Vojvodina Pravosuđe Saopštenje

Sečanj: Podneli smo krivičnu prijavu protiv Karasija

Protiv osumnjičenog Predraga Miloševića-Karasija (SNS), predsednika Opštine Sečanj, koordinator opštinskog odbora “Dosta je bilo” iz Sečnja, Ilija Peško je u četvrtak 9. februara podneo krivičnu prijavu u Višem javnom tužilaštvu. Nakon što je Državna revizorska institucija krajem 2016. godine utvrdila da je Karasi nenamenski potrošio 57% budžeta opštine, rok koji je ostavljen od 90 dana za ispravljanje neregularnosti u esencijalnom smislu nije tzv.dilatorni rok, odnosno njegov istek nije procesna pretpostavka za pokretanje bilo kakvog postupka, a ponajmanje za podnošenje krivične prijave. Šta više, krivična prijava nije vezana za tzv.formalni osnov sumnje, već za materijalni, što onda znači da je dozvoljeno, i štaviše, poželjno bazirati je na svim mogućim dokazima kojima raspolaže zainteresovani subjekt, odnosno konkretni podnosilac.


Zbog toga, krivična prijava je podneta protiv Predraga Miloševića-Karasija, koji je kao nalogodavac za izvrešenje budžeta, iskorišćavajući svoj službeni položaj pribavio firmi „Mona D.O.O.“ Sečanj (mb:08196125) čiji je on vlasnik u procentu od 25%, njegov rođeni brat Miroslav Milošević u istom procentu, a njihova majka Jovana Milošević u procentu od 50%, protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 21.444.824,49 dinara na štetu Opštine Sečanj, u kojoj je u vreme izvšenja dela obavljao, a i dalje obavlja, funkciju predsednika opštine, pri čemu je bio uračunljiv, svestan svog dela i njegove zabranjenosti čije je izvršenje hteo.

Zbog osnovi sumnje da je osumnjičeni izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja koje mu stavljamo na teret, u vreme i u mestu kako je opisano u krivičnoj prijavi, naslovljenom organu je predloženo da, takođe, donese naredbu o sprovođenju istrage u okviru koje će saslušati osumnjičene, ispitati u svojstvu svedoka Načelnika opštinske uprave Opštine Sečanj Radenka Ugrčića iz Sutjeske, i po potrebi, radnike zaposlene u odeljenju za budžet Opštine Sečanj. Predloženo je i da se naredi sprovođenje finansijske istrage protiv osumnjičenih, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, s obzirom da osumnjičeni raspolažu sa protivpravno stečenom koristi.

Podneta je, dakle, krivična prijava protiv onih koji evidentno gase budućnost i sahranjuju život naše opštine. Karasi je činjenjem zloupotreba, korupcijom i svojom nesposobnošću godinama pretnja za normalan život na koji svaki građanin ima prirodno pravo. Opštinski odbor “Dosta je bilo” je do sada uporno i istrajno poput reflektora osvetljavao celokupnu političku patologiju ove Karasijeve vlasti i ukazivao na sve anomalije. Mi iz “Dosta je bilo-Sečanj” odlučno i konkretno želimo da uklonimo tu pretnju, jer želimo da uspostavimo u opštini novi poredak u kojem će se pojaviti nove ideje, vizije i strategije za razvoj i funkcionisanje opštine i kreiranje kvalitetnijeg života!

Pokret Dosta je bilo se zalaže za funkcionisanje institucija, a protiv je samovolje pojedinaca. Insistiramo da se uvede red. Nećemo tolerisati postojanje pojedinaca koji izmiču pravdi. Želimo sistem, a ne partijsku državu.

Opštinski odbor “Dosta je bilo” iz Sečnja

Prilažemo primerak podnete prijave

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar