Južna Srbija

Ako su ti pripretili otkazom ako ne glasaš za Vučića, evo kako da sačuvaš posao i ne glasaš za Vučića

Na sve su spremni, samo da ostanu na vlasti.

Ono što stalno čujemo od prijatelja, rođaka i simpatizera su pritisci koje naprednjačka koalcija vrši nad građanstvom, kako bi još malo zadržali vlast.

Jedan od načina na koje vrše pritisak je uslovljavanje zaposlenih u javnom sektoru, a pogotovo onih koji rade na određeno, da moraju da glasaju za Aleksandra Vučića, ako ne žele da ostanu bez posla.

Od zaposlenih traže da obezbede sigurne glasove i da dokažu da su i sami glasali za Vučića.  Uglavnom tako što će slikati svoj glasački listić na kome se vidi za koga su glasali.

Ovo je strašan pritisak i nešto što mora da se sankcioniše.

Ali ono što takođe razumemo je i strah koji ljudi imaju za posao, pogotovo sada kada je praktično nemoguće naći posao, jer posla nema.

Zato želimo da podelimo sa vama ideju šta možete da radite ako ste uslovljeni glasanjem.  Odnosno, kako da pokažete da ste “glasali” za Vučića i tako sačuvate radno mesto, a da u isto vreme ne glasate za njega.

Inače, ideju za ovo smo pronašli u komentaru jednog člana Facebook grupe “Podrška Saši Jankoviću”, tako da zahvalnost ide tom članu.

Naime, ono što možete da uradite je da zaokružite redni broj na kome je Aleksandar Vučić.  Slikate glasački listić.  A onda zaokružite neko drugo ime.

Takav listić postaje nevažeći, glas ne ide Vučiću, izlaznost ostaje velika, a vaše radno mesto ostaje bezbedno.

Važno je samo da naglasimo da upotreba mobilnih telefona i slikanje glasačkog listića NIJE DOZVOLJENO.

Ali ako ste već uslovljeni i ne možete to da izbegnete, onda makar da to iskoristimo da oborimo Vučića.

Na ovim izborima Vučić pada!

Do pobede!

Oznake

DJB Niš

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Jos neke mogucnosti prevara :
    1 Bugarski Voz
    2 “Glasanje “osoba koje su preminule
    3 Glasanje u ime biraca koji nisu glasali na dan izbora
    4 Unistavanje listica
    5 Zamena popunjenog listica praznim
    6 Mobilni timovi
    7 Olovka sa nevidljivim tintom (nakon tri sata trag nestaje sa papira) .

    Bilo bi dobro da se napisu sve mogucnosti kako da sprecimo ove prevare.

  • Fali: obavezno i precrtai Vučića, da ne bi komisija precrtala tog drugog i onda bi listić bio važeći za vučića, jer svaki je listić važeći ako je očigledno za koga je je glasač glasao, bar ja tako mislim.

    • Nije saki važeći. To po Zokonu. Bilo šta OSIM ZAOKRUŽENOG, I TO ISKLJUČIVO ZAOKRUŽENOG(ne precrtanog) broja ispred imena kandidata, je NEVAŽEĆI LISTIĆ! Bilo kakva vidljiva crtica, tačkica, bilo šta na listiću, pretvara isti u nevažeći i računa se samo kao brojno stanje (glasao) a ne i kao glas bilo za koga na listi. TO je po Zakonu! E sad,,, JBG!

    • u pravu si…precraš njega,zaokruziš drugog…glas se broji..šteta što to neznaju mnogi članovi izbornih komisija iako su protiv njega.pa ti glasovi uglavnom idu u nevazeće..

  • Možete i poneti običnu olovku i gumicu,slikati pa gumicom izbrisati.Ili objaviti jedan listić koji je za Vučića pa šerovati na društvenim mrežama

  • Ja sam nudio ljudima da taj daan besplatno radim u fotosopu i sredjujem sve fotke koje dobijem tako da izgleda kao da su glasali za Vucica.

  • Smislio sam bolju foru. Poneti od kuće providnu foliju, ima da se kupi u knjižari, po kojoj može da se piše hemijskom. Staviti preko liste, i zaokružiti Vučića, a zatim fotografisati. Potom skinuti foliju, i zaokružiti nekog normalnog.

    • Mislim da bi se u tom slucaju morao iskljuciti blic jer bi refleksija svetlosti bila jakog inteziteta.

  • Možete i da glasate za koga god hoćete i u foto-shopu ili bilo kom photo editoru narihtate kakvu god hoćete fotografiju.Ili, pośalje vam neko fotografiju na kojoj je već glasao za vučića i vi joj pokažete tim ljudima koji vas uslovljavaju. Možete na beloj nalepnici sa zaokruženim brojem da slikate listić i nakon toga da odlepite nalepnicu i zaokružite koga hoćete ili elegantno kao što reče neko sa piši-briši mastilom da glasate A.V.a potom pravom hemijskom onog koga želite…Uzgred budi rečeno niko ne sme da vas prisiljava za koga ćete glasati!!!

  • Ne znam da li se neko setio, ali mija ideja je bilo koja od ovih gore navedenih… Slikan listić i poslan na neku opozicionu stranicu, informisanje preko fb clanova grupa u stilu listić za Vučiça.jpg download. Protivzakonito verovatno jeste ali cela priča dovedena do apsurda da to nikad nikome više ne bi palo napamet… hehehe

  • Zaokruzite redni broj Vucic slikatr listic, a onda zaokruzite sve ostale. To je nevazeci listic. Ali kada precrtate sve ostale sem vaseg kandidata taj listic postaje validan jer se vidi iskazana volja biraca.

  • Najbezbolnija varijanta: Poneti piši-briši hemijsku sa sobom (ima ih u svakoj knjižari) i problem je rešen.

  • Najbolja je varijanta sa piši-briši hemijskom olovkom. Jedino paziš da ne pritisneš previše pa da ostane utisnut trag na papiru. Samo ovlaš i to dva kruga oko Vučićevog broja (da se lepo vidi kako si odlučan), slikaš i obrišeš, pa onda zaokružiš koga želiš.

  • Pretpostavljam da ucenjivaci traze da im odmah posle glasanja posaljes fotku ili pokazes tu iza coska, sa sve datumom i satnicom fotkanja.. tako da se za photoshop vetovatno nema vremena. Jedino ovo sa naknadnim zaokruzivanjima posle slikanja. Ali ionako je veliki pritisak za kradju izbora, ja cu glasati, ali ako nas pokradu idemo na ulice, nece im to proci

  • poneseš parče providne folije (bezbojne) na kojoj je nacrtan krug ili ga nacrtaš na licu mesta, postaviš foliju sa krugom na redni broj AV i fotografišeš….. skloniš foliju i ostane ti regularan glasački listić

  • obmotas plavi koncic oko hemijske olovke…
    stavis taj koncic na br 1 za AV-a
    slikas glasacki listic… tako slikan sa kruzicem od konca izgleda kao da je od hemijske olovke..
    oduvas koncic
    i na kraju glasas za koga hoces