Ауторски текст Политика

Замешатељство изборне ноћи (III) – Александар Велики, Глумац

Након што је Александар у изборној ноћи одглумио РИК и историјски изборни успех од 50.9%, испоставило се да тај успех и није неки. Освојио је 0.10% МАЊЕ.

На парламентарним изборима 2014. имао је 48.35%, а на парламентарним изборима 2016. освојио је 48.25%. Што би неко можда рекао, цврц.

Замолићу те да сада, честити читаоче, заједно погледамо како се Александар Велики, Глумац уживео у улогу историјског успеха Есене… пардон, свог изборног резултата.

У првом обраћању, на 77% комплетно обрађених бирачких места, Александар је одглумио да је освојио 50.9%. Историјски успех у јединици мере: апсолутни и релативни број.

Затим је, наредног дана, одглумио да је освојио три промила ВИШЕ.

Затим је, такође наредног дана, одглумио да је освојио 100.000 гласова више. (Истина је 86.227).

А онда се, 4 дана касније, предомислио па је опет мало повећао и одглумио да је освојио 48.5%.

Делује ли теби ово као историјски резултат?

Да поновимо. Историјски успех Александра Великог, Глумца чини:

0.10% МАЊЕ

27 мандата МАЊЕ

0.05% гласова ВИШЕ и то са проширеном коалицијом с Разнима.

Мени ово, честити читаоче, личи на предају након велике борбе за сваки глас, о чему ћу ти писати сутра. У међувремену, шта кажеш за глуму?

Сибин Попадић
лиценцијат
члан покрета “Доста је било”, Београд

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Nije bila gluma.
    On je izborne noći vrlo čudno izgledao i delovao. Čitao je pobedničke brojke kao da je pio sirće. To su i inostrani posmatrači komentarisali.
    U prvim redovima oko njega nije baš bilo istaknutih članova SNS-a.
    Zašto?
    Oni su znali prave podatke pa su se malčice izmaknuli.
    Tek kad je AV “pobedio” RIK oni su izmileli.

  • I dalje se bavimo analizom anamneze ličnosti dugih ruku… Sibine, pobratime, hajmo malo širi pogled. Dok lelemudimo o prosutom mleku, “kapilarni glasovi” pozivaju na savest, upućujući vapaj za oslobadjanjem od svekolike sile koja ih pritiska, guši, a, ponajviše – straši… Partijska mašinerija, dobro obučena izučenim knjigama od 1933-1944.god, lomi duh svakog pojedinca sa partijskom knjižicom, i njegovu širu i užu familiju, čak i prijatelje… Treba im pomoći, u strahu su za posao, neki možda i za više od toga. Vi, kao partija, opozicija, objasnite u svojim tekstovima – o čemu se tu radi, jer mnogi ne kapiraju. Ali, obratite se i tim ljudima koji su trbuhom za kruhom, dali svoj glas, pa i više od toga, za partiju koja ih danas pritiska, cedi, unosi nemir u čitave zajednice. Pozovite ih da se ne plaše, dajte im nadu da neće tek tako biti izbačeni, prepušteni sami sebi ili, još gore, osveti, ako dodje do promene vlasti. Jer, bez njihovog okretanja, a toliko ih je, teško da će do promene koje svi žele, pa i oni, naravno, osim onih u samom vrhu koji su na izvoru, bogatom pojilištu. Budite mudri.

    • Poštovani,
      Igore uvažavam Vaš stav, kao i svih drugih. Ove knjige, koje ste spomenuli, su izašle 1925. god. i kasnije su izlazila izdanja čak i danas počela. Period od 1933-1944.god. je praktično ostvarenje ranijie napisanih knjiga i osmišljenje “nakaradne filozofije”. Mada se sa ovim djelom uz ovu korekciju slažem, mislim da smo isto mislili. Što se tiče da ne treba raditi i analizirati krađu izbora, mislim da treba i osnovano je. Ako neko ima druge dokaze o nečemu drugome, to bi bilo povoljnije. Recimo imali iko, ali dokaze tvrde, “Pokro Pare”, pohapsićemo ih. To bi narod srpski odmah kaznio na izborima, ali je put novca sakriven i mislim da su umješani i strani “Debeli Bankari”. Njima nije interes zdrava ekonomija Srbije, već kao naši “Zelanaši” i oni drže države na infuziji i iz svog debelog sala i hladovine viču : “Tako je Srbija napreduje, raste u Srbiji BDP i slične gluposti”. Onim što Dosta je bilo raspolaže osnovano treba otvarati narodu oči. To treba praktično spustiti do “Svake Bake” u kuhinji da kradu, a toj Baki dok pravi kolače i kuha, viri Vučić iz frižidera i viče nisu u pravu. U frižideru ništa nema osim njega, ali “ispranim mozgom” vidi pun frižider i vjeruju “svom voljenom Vučku”.
      Dakle dajte Igore imate li Vi nešto i dostavite DJB i oni će vjerujem objaviti, kada provjere pouzdanost. Prosječan Srbin voli suprugu oko dvije godine, ratuje oko 4.godine, trpi vlest oko 10-tak i opet tako, kao “gluvo Glamočko kolo”. Kako to promijeniti kod prosječnog Srbina, vjerujem da se može, ali zaista teško.. Pozdrav Igore srdačan Vama i Vašoj porodici i za DJB i Dveri…

  • Meni deluju da vam skidaju svaki video koji okačite na kanal, što je u današnje vreme medija vrlo lako. Svaki medij ima copyright na svoj sadržaj, a pošto su oni u službi režima – lako svaki video koji okačite (a botovi ga primete) oni ga prijave i YT ga blokira. Vreme je da prebacite nešto ovog tipa na Vimeo ili drugi video provajder sličan YT-u.

    Nažalost na glumu ne mogu da kažem ništa, jer nijedan video ne može da se prikaže ni na stranici ni na vašem YT kanalu. Žao mi što seo Sibin serijal propustih valjano zbog ovoga…

  • Обичном грађанину није јасно како СНС-у смета кандидатура заштитиника грађана за председника, а не смета кандидатура председника Владе (премијера)? Која је од ове две функције виша? Људи моји, па ово вређа здрав разум грађана.
    Друго, увек гледамо отварање нових радних места, што је сасвим у реду. Али шта је са многобројним фирмама које су затворене и радници остали без посла? Или последњи протест радника у Нишу испред градске скупштине који годинама нису примили плату, а нису ни једнократну обећану помоћ од града. По ко зна који пут су изневерени. Да ли сте то чули, видели или прочитали у медијима. Наравно да не, јер то не иде у прилог владајућој гарнитури. Не верујте телевизији – њиховим власницима је веома добро (нарочито власнику Пинка). Верујте вашем фрижидеру (ако га имате или ако имате пара за струју). Погледајте против уставно “привремено” умањени пензијски чек. Сада је и то “привремено” избрисано па се не зна до када ће умањење трајати. У ствари зна се – док је СНС на власти. Према томе, од вас драги пензионери зависи до када ћете имати умањење!
    Сетите се да су ови исти у време када су пре двадесетак година били на власти захтевали да измирите сва дуговања да би сте добили најобичнију потврду, а да је при том та иста држава дуговала грађанима ( стару девизну штедњу, неколико пензија, социјална давања и др.). Ко је тада говорио да ће за једног србина бити убијено сто муслимана? Како то да се за директора аеродрома Београд поставља машински инжењер који не зна да ли се каже ВАЗДУХОПЛОВ или ВАЗДУПЛОХОВ? Одговор је прост – треба човек да научи како се правилно каже. Или, како је председник државе завршио за мастера, а не зна ни који је одсек на факултету завршио? Особа која нас је представљајући на Крфу тотално помешала силе антанте из Првог светског рата са силама осовине из Другог? Е то је могуће код ове власти. И зато се не треба чудити младима када кажу што бих ја учио када то није ни председник државе. И јефтиније је купити диплому него плаћати редовне трошкове школовања. Они који су стварно завршили факултете одоше у иностранство, јер не могу да се запосле од оних који су факултетске дипломе стекли на други (СНС) начин. Или ако су којим случајем стекли радно место, морају слушати оне који су преко ноћи завршили (СНС кадрове). Требају ли нам немци да отварају фабрику месних прерађевина, кад сваки пољопривредник у србији зна да тови свиње. Па ми смо још пре сто година испоручивали свиње тадашњој Аустроугарској и од тог новца куповали наоружање. Очигледно је да по изјавама премијера, ми у Србији ни то не умемо и да смо “један лењ народ”.
    Зашто још увек нема седница Скупштине? Прошло је 1,5 месец како се не доносе нови закони, нема расправа и др. Да ли се чека да се заврше председнички избори, па да се отпочне с радом? Не спречава ли се тиме да опозиција током кампање каже било шта неугодно по ову власт у директним преносима из Скупштине, што би умањило изгледе кандидата СНС.
    Грађани, размислите д о о о б р о! Хоћете ли живети исто или још горе, или ће те ваш глас дати неком другом који вас није изневерио. Да ли ће те вашу школовану децу и унуке гледати из иностранства преко скајпа, или ће те ваше унуке пазити и играти се са њима, док су ваша деца на послу.

    Душан Марковић
    члан ДЈБ

  • OK shvatili smo pokrali su izbore…Idemo dalje.Mene ste iskreno sa ovim procentima…Smorli.Ako je ovo kampanja namjestili ste im glavu na panj.Otkrivate toplu vodu većina nas koji smo vaši glasači i osnivači sve ovo zna.

    • Zorane, ima ljudi koji ne znaju. Ima i onih koji su zaboravili. A krađa izbornih glasova je najvažnije od svih pitanja. Pa kad vam zaliči da je dosadno, vi pređite na nešto drugo, pustite ljude kojima nije, a verujete valjda da ih ima, i da se ne meri sve po vama, da pročitaju i razmisle. Hvala! Srdačno vas pozdravljam!

  • Postaviti pitanje da li je bilo kradje na proslim i da li ce pokusati kradju na ovim izborima je taman toliko smisleno koliko pitati copor hijena: “da li je ovca rastrgnuta?”. Cinjenica da su izbori falsifikovani je aksiom zasnovan na prirodi predatora.

  • Одоше Вршачки виногради за 4,6 милиона евра. Отићи ће и Аеродром ускоро за “неколико милиона, не знам 10 или 11 милиона годишње. Још ћемо узети тај новац унапред, дакле око 350 а можда и 400 милиона евра” (парафразирам АВ, дневник Н1 12.2.2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=tHMALpUFc5U

    Рачунџија рачуна: 11 милиона х 25 година једнако 350 до 400 милиона, а оно само 275. Вадикавна пачија школа.
    А Аеродром Никола Тесла и поред свих скакаваца око њега, направио око 26 милиона евра профита у 2016. Нема разлога да то није у стању да понови у следећих 25 година, колико би трајала концесија. 25 пута 26 је 650 милиона евра. Свако ко се руководи елементарном логиком, не треба ни да буде инсајдер и да зна било шта о бизнису, само располажући овим подацима може да закључи да се ради о криминалу огромних размера.

    Чак и да Аеродром не изнајми њихова, за те сврхе основана фирма, када држави Србији исплате 275 милиона евра, могу комотно Главнима да исплате још 100 милиона, одмах и на руке. До 650 је скоро 300 милиона профита. Сви срећни, сви задовољни, а сиротиња се “спонтано” окупља на “зборном месту” због контрамитинга синдикатима полиције и војске.

  • Djordje, ne znam kada je i koja od tih knjiga štampana, niti je to važno da li je poslednja od njih štampana 1925. ili ipak i 10 i 15 godina kasnije. Ali, ono na šta ukazujem je – da su čitane. Jer, način (u jednom delu) sprovodjenja vlasti, naravno, osavremenjen, još i više, način inicijalnog osvajanja ondašnje vlasti, na izvestan način korespondira sa sadašnjicom. Ovde ne ulazim i bilo kakvu komparaciju političkih stavova i ideja, ondašnjih i sadašnjih, jer su, naravno, nespojivi, možda i ne toliko zbog nemanja takvih nakaradnih želja, koliko zbog nemogućnosti sprovodjenja istih. Ovde, dakle, govorimo o odredjenoj vrsti zastrašujućeg “presinga” koji partija na vlasti sprovodi u cilju očuvanja iste – do najsitnijih terenskih “ćoškova”, i do najšireg sloja stanovništva, gde jedan upecani član – mora da “presinguje” sopstvenu porodicu, rodbinu i prijatelje – ne bi li tako dokazao zaslužnost svojoj partiji i mestu i ličnom prihodu koje je iz “službovanja” istoj – proisteklo. A koliko je takvih, pritisnutih? Dovoljno puno da se vlast održi – i ovaj put. “Kapilarni glasovi” i sistematologija osvajanja i zadržavanja istih jeste takva fenomenologija, da ju je neophodno i stručno istražiti i obraditi i objaviti u stručnoj literaturi. Danas to prepoznajeno kao – političko nasilje. Njegova definicija glasi: Institucionalizovano nasilje svojom regulativom obuhvata sve u društvu. Ono obuhvata – kako pravno utemeljeno sprovodjenje moći, tako i protivpravno zadiranje institucija u različite oblasti ljudskog života – posredstvom raznovrsnih prinudnih mera. I ne samo institucija, kao institucija, već i nosilaca (dakle, pojedinaca) instutucionalnih moći. Zbog svega iznetog, možda će biti jasnije zašto opozicja mora “analitiku” kradje staviti po strani, a svoje kapacitete usmeriti ka – “kapilarima”. Ako neko misli da se može totalno “iskrvaviti” samo na aortu, grdno se vara.

    • Poštovani,
      Igore, u Njemačkoj je ove godine dozvoljeno štampanje te knjige i “planula” je iz knjižara vrlo brzo. U ostalim državama bilo je dozvoljeno njeno štampanje i prodavanje stalno i kod nas. Radi se o knjizi “Mein Kampf (Moja borba)”, od bolesnog Hitlera. Ja mislim da Vi mislite na tu knjigu i knjige iz tog perioda. Ja sam pročitao Mein Kampf mislim dva puta sigurno, tu nema neki ozbiljnih primjedbi pročitajte. Ali je pisac kasnije praktično pokazao, koji je zapravo IDIOT. Iza njega je ostalo 60 – 80. milona mrtvih ljudi. Dok je ga Njemački narod skontao bilo je kasno, a to je narod koji je izrodio mnoge velike ljude. Samo da je izrodio Getea bilo bi dovoljano za veličinu jednog naroda. Ne želeći da poredim likove pitam se: Hoće li srpski narod na vrijeme skontati teoriju i praksu svoga režima ili će mu biti kasno. Da li Kapilara ili Aorte pitanje je sad?. Mislim da je tu narodna najbolje rečana : “zmija se bije isključivo „po glavi“”, dakle Aorta je prije. Po kapilarama moramo raditi mi kao slobodni dobronamjerni ljudi u svojim sredinama ukazivati na prave vrijednosti ljudskog življenja. Srdačan pozdrav Igore ne znam jesam li Vas razumio, ali mislim da jesam i namjere su Vam poštene činimi se. Dosta je bilo. Idemooooooooooooo…