Istočna Srbija Politika Prenosimo

DJB Bor: Cilj je rušenje Vučića sa vlasti

Prenosimo vam tekst e-novina “Solaris medija” o održanoj konferenciji za medije pokreta “Dosta je bilo” u Boru.


Cilj ovih predsedničkih izbora je rušenje Aleksandra Vučića sa vlasti. To možemo postići samo ako svako od nas kome je dosta bilo laži, otimačine, i upropašćivanja budućnosti naše dece sakupi snagu i izađe na izbore. Uopšte nije važno za koga će se od kandidata demokratske i građanske opcije glasati, važno je da građani izađu i glasaju. Jedino tako će se pobediti Aleksandar Vučić. Ovo je saopšteno na večerašnjoj konferenciji za medije Pokreta „Dosta je bilo“ u Boru.

–Pokret “Dosta je bilo” je u drugom delu 2016. godine započeo aktivnosti na realizaciji strategije ujedinjavanja građanskih i demokratskih snaga uz jednog kandidata. Obavljeni su mnogi razgovori sa potencijalnim kandidatima, ali, na žalost nije postojao demokratski potencijal za realizaciju takve strategije. Saša Janković i Vuk Jeremić su objavili svoju kandidaturu i time su pokopali šanse za svrstavanje iza jednog kandidata. Ni jedan ni drugi nisu iskazali spremnost da se povuku i podrže onog drugog. Da se to desilo, Pokret „Dosta je bilo“ podržao bi jednog kandidata, ma ko to bio – rekao je na konferenciji predsednik borskog Pokreta „Dosta je bilo“ i narodni poslanik, dr Branislav Mihajović.

–Istraživanja javnog mnjenja, naglasio je Mijhajlović, obavljena dva meseca posle njihove kandidature, pokazala su da je postalo sasvim izvesno da dva kandidata građanske opcije nisu uspela da podignu tenzije u demokratskom glasačkom telu i stvore referendumsku atmosferu. Postojala je velika opasnost da Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu glasanja. U toj situaciji bilo je jasno da što veći broj kandidata opozicije podiže izlaznost i smanjuje šanse Aleksandru Vučiću za pobedu u prvom krugu. Zbog toga je na Skupštini pokreta, 2. marta, doneta odluka da se isključivo u cilju podizanja izlaznosti glasača kandiduje Saša Radulović, predsednik Pokreta „Dosta je bilo“. Nama nije cilj da naš kandidat pobedi, premda to priželjkujemo, cilj nam je da kandidat demokratske i građanske opcije uđe u drugi krug.

Novinarima je još rečeno – da Pokret sa ponosom kandiduje Sašu Radulovića, jer je to čovek kome se veruje, jedan od retkih koji ispunjava osnovni kriterijum koji važi za svakoga koji se bavi politikom: ne laže i ne krade! I verno sledi program koji treba da od Srbije napravi državu u kojoj se rado, pristojno i dostojanstveno živi. Apsolutno smo sigurni da bi Saša Radulović, u slučaju da postane predsednik Srbije, širom otvorio vrata za toliko priželjkivane i neophodne promene sistema i sređivanje države u kojoj bi se se lepo i rado živelo.

Prikupljanje potpisa ( ulica Đorđa Andrejevića Kuna, bivši lokal „Vino Župe“) za kandidaturu Saše Radulovića, istaknuto je, iznad je očekivanja i predviđena kvota sigurno će biti premašena, procenjuje se za 100 odsto.

 

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Trenutni upravitelj logora zvani Srbija jeste Aleksandar Vučić. Bilo tko sutra da pobijedi i da otjera na smetlište istorije upravitelja logora Srbije AV. Ukoliko se ne promjene pravila u “Logoru zvani Srbija”, Srbija će i dalje ostati logor i samo će se zamijeniti njen upravitelj. Ukoliko promjenimo sistem i podignemo urušeno društvo, tada Srbija neće biti logor . Njen predsjednik. a važi od predsjednika mjesne zajednice, predsjednika vlade i predsjednika Srbije i svi činovnici institucija Srbije, neće biti upravitelji već “sluge – uslužni servisi građana Srbije”. Đorđe

  • Pitanje je veliko da li ce Vucic srusen ali je neizvesno da ce mu popularnost znatno pasti tokom predstojecih glasanja kao sto je do sada pricao S.R.

    Pogledajte ovo: https://www.youtube.com/watch?v=TJkW33v55c4

    Nije mogao da sakupi dovoljno veliki broj ljudi u Subotici pa je starom poznatom i veoma cesto koriscenom metodom dovukao svoje sendvicare jer nema podrsku u Subotici koliku voli da zamislja da ima. Siguran sam da je stanje isto takvo i u drugim gradovima Srbije.

    Nadam se da ce moderatori iz DJB dopustiti da se objavi ovaj komentar, jer ne znam da li je ovde zabranjeno postovanje linkova. U svakom slucaju, hvala. Toliko od mene.

    • Ja brojao do 75, posle me mrzelo 🙂
      On je stvarno bolestan, njemu niko iz Subotica nije došao na miting. Puko je skroz,

  • Ognjene, svaka čast! Razvijanje turizma u Subotici 7.o3.2017. pod nazivom: “Vučićev miting.” u trajanju od 2 sata, sa dovučenih 83 autobusa svojih sendvičara, a kad gleda narod preko RTS-a misliće: Auu, što da iziđemo na izbore, vidi koliko pristalica ima! Pa, narode, dobro otvorite oči, i ne dajte se zavesti!