Ауторски текст Београд

Др Шапић развија приватни бизнис преко леђа деце

Приватни бизнис са школама пливања председника општине Нови Београд др Александра Шапића не иде добро и нема довољно полазника упркос досадашњим рекламама о тобожњим бесплатним часовима, одржаним о трошку градског буџета, а нису помогле ни рођенданске честитке упућене полазницима о трошку општинског Кол центра. Зато се др Шапић досетио да најбоље термине на базену СРЦ “11. април” отме старим клубовима са традицијом и додели их свом приватном пливачком клубу, а деци се препоручује да промене клуб ако хоће да наставе да тренирају.

На последњој седници Скупштине општине Нови Београд управо је било речи о овим злоупотребама у СРЦ 11. април. Актуелни в.д. директора рекреативног центра Бојан Бован покушао је да обмане одборнике говорећи о већем броју термина које су добили стари спортски клубови. Међутим, ни одборници ни грађани се не дају заварати неубедљивим аргументима, јер су најважнији термини за школску децу отети клубовима који су присутни више деценија и закупљени за клуб др Шапића. Суочен са критикама, директор Бован је бахато предложио да деца промене клуб уколико им не одговарају термини, да би остали у термину (у ком једино и могу да тренирају због школе) и пређу у нови клуб, наравно у клуб који је приватно власништво др Шапића.

Како не би испало да покрет Доста је било има нешто лично против Александра Шапића, а има сигурно против свих оних који злоупотребљавају јавну функцију да би остварили личну добит и преко својих приватних фирми извлачили општински новац, у прилогу Вам представљамо још постова Новобеограђана на Фацебоок-у.

Доласком на чело општине Нови Београд у јуну 2012. године Александар Шапић је за само шест месеци свог мандата осмислио једну од најлукративнијих политичких маркетиншких кампања са “бесплатним” школама пливања које је организовао његов приватни „Клуб пливачких спортова Нови Београд“, а које су плаћане из општинског и градског буџета. Након што је две и по године општинским новцем финансирао бесплатну школу пливања на базенима Јавног предузећа „Спортски центар Нови Београд“, др Шапић одлучио је да исту укине и као алтернативу понуди комерцијалну школу приватног клуба. Оснивач и председник овог клуба, како се то на интернет презентацији може прочитати, јесте „наш прослављени ватерполо ас Александар Шапић“.

Покрет Доста је било је „нашег прослављеног ватерполо аса“ пријавио у септембру 2015.г. Агенцији за борбу против корупције због очигледног сукоба интереса у који је ушао искористивши функцију председника општине да прво о трошку Новобеограђана изрекламира, а потом од њих још додатно почне преко приватног клуба и да наплаћује школу пливања. Агенција за борбу против корупције није реаговала иако је имала много очигледних доказа на основу којих је морала то да уради.

Председник општине је сада нашао нови вид за богаћење на основу очигледне злоупотребе положаја председника општине и повезаности са влашћу СНС у Београду. Да би приватни бизнис др Шапића процветао, сви клубови морају бити угашени јер су конкуренција његовом клубу. Новобеограђани то неће допустити јер бахатост др Шапића вређа. Општински одбор покрета Доста је било бориће се у Скупштини општине против очигледне злоупотребе положаја, а предузећемо и правне кораке да бисмо спречили уцењивање деце, њихових родитеља и уништавање традиционалних пливачких клубова.

Димитрије Мајкић
одборник у Скупштини ГО Нови Београд
члан покрета “Доста је било”, Нови Београд

Повезани текстови

Најмногољуднија општина Србије – прескупи билборд Александра Шапића

Варљиво Шапићево лето 2015.

Шaпић рaзрaдиo лични мaркeтинг o трoшку oпштинскoг буџeтa

Шaпић рaзрaдиo лични мaркeтинг o трoшку oпштинскoг буџeтa

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Šapić se ne krije. On izadje na tv i kaže: namestio sam tender za Novu, preslikao cv Georgijeva, jer neću da mi peva Sejo Kalač. I eno ga i dalje bez – tužilaštva. Šapiću čestitke na iskrenosti, a tužilaštvom će se jednom prilikom, svim je sigurno, baviti neko potpuno novo i superspecijalno tužilaštvo. U Srbiji je, za pad aktuelne vlasti, potrebno – samo dekriminalizovano tužilaštvo, koje nije deo organizovane kriminalne grupe. Neverovatno je – ali ništa više od toga.

  • A da vam nije palo na pamet da je ponestalo para u budžetu da bi se finansirala besplatna škola plivanja? Došlo možda do replaniranja i novac je uložen možda negde drugde. Da bi se plivači zadržali na tom bazenu, ponuđena je alternativa koja je jeftinija od tih starih klubova i možda čak i bolja (niste probali pa ne znate). Ne mogu da poverujem u nešto što nema proverene dokaze niti ljudima koji, umesto da se raspitaju o nastaloj situaciji ili zamole aktere da je obrazlože, odmah skaču za vrat i prete tužbama dižući prašinu. Takvi bezobrazni spinovi kod obrazovanih ljudi ne pale. Ovo je bukvalno priča koja je naduvana čisto da bi se na bilo koji način napao suparnički kandidat na izborima, a to neodoljivo podseća na metode jednog zloće i njegove bande koji se tako održavaju u foteljama.
    Dragi Saša, bolje se drži svog dvorišta i obrazloži svoje planove nekim konkretnim koracima a ne hipotezama.
    Pozdrav