Источна Србија Политика Преносимо

ДЈБ Бор: Циљ је рушење Вучића са власти

Преносимо вам текст е-новина “Соларис медија” о одржаној конференцији за медије покрета “Доста је било” у Бору.


Циљ ових председничких избора је рушење Александра Вучића са власти. То можемо постићи само ако свако од нас коме је доста било лажи, отимачине, и упропашћивања будућности наше деце сакупи снагу и изађе на изборе. Уопште није важно за кога ће се од кандидата демократске и грађанске опције гласати, важно је да грађани изађу и гласају. Једино тако ће се победити Александар Вучић. Ово је саопштено на вечерашњој конференцији за медије Покрета „Доста је било“ у Бору.

–Покрет “Доста је било” је у другом делу 2016. године започео активности на реализацији стратегије уједињавања грађанских и демократских снага уз једног кандидата. Обављени су многи разговори са потенцијалним кандидатима, али, на жалост није постојао демократски потенцијал за реализацију такве стратегије. Саша Јанковић и Вук Јеремић су објавили своју кандидатуру и тиме су покопали шансе за сврставање иза једног кандидата. Ни један ни други нису исказали спремност да се повуку и подрже оног другог. Да се то десило, Покрет „Доста је било“ подржао би једног кандидата, ма ко то био – рекао је на конференцији председник борског Покрета „Доста је било“ и народни посланик, др Бранислав Михајовић.

–Истраживања јавног мњења, нагласио је Мијхајловић, обављена два месеца после њихове кандидатуре, показала су да је постало сасвим извесно да два кандидата грађанске опције нису успела да подигну тензије у демократском гласачком телу и створе референдумску атмосферу. Постојала је велика опасност да Александар Вучић победи у првом кругу гласања. У тој ситуацији било је јасно да што већи број кандидата опозиције подиже излазност и смањује шансе Александру Вучићу за победу у првом кругу. Због тога је на Скупштини покрета, 2. марта, донета одлука да се искључиво у циљу подизања излазности гласача кандидује Саша Радуловић, председник Покрета „Доста је било“. Нама није циљ да наш кандидат победи, премда то прижељкујемо, циљ нам је да кандидат демократске и грађанске опције уђе у други круг.

Новинарима је још речено – да Покрет са поносом кандидује Сашу Радуловића, јер је то човек коме се верује, један од ретких који испуњава основни критеријум који важи за свакога који се бави политиком: не лаже и не краде! И верно следи програм који треба да од Србије направи државу у којој се радо, пристојно и достојанствено живи. Апсолутно смо сигурни да би Саша Радуловић, у случају да постане председник Србије, широм отворио врата за толико прижељкиване и неопходне промене система и сређивање државе у којој би се се лепо и радо живело.

Прикупљање потписа ( улица Ђорђа Андрејевића Куна, бивши локал „Вино Жупе“) за кандидатуру Саше Радуловића, истакнуто је, изнад је очекивања и предвиђена квота сигурно ће бити премашена, процењује се за 100 одсто.

 

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Trenutni upravitelj logora zvani Srbija jeste Aleksandar Vučić. Bilo tko sutra da pobijedi i da otjera na smetlište istorije upravitelja logora Srbije AV. Ukoliko se ne promjene pravila u “Logoru zvani Srbija”, Srbija će i dalje ostati logor i samo će se zamijeniti njen upravitelj. Ukoliko promjenimo sistem i podignemo urušeno društvo, tada Srbija neće biti logor . Njen predsjednik. a važi od predsjednika mjesne zajednice, predsjednika vlade i predsjednika Srbije i svi činovnici institucija Srbije, neće biti upravitelji već “sluge – uslužni servisi građana Srbije”. Đorđe

 • Pitanje je veliko da li ce Vucic srusen ali je neizvesno da ce mu popularnost znatno pasti tokom predstojecih glasanja kao sto je do sada pricao S.R.

  Pogledajte ovo: https://www.youtube.com/watch?v=TJkW33v55c4

  Nije mogao da sakupi dovoljno veliki broj ljudi u Subotici pa je starom poznatom i veoma cesto koriscenom metodom dovukao svoje sendvicare jer nema podrsku u Subotici koliku voli da zamislja da ima. Siguran sam da je stanje isto takvo i u drugim gradovima Srbije.

  Nadam se da ce moderatori iz DJB dopustiti da se objavi ovaj komentar, jer ne znam da li je ovde zabranjeno postovanje linkova. U svakom slucaju, hvala. Toliko od mene.

  • Ja brojao do 75, posle me mrzelo 🙂
   On je stvarno bolestan, njemu niko iz Subotica nije došao na miting. Puko je skroz,

 • Ognjene, svaka čast! Razvijanje turizma u Subotici 7.o3.2017. pod nazivom: “Vučićev miting.” u trajanju od 2 sata, sa dovučenih 83 autobusa svojih sendvičara, a kad gleda narod preko RTS-a misliće: Auu, što da iziđemo na izbore, vidi koliko pristalica ima! Pa, narode, dobro otvorite oči, i ne dajte se zavesti!