Економија Интервју Политика Спољна политика

Саша Радуловић за BuzzFeed

Чувени BuzzFeed, чији YouTube канал има скоро 12 милиона пратилаца, недавно је урадио интервју са Сашом Радуловићем.

У овом интервјуу, Саша Радуловић говори о улози Србије у геополитичкој збрци, специфичностима и изазовима у односима Србије са Европском унијом, кретањима у светској економији, о оживљавању Русије у спољној политици, а посебну пажњу посвећује последицама које сносе мале земље кад се уплетету у велике геополитичке игре великих сила.

Погледајте шта Радуловић каже за амерички портал о међународном положају Србије као и износу цене која је плаћена због уверења да смо битни, а коју су заступали доскорашњи политичари.

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар