Политика Саопштењe

Радуловић критиковао Могерини због учешћа у јефтиној Вучићевој представи

Саша Радуловић, председник Доста је било, данас је на састанку са високом представницом ЕУ Федериком Могерини оштро критиковао њен одлазак и говор у Скупштини Србије у ситуацији кад је Скупштина суспендована и погажене демократске институције по налогу једног аутократе уплашеног од губитка власти.

Састанак са Могерини протекао је у затегнутој атмосфери критике. Висока представница ЕУ је замерила што посланици Доста је било нису присуствовали посебној седници Скупштине на којој је говорила док су јој посланици СРС викали. Саша Радуловић јој је одговорио да она није ни требало да иде у Скупштину јер је Скупштина суспендована и оценио да је Могерини учествовала у јефтиној представи Александра Вучића и пристала да буде део његове предизборне кампање.

За ДЈБ је неприхватљиво ћутање ЕУ у ситуацији кад се у Србији догађа демонстрација укидања институција, незабележена у историји демократских друштава, кад председник Владе трчи за председника Републике и злоупотребљава све државне ресурсе, кад су неравноправни услови за изборе додатно отежани чињеницом да Доста је било не може да добије ниједног нотара за прикупљање потписа за кандидатуру, што је очигледно кршење уставних права грађана. Саша Радуловић је оштро критиковао високу представницу ЕУ због жртвовања прокламованих демократских вредности зарад краткорочних циљева.

Доста је било жели да Србија постане земља у којој владају правила као у европским демократијама и да престане да буде држава која се повинује краткорочним циљевима бирократа из ЕУ и удовољава њиховим интересима и кад се не поклапају са нашим. Морамо да научимо да у спољној политици не постоје пријатељства. Постоје интереси. ЕУ има своје интересе који се не поклапају увек са интересима Србије. Наш најважнији интерес је да Србија постане земља у којој је демократија јака, право важи подједнако за све, у којој су медији и избори слободни.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Dobro joj je Radulović rekao. Besmisleno je da mi ovde sa predstavnicima EU raspravljamo o nekim strateškom pitanjima, a mene koleginica na poslu koja je obarzovana osoba i prosečno informisana pita kad je čula za koga sam glasao na prošlim izborima: “A ko je taj Radulović”. Znači, imamo na jednoj strani medijski mraki, monopole, korupciju epskih razmera u vrhu vlasti itd. itd., a vreme treba da trošimo na to što su iz EU izrekli neku birokratsku frazu tipa: dosta ste učinili, ali je još dosta pred vama.

  • Samo mogu da se složim i to u potpunosti sa ovim tekstom.Sramotno je to što rade i kako mu pomažu.
    Znamo i zašto i dokle,a onda će kao i sve diktatore da ga puste niz vodu.Ne možemo i nećemo ih čekati.
    Podrška za DJB,ovo je teži put, ali jedini ispravan

  • Interes evropske unije , na zalost , je rasparcavanje teritorije Srbije i Makedonije ( verovatno i Crne Gore) i formiranje nove , velike Albanske drzave. U toj akciji im velikodusno i vrlo uspesno pomaze rezim Aleksandra Vucica , paralelno sa unistavanjem drzave Srbije i njene privrede i gradjana. Otuda se i ova poseta gospodje Mogerini moze protumaciti podrskom svom partneru , bez koga ce tesko zavrsiti zapoceti posao.

  • Verujem da bi se velika vecina gradjana Kosova , pogotovo Albanaca , sa radoscu ponovo ukljucila u sastav Srbije , jer sad zive u katastrofalnim uslovima i bez perspektive. Nas zadatak je da podignemo institucije i privredu drzave Srbije i sa radoscu primimo nazad nase gradjane albanskog porekla sa Kosova i najzad pocnemo da zivimo kao ljudi. Verujem da bi velika vecina gradjana Kosova albanskog porekla to sa radoscu docekala.

    • Još da dodam savet mnogih u pravljenju veb prodavnica… “Kada dodajete ocene korisnika za neki proizvod stavite i neki negativan komentar, Proizvod bez negativnog komentara se neće prodavati dobro.”, SNS-SRS korelacija.

    • Verovatno može samo to ne bi preporučili. U tom slučaju biste morali da nam donesete tu overenu izjavu.

  • Znate one debele poliuretanske đonove za ponajviše žensku obuću? Debeli su i po 2,3, možda i do 4,5 cm. E, ovo kažem, jer hoću samo da dočaram koliko i kakvi su ti ljudi debelokošci. Bljak.

  • U potpunosti delim mišljenje g. Radulovića, od prve do poslednje rečenice. Ne znam da li je građane Srbije danas više ponizilo ponašanje poslanika SRS-a, predsedavajuće Maje Gojković, Federike Mogerini ili Aleksandra Vučića, čiji dolazak su poslanici SNS-a zloupotrebili u predizbornoj kampanji, tako što su na samo pominjanje njegovog imena ustali sa svojih stolica i egzaltirano aplaudirali, kao da je u skupštinsku salu ušao sam Bog. Jadno i sramotno!
    Podržavam Vaše poslanike koji svojim odsustvom sa skupštinske sednice nisu dali doprinos toj cirkusijadi i Vučićevom igrokazu.

    • Novi Sad – Tačno preko puta Riblje pijace, ne znam tačno kako se zove ulica, ali ne može da se promaši.

  • Ako su vrata zatvorena I zakljucana onda imas dve opcije: ili da trazis kljuc za ta vrata ili da trazis druga vrata. Konkretno, traziti kljuc bi znacilo razmisliti na koju argumentaciju bi eu odgovorila/reagovala. Na primer, mozda bi se zabrinuli ako bi im se otvorile oci da podrzavanjem Vucica uskoro dobijaju jedan Honduras u srcu Evrope. Licno sumnjam da se tim birokratama bilo cime mogu otvoriti oci, ali mozda gresim (nadam se bar).
    Drugi put je trazenje drugih vrata: to bi na pr. bilo trazenje saveznika u drugim malim I ugnjetenim zemljama I politicki snagama. Jer udruzeni mozemo vise.

  • Jednostavno Bravo “Sale Nacionale”, ako ste joj ovo rekli i imate audio – video zapis molio bih pokret Dosta je bilo da objavi. Ovo su riječi koje su na “Njegoševskom nivou”, ne znam je li spomenuta Savamala sve je ostalo na nivou. Postavite audio – video zapis, tu je kazano sve kuda nas vodi Saša Radulović u bolje sutra. U državu suverenu, gdje se Brisel uvažava, ali se Briselu ne saginje. Ovdje je sadržano bukvalno sve dragi dobri ljudi. Pozdrav…

  • Naravno, jos ranije im je trebalo skrenuti paznju na ponasanje. Tretiranje Srbije kao petorazredne kolonije kroz podrsku lokalnom diktatoru nece bas moci da traje beskrajno. Isto vazi i za Rusiju i za Eu i za SAD. Sada se ne treba vise obazirati na shum koji dolazi sa svih strana vec izgraditi dobru predizbornu kampanju. Sajt DJB je ubedljivo najposeceniji sajt bilo kakve politicke grupacije u Srbiji. Jedini razlog opstanka drugih je ocajno stanje na TV i radio stanicama. Zato bi, po meni valjalo imati jedan miting ispred TV Pink. Da se malo skupimo, da se vidi koliko nas zaista ima!

  • Sve mislim da ce sad cela EU da se zabrine sto je Radulovic ovo rekao Mogerini. Kao nekome ko je dao glas za DJB izuzetno mi smeta sto niste usli u skupstinsku salu i na taj nacin dozvolili da vas porede sa SRS i Dverima. Ja za to nisam dao glas. Mnogo gresak pravite u poslednjih nekoliko meseci.

    • Neverovatna povrsnost u pristupu i logici.mogu i ja vas da poredim sa soliterom jer i bi stojite uspravno,a da li to ima logike ?

    • Ja sam baš za to glasao.
      Ono što donekle zameram djb je što neće jasno da kažu kakva je njihova politika prema EU i koje snage na evropskoj pilitičkoj sceni su im bliske.

  • Saša, BRAVO! Najbolji potez u istoriji višestranačja! Sada sledi par dana (doduše mlakog pljuvanja Šešelja) i stvaranja atmosfere da je on tobož neka opozicija Vođi. Naravno, Vođa se već izvinio gospođi Mogerini i već je mesija, spasilac demokratije u Srbiji, čuvar stabilnosti, bla, bla, bla…

    • Sada će AV, uz Božiju pomoć i masovan izlazak, na izborima naletjeti na “kovu od banane” i kliznuti u političku istoriju. Ovo je bio danas scenario AV, kad ode kod Putina on će ga pitati: Štaće ti Mogerinijeva za skupštinskom govornicom, hoćeš 6. MIG-29 sa otpada je li ?. Izvinjavam se Vaše visočanstvo, bez tih aviona (krševa) nemogu dobiti izbore, ko Boga te molim daji ih i bez akumulatora može. Ja ću narodu reći da lete, a prefarbaću one poljoprivredne za bacanje gnojiva, šta narod zna znam ja njih. Recite da ste dali nemorete ni dati, farbaću poljoprivredne. Nećete me sada valjda izvisiti za krševe, zbog one Mogerini, pa vidje li ste Vaše visočanstvo Putin, da sam se sa Šešeljem dogovorio sve. Kakva Mogerini kakvi bakrači, samo da prevarim srpske glasače platio sam da svrati iz Makedonije. Ako ne dobijem u prvom krugu GOTOV SAM, tako je i SLOBA. Čim je pao u prvom krugu izvadili mu Srbi nepovratnu kartu za Hag. Da meni hoće Hag, već oni iz DJB kažu Zabela guli krompir i Haradinaj da mi bude cimer, a Andrej u Mitrovicu. Moram zvati Francusku da oslobode Haradinaja. Jao meni , ako izgubim, ma Sloba je dobro prošo, ja sam baš GOTOV…. Pozdrav dobrim ljudima i govorite svima na izbore – Idemooooooooooooo……….

  • Morate razumeti i interese g. Mogerini. Ona ima funkciju koja je zamisljena kao ministar spoljnih poslova EU, kao funkcija sa tezinom, a pokazalo se vec godinama da je niko ne zarezuje. Jedino gde se pojavi u medijima je kada posreduje u razgovorima Beograd-Pristina. Kad god je neko vazno pitanje na stolu, zovu se lideri najvecih evropskih zemalja. Gospodja moze da karijeru pravi jedino na nama i nije joj u cilju da naljuti Vucica. Vise Vucic treba njoj nego ona Vucicu….

  • Поздрав,

    Имам два питања за Сашу Радуловића:

    1. На које краткорочне циљеве ЕУ мислите, пошто видим да се то често користи као “алиби”?

    2. Како знате да су то краткорочни, а не дугорочни или још горе трајни циљеви?

    • Pa da ti ja kažem iako mene ne pitaš!
      1. Priznanje Kosova što AV čini punom parom kupujući ovakve predstave kao što je ova podrška danas u skupštini!
      2. BiH, Hrvatska, Srbija je država koja nema međunarodno priznate granice!
      Jednostavnije rečeno, uradiću sve što treba a vi mene pustite da “demokratizujem” Srbiju tako da mi niko ne Zvoca sledećih 100 godina!
      Hoćeš li još koje objašnjenje?

  • Greška koju je napravio DJB je bila što s,e po objavi kandidatura Jeremića i Jankovića, nije odmah kandidovao i Radulović, a da povlačenje kandidature bude na stolu, ako se dogovor oko jednog kandidata postigne. Sad šta je tu je.
    Ovaj današnji potez pozdravljam. Meni je dosta prema briselskoj administraciji poltronski nastrojenih evrofanatika koji, osim kreiranja priče da evropski put nema alternativu i da je naš cilj ulazak u Evropsku uniju, ništa nisu bili spremni da urade na pravim reformama, podizanju konkurentnosti domaće privrede i zaštiti državnih i nacionalnih interesa. Strepeo sam da DJB ne skrene na tu evrodemagošku stranu. Sada sam odahnuo. Svaka čast, pravi potez i prave reči. Srbija ispred Evrope i uvođenje reda ispred evrointegracija – to je pravillno postavljen redosled prioriteta. Bravo!

  • Visoka predstavnica EU, g-đa Mogerini je samo “lični izaslanik” zapadnih sila koja postupa u skladu s tuđim nalozima. Zna se čijim. Njima je AV dobar sve dok izvršava njihove ciljeve. I Milošević je svojevremeno bio “faktor stabilnosti na Balkanu”, pa je posle izvesnog vremena postao “balkanski kasapin”. Pre ili kasnije i AV će biti odbačen od strane istih tih koji ga podržavaju.
    Treba zapaziti da je g-đa Mogerini planirala posetu zemljama koje su na neki način u (planiranoj) žiži interesovanja. BiH zbog revizije čime se implicitno uvlači Srbija, Crnoj Gori (“državni udar” tokom izbora) i Makedoniji zbog situacije sa albancima. Inače, Makedonija je zvanično priznala KiM, glasala za njih u vezi UNESCO-a, svojevremeno širom prihvatala izbeglice albance s KiM (1999.) i tvrdila da im je Srbija najveći neprijatelj. Postavlja se pitanje kako to da se Mogerini u balkanskoj turneji nije osvrnula na sve izraženije jaćanje neonacizma i veličanja ustaštva u Hrvatskoj te spor iste u Piranskom zalivu sa Slovenijom za koji ne žele ni da čuju a kamoli da ga reše, dizanje spomenika teroristima (Miro Barešić je osuđen od strane švedskog suda kao terorista), uskraćivanje elementarnih prava srpskoj manjini (jezik, pismo, …)? Naravno, to su “civilizovane” zemlje, članice EU, a ostale države zapadnog Balkana su primitivne, i njima je neophodan evropski tutor, koji će im objasniti šta je za njih najbolje, pošto one “ne znaju”.
    Što se tiče g. Saše Radulovića, potpuno je u pravu to što je izjavio g-đi Mogerini. Treba kulturno, bez ustezanja i decidno saopštiti kako se i ko ponaša i sa koje pozicije u ovoj izbornoj kampanji i da nismo ono što misle da jesmo. Ovaj narod je darovao brojne umove, od kojijh je Nikola Tesla najveći kojeg hrvati prisvajaju jer je rođen u Hrvatskoj (i Ban Jelačić je rođen u Petrovaradinu, tj. Srbiji pa nikada nije smatran srbinom!).
    Onoliko koliko sami poštujemo sebe, toliko će i drugi poštovati nas. Bravo Saša!

  • @duško,
    Ако АВ има зелено светло да спроводи терор по Србији, по којој онда логици је само он диктатор, а ЕУ „демократска творевина“?

    Да парафразирам ранија саопштења покрета „Доста је било“: „Истина боли и често је непријатна“. Па ако је тако господо, шта је проблем назвати Европску унију правим именом? Колико знам, тамо не поштују референдумске одлуке сопствених држава (и то не једном), а камоли да их брине владавина права и стање институција ван ЕУ.

    Биће јако тешко остати принципијелан и имати “црвене линије” у политици, без да се уђе у сукоб са тзв. спољним фактором. Чисто да се не изненадите. Без обзира, Саши Радуловићу и покрету ДЈБ желим успех на изборима.

    • Hej Radulovicu, da se nisi malo umislio….Ne mislim ni da se treba uvlaciyi Mogerinijievoj, koja je obican cinovnik EU, niti se dernjati kao Seselj,
      ali umisliti da si ravnopravan kriticar EU bez cije pomoci bi ova razorena Srbija odavno bankrotirala, malo je mnogo….Misi ti bas toliko najpametniji koliko mislis u sebi, a neprekidno delujes kao nervozni , uspaljeni politicar…..Ako si za hrabrije metode…pusku sine , pa u sumu.

  • Jadna je ona država gdje si ti Maja Gojković ” višestruki prletač” predsjednik najviše institucije, a koja može proglasiti stečaj ne radi više. Jadna je država gdje keramičar vodi vojsku Stepe Stepanovića, Radomira Putnika, Vojvode Mišića, pripadnika “gvozdenog puka” i svih pukova i divizija, svih poziva, prvog , drugog i tećeg i dobrovoljaca. Jadna je država gdje je ministar Vulin i brine o vojnim veteranima i radu, a nikada nije radio i bio veteran. Pobjegao sa Manjače, a moga o je doći, ali otac mu pokrao zadrugu zemljoradničku i ovome nisu ljudi vjerovali u ratu bi ga… Jadna je država gdje ministar zdravlja Lončar u narodu nosi nadimak “Doktor smrti”. Jadna je država gdje ovj Dačić vodi inostrane poslove, a bio sa Miloševićem kojega su ti “Inostranci” odveli u Hag bez povratka, a njemu ostavio “koferče, Bananu, i neštu uvalio u usta — Tompus. Jadna je država gdje ova Mogerini za govornicom drži slovo narodu iza kojeg stoje: Tesla, Pupin, Vuk Karadžić, Andrić, Meša, Domanović, Dučić, narodne pjesme “nepoznatih autora” i mnogi drugi. Ja ne trebam brinuti i razmišljati tko sam, kada imam iz njih sebe. Samo da ovaj šljam koji nije njih pročitao i čuo za njih ode. Mi ne trebamo da brinemo za svoju budućnost, jer su oni garant da će Srbi opstati, a ne ove fukare, polusvjetovi, šljamovi i “Faustovska bića”. Pozdrav dobrim ljudima bez obzira na naciju, vjeru i mišljenje….IDEMOooooooooooooooooooooooooooooooooooo……………………………………………..

    • @ Đorđe uvaženi prijatelju,
      Slažem se s Vašim konstatacijama i jako mi je drago kada neko razmišlja na taj način! Međutim, za društvo u celini, Vas i mene, po mom skromnom mišljenju, veliki problem je u sledećem: uzalud su nama Tesla, Pupin, Karadžić, Andrić, Selimović, Domanović, Dučić i još mnogo intelektualaca kojim svojim delima zadužiše svoj narod, kada oni čine 2-3% ovog nesretnog društva! Problem je u tome što, na žalost, NEPISMENI i POLUOBRAZOVANI imaju ogromnu većinu u našoj kući Srbiji i tako će biti dok ovaj narod bude postojao…Tako je bilo vekovima unazad, tako je danas a tako će biti i ubuduće! Na žalost manjeg, obrazovanijeg dea društva koje razmišlja svojom glavom!!!

    • @fgpm uvaženi prijatelu i mili i dragi čovječe.
      Procenat dobrih ljudi je veoma velik i više je dobrih ljudi nego loših višestruko.
      U pravu ste za ovaj procenat, što ste napisali, on se kreće 2% možda do 5%. Možda ja i Vi nismo u tom procentu. Nije kriv polusvijet, nepismeni i neobrazovani za stanje. Krivi smo upravo mi, ako spadamo u ovaj procenat. Krivi su intelektualci Srbije. SANU ima obavezu, zato je plaćena, ona i njeni članovi. Obavezni su da sve plagijate = krađa, kupljene diplome i razne muljaže u prosvjetnoj i kultirnoj sferi ponište. Izgled parlamenta Srbije i političke scene uopšte jeste ogledalo srpskog naroda u cjelini, ali narod nema vremena i ne zna. Institucije kulture, SANU i druge dobro plaćene institucije trebaju da “isčešljaju” naš narod pred ogledalom i da “išćešljaju” dušu dobrog srpskog domaćina. Moraju se probuditi i ustati i ući u skupštinu svi i glasno reći ovakoviše nemože, uljuljali su se u svojim foteljama i privilegijama, čast nekima. Veliki Nikolaj kaže otprilike: “Da je Juda znao i da je imao svoju dušu isčešljanu pred “čarobnim ogledalom”, ne bi uradio ono što je uradio i pokajao se čim je to uradio”. Kada se stvore uslovi, koje “Sale nacionale” hoće da uvede red u državu i podigne srpsko društvo. Tada će moći doći svi do izražćaja i svi na svom nivou pokazati šta znaju i umiju. Zato ne gubimo nadu iz “depresije” se izlazi sa vjerom, nadom i optimizmom da će biti bolje. Gore nemože, dolje u DNU po Njegošu, ostao je još samo “Tartar”, a to je talog pakla. Mi drugog puta osim puta uvis nemamo, zato na izbore i sangom olovke riještimo se šljama, fukara, polusvijeta. Srpskom narodu ni šuma nije strana i iz šume smo se bunili protiv Dahija i pobjeđivali. Srbija mora na Vaskrs da Vaskrsne, a tu je “Markov dan” i šuma je dio naše istorije od Vožda “Crnog Đorđa” ili možda i ranije. Naprijed Dosta je bilo. Vama “fgpm” želim svekoliko lično i porodično dobro, širite optimizam i ne bojte se Vučića,, jer to nije osobina čovjeka. Treba se pametnog i poštenog čovjeka stiditi. Ovih Fukara se neteba ni stiditi “pljujte po njima u kafanam”, jeste da nije kulturno, ali kafane služe zato i ulice i one su naša najača obrazovna institucija, od kada je SANU podnijela ostvku na rad, ali ne i na plate i privilegije. Ne bojte se Ffukar i ne stidite se Fukara, dušu nam na usta od 90-etih čupaju, “pako je za njih nakaza malena”. IDEMooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo……………………………………..

