Медији Политика Преносимо

ТВ станице највише о Вучићу, најмање о Радуловићу и Прелетачевићу

Преносимо вам резултате анализе заступљености председничких кандидата у домаћим медијима, које је објавила агенција “Клипинг”.


Агенција за праћење и анализу медија Клипинг објавила је резултате анализе заступљености председничких кандидата у електронским медијима за период од 13. до 19. марта. Иако је део седмице провео обављајући премијерске дужности у иностранству, Александар Вучић је и даље најзаступљенији у програмима електронских медија са 26,48% времена.

Анализом су обухваћене централне информативне емисије на каналима РТС1, ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва, ТВ Хаппy, РТВ1 и ТВ Н1 у периоду од 13. до 19. марта. Медијски прилози о активностима премијера Вучића нису урачунати у његову предизборну кампању, већ су искључиво анализирани прилози у којима су се Вучић и остали председнички кандидати директно обраћали бирачима у контексту предстојећих избора.

[ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third][/ezcol_1third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end]

„Удео Александра Вучића у укупној минутажи знатно је опао у односу на период пре званичног проглашења кандидата, али је и даље најзаступљенији у електронским медијима, пре свега због медијске присутности на ТВ Пинк, ТВ Прва и ТВ Хаппy.

Остали кандидати су имали знатно мању заступљеност, пошто другопласирани Саша Јанковић има 9,97% времена, док се минутажа већине преосталих кандидата креће између 6% и 8,5%. Медији су најмање извештавали о предизборним активностима Саше Радуловића, који је добио 5,84% времена, као и Луке Максимовића, тј Љубише Прелетачевића Белог са 4,23% простора.“, изјавио је Илија Вучевић из Клипинга.

Извