Политика Саопштењe

Позив дијаспори: будите оснивачи странке ДЈБ

Покрет Доста је било од самог свог настанка има велику подршку из дијаспоре, од људи који знају како изгледа живети у уређеној земљи и какве су ти шансе кад нешто знаш, а не кога знаш, од људи који су напустили своју земљу јер су њихове дипломе и знање победили страначки кадрови са купљеним дипломама и без знања. Зато позивамо дијаспору да се активно укључи у оснивање странке Доста је било.

Позивамо вас и да се кандидујете за посланике и одборнике, јер очекујемо да ће уз председничке изборе у априлу бити расписани и ванредни парламентарни избори и припремамо листе са којима ћемо изаћи на изборе, овог пута као странка. Ако желите да се вратите и заједно са нама градите уређену земљу кандидујте се преко нашег онлајн формулара.

Дијаспора је од почетка снажно веровала да победа покрета Доста је било значи увођење система који гарантује да постанемо налик успешним земљама развијене демократије и да ће им то омогућити да се врате у земљу. На изборима у априлу 2016. године припадници наше дијаспоре показали су да желе победу Доста је било. Гласали су за нас у Холандији 41.77%, у Великој Британији 38.28%, Норвешкој 35.29%, УАЕ 28.32%, Аустрији 29.41%, Белгији 27.61%, САД 24.73%, Чешкој 22.96%, Швајцарској 19.21%, Француској и Русији преко 16%, у Немачкој 14.69%. Гласали су из убеђења и упркос свим причама да ДЈБ неће прећи цензус. Сада вас позивамо да активно учествујете и у следећој етапи нашег раста.

Један од најважнијих мотива политичке борбе нашег покрета је да нам деца остану у земљи и да се врате јер је ово њихова држава. Зато су људи из дијаспоре наши природни оснивачи, саборци и покрет је обезбедио правне и техничке могућности да учествују својим потписима у оснивању странке Доста је било, политичке организације која ће се борити против партократије, партијског запошљавања и паразитског система који је уништио државу. Учествуј у оснивању странке која ће се борити за потпуну транспарентност, укинути намештене тендере и буразерску економију, јачати правосуђе и укинути систем који зарад финансирања привилегованих и неспособних отима пензије, смањује плате, повећава порезе, прикрива корупцију.

Доста је било ће покренути ускоро поступак формирања одбора у дијаспори. Придружи нам се у стварању странке која ће правити нов систем, која ће бити темељ потпуно нове, здраве политичке сцене са новим правилима игре, као у уређеним земљама у које сте били принуђени да одете. Покрет “Доста је било” прераста у политичку странку центра. Победићемо на изборима и једном за свагда направити од Србије земљу у којој се радо и лепо живи и у коју ћете моћи да се вратите.

Председник покрета Доста је било одржаће он лајн трибину за дијаспору у недељу 22. јануара у 20 сати. Позивамо вас да се укључите, питате све што вас занима, коментаришете и предлажете уживо.

Линкови за потписе и кандидовање

Укључи се
Потпиши оснивање
Кандидуј се

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Na ovakav nacin vama ce trebati mesec dana da prikupite 10 000 potipsa.To bi trebalo u vasim kancelarijama da radite i da vreme bude duze za prikupljanje potpisa i da neko od clanova ili simpatizera uzima potpise i overava,tako bi ste za 2 sata prikupili 10 000 potpisa.Prosle godine na republickim izborima,prikupljali ste potpise skoro mesec dana na ovakav nacin,cak smo i sumnjali da nece te izaci na izbore.

  • Dragane, žao nam je što nemamo nekoliko državnih preduzeća pa da zaređamo po njima i da, uz pretnju ostanka bez posla, primoramo sve zaposlene (sa porodicama) da nam daju potpis. Potpuno je jasno kako vladajuće partije skupljaju potpise. Mi skupljamo potpise tako što pozovemo ljude, niti im plaćamo, niti im pretimo, dolaze svojevoljno pa to mora malo i da traje. Inače, za potpisivanje je potrebno prisustvo sudskog ili opštinskog overitelja koji nisu ni jeftini ni uvek dostupni, pa tako da moraju termini unapred da se dogovaraju.

  • Dragane, sve što ste naveli već se nedelju dana odvija po kancelarijama DJB po celoj Srbiji, a nove se svakodnevno otvaraju. A radno vreme zavisi od ‘dobre’ volje opštinskih administracija, jer one određuju kojim danima i koliko sati njihovi overivači mogu da nam budu na raspolaganju. Bez njihove overe, potpisi nisu validni.

 • Ако може мала помоћ за нас из дијаспоре:

  1) Адреса и контакт подаци: немам могућност да унесем било шта што се налази ван Србије.

  2) Контакт подаци: Систем не препознаје страни број телефона и непрестано тврди да сам прекорачио дужину карактера.

  Могу ја попунити формулар тако да ипак стигнем до последње одреднице. Учинио сам то, али нисам на крају потврдио јер ипак сматрам да желите тачне податке.

  Унапред хвала

  Милош Мијатовић