Војводина Правосуђе Саопштењe

Сечањ: Поднели смо кривичну пријаву против Карасија

Против осумњиченог Предрага Милошевића-Карасија (СНС), председника Општине Сечањ, координатор општинског одбора “Доста је било” из Сечња, Илија Пешко је у четвртак 9. фебруара поднео кривичну пријаву у Вишем јавном тужилаштву. Након што је Државна ревизорска институција крајем 2016. године утврдила да је Караси ненаменски потрошио 57% буџета општине, рок који је остављен од 90 дана за исправљање нерегуларности у есенцијалном смислу није тзв.дилаторни рок, односно његов истек није процесна претпоставка за покретање било каквог поступка, а понајмање за подношење кривичне пријаве. Шта више, кривична пријава није везана за тзв.формални основ сумње, већ за материјални, што онда значи да је дозвољено, и штавише, пожељно базирати је на свим могућим доказима којима располаже заинтересовани субјект, односно конкретни подносилац.


Због тога, кривична пријава је поднета против Предрага Милошевића-Карасија, који је као налогодавац за изврешење буџета, искоришћавајући свој службени положај прибавио фирми „Мона Д.О.О.“ Сечањ (мб:08196125) чији је он власник у проценту од 25%, његов рођени брат Мирослав Милошевић у истом проценту, а њихова мајка Јована Милошевић у проценту од 50%, противправну имовинску корист у износу од 21.444.824,49 динара на штету Општине Сечањ, у којој је у време извшења дела обавлјао, а и даље обавља, функцију председника општине, при чему је био урачунлјив, свестан свог дела и његове забрањености чије је извршење хтео.

Због основи сумње да је осумњичени извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја које му ставлјамо на терет, у време и у месту како је описано у кривичној пријави, насловлјеном органу је предложено да, такође, донесе наредбу о спровођењу истраге у оквиру које ће саслушати осумњичене, испитати у својству сведока Начелника општинске управе Општине Сечањ Раденка Угрчића из Сутјеске, и по потреби, раднике запослене у одељењу за буџет Општине Сечањ. Предложено је и да се нареди спровођење финансијске истраге против осумњичених, у складу са Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела, с обзиром да осумњичени располажу са противправно стеченом користи.

Поднета је, дакле, кривична пријава против оних који евидентно гасе будућност и сахрањују живот наше општине. Караси је чињењем злоупотреба, корупцијом и својом неспособношћу годинама претња за нормалан живот на који сваки грађанин има природно право. Општински одбор “Доста је било” је до сада упорно и истрајно попут рефлектора осветљавао целокупну политичку патологију ове Карасијеве власти и указивао на све аномалије. Ми из “Доста је било-Сечањ” одлучно и конкретно желимо да уклонимо ту претњу, јер желимо да успоставимо у општини нови поредак у којем ће се појавити нове идеје, визије и стратегије за развој и функционисање општине и креирање квалитетнијег живота!

Покрет Доста је било се залаже за функционисање институција, а против је самовоље појединаца. Инсистирамо да се уведе ред. Нећемо толерисати постојање појединаца који измичу правди. Желимо систем, а не партијску државу.

Општински одбор “Доста је било” из Сечња

Прилажемо примерак поднете пријаве

Ознаке