  • Ovi DS i Jankovicevi botovi koji spopadaju sajt i fb stranicu da shvate, sve dok je DOS glasan i gura se i dalje kao spasitelj Srbije, Vucic ce da vlada, jer vecina koja glasa za njega veruje da se i dalje bori protiv DS, oni koji poslednjih godina ne glasaju , razocarani ne glasaju zbog isto tog DOS-a, a mi ostali vidimo da ste isti DS=SNS. Dosta je bilo!

  • Saša joj je super odgovorio.U Drugom Svetskom ratu su preci ove Federike Mogerini bili fašisti.Ako se ne varam ona je Italijanskog porekla. Posle II sv.rata dobiše nagradu ko da nićeg nije bilo. Dobiše fabriku Zastava jer naši političari nisu znali sami da sprovedu reformu i otpuste višak radnika.10 date Dinkić po svakom zaposlenom za plate radnika od 20-40 hiljada.Mole Putina da im zbog bescarinske zone uveze odredjunu količinu fiata 500L. 1999 godine poletaše Avioni iz Avijana u Italiji.Priznali su naravno odmah Kosovo. Oni su katolici a mi pravoslavci. Prema tome što bi neko respektovao ijednog člana te Evropske unije a kamoli Italijana? Ako uzmemo pa pogledamo dalje videćemo da je upravo Vučić raspirivao nacipnalne strasti 90-tih kad su nas toliko unazadili da ne možemo da se opravimo godinama.Tad smo trebali da budemo taktični i za Evropsku Uniju a ne sada.Tada je Rusija bila slaba a danas jaka.Tada smo bili neko ko je mogao nešto da ponudi a danas baš ništa.

  • Нажалост, поједине државе Европске уније подржавају ону власт у Србији која им највише одговара за испуњење њихових и само њихових интереса. Тако су Амери и неки из ЕУ користили Милошевића ’90-их, за кога су говорили да је “фактор стабилности” на Балкану. Када им више није био потребан, Милошевића су на сав глас оцрнили као “балканског касапина” и свакакво зло чинили позицији Србије у Европи и условљавали Србију да га испоручи Хагу где је овај ” балкански касапин” на крају завршио свој бедни живот. Тако и Вучића користе, само што Вучић не зна са ким има посла, иако се до 2008. године понашао као највећи српски противник Европске уније и европских вредности.
    Наравоученије за све гласаче у Србији: не заборављајте шта су раније радили и Милошевић и Европска унија, али и Александар Вучић. Памтите историју да не бисте направили сличне грешке у будућности. Ако не памтите шта је раније било и не будете мудри, сами ћете бити криви што вам је лоше.
    Са жељом да се промени власт у Србији,
    срдачан поздрав из далеке земље свим добронамерним људима! 🙂

  • EU nikada nije bila sustinski zainteresovana za razvoj demokratije u zemljama clanicama, niti za borbu protiv korupcije. Zanima ih samo novo trziste i geostrategija. Bugarska i Rumunija su tako ugurane u EU, ugurana je Grcka mada nije ispunjavala kriterijume, i Hrvatska, na nacin da je prethodno promenjen zakon o referendumu pa su usli po volji manjine biraca.

  • Posle dugog vremena, konačno ličnost koja govori jezikom kojim govori većina naših gradjana onih tihih gradjana , razumno , razumljivo , hrabro ,smisleno …. Saša se do sada predstavio kao čovek sa integritetom i znanjem i dobrom namerom čovek koji zaista misli o dobrobiti čitavog drušva.
    Posle djinsjića konačno neko pametan,jasnih ideja i lepog govora!