Војводина Саопштењe

Врбас: коалиција са грађанима

Драге Врбашанке и драги Врбашани,

Покрет Доста је било у Врбасу окупља нове људе и позивамо вас да нам се придружите. Учествујте у грађењу озбиљне и отворене политичке организације, чији је једини циљ да пружи шансу грађанима да утичу на решавање нагомиланих проблема који нас у општини Врбас окружују. Ми на локалним изборима који ускоро следе нећемо правити „цензус коалиције“ и политикантске комбинаторике да бисмо освојили власт упркос програмским разликама и начелима. Нама је потребна КОАЛИЦИЈА СА ГРАЂАНИМА, јер дубоко верујемо у то да грађани Врбаса морају директно да се укључе у решавање нагомиланих проблема, а не да их „решавају“ политичке газде из Новог Сада или Београда, а још мање они локални политичари који су их и произвели.

Немојте да будете пасивни посматрачи на овим изборима, којима ће политиканти, партократе и ловци на фотеље, за глас на изборима нудити литру уља, килограм брашна или 1.000 динара. Не дозволите да вас плаше и уцењују радним местима. Побуните се против тога да вас узнемиравају и понижавају скупљањем „капиларних“ гласова, да вам затрпавају сандучиће пропагандним материјалом, да вам облепљују град плакатима политичара који 27 година нису урадили ништа за вас, али су зато у међувремену постали милионери.

Осврнимо се око себе. КАНАЛ, ДЕПОНИЈА, КОЛЕКТОР, НЕИСПРАВНА ВОДА ЗА ПИЋЕ, ПОЗОРИШТЕ, ЈП “ВРБАС”, НЕЗАПОСЛЕНОСТ, ЛОШИ УСЛОВИ ЖИВОТА, КОРУПЦИЈА, СВЕ ЛОШИЈИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД, ОДЛИВ СТАНОВНИШТВА…

Време је да казнимо изневерено поверење. Не дајте да вам лошији од вас уводе систем у којем само они могу да напредују, а за вас су намењене мрвице и то искључиво ако будете бескрајно послушни и понизни. Време је да узмемо ствари у своје руке и спречимо партократију да упропасти будућност наше деце.
Не дозволите да нам, као озбиљним, пунолетним и разумним грађанима и грађанкама, доводе „старатеље“ из Новог Сада и Београда, као да ми у Врбасу не умемо да препознамо сопствене потребе и као да смо неспособни да сами одлучујемо о свом граду!

Будите активни учесници изборног процеса, придружите нам се у настојањима да Врбасу вратимо пристојност, углед, солидарност и човечност. Помозите да Врбас врати стари сјај у области привреде, спорта, културе , образовања… и да зауставимо даље пропадање „Олимпа у равници“!

Хајде да заједно учинимо све што је у нашој моћи да задржимо младе, вредне радно способне суграђане који одлазе на понижавајући рад у Словачку, Мађарску, на Аљаску… Хајде да им омогућимо да пристојно раде и зараде у својој општини, а да слободно време проводе са својом породицом, а не покушавајући да их чују путем Скyпе-а или Вибера.

Придружите нам се у борби за Врбас у којем се лепо и радо живи.
Дођите у просторије покрета Доста је било, у улици М. Тита бр 135, кандидујте се за одборнике, контролоре на изборима, или једноставно постаните део тима Доста је било у Врбасу. Укључите се у решавање заједничких проблема. Изнесите своје мишљење, дајте свој предлог, сугестију, критику.

Покрету Доста је било требате о он вас очекује. Са вама можемо много! Придружите нам се.
Прочитајте програм покрета Доста је било, па ћете добити одговоре а питања:
Када, ако не сада ? Ко, ако не ми ?

Доста је било тим у Врбасу

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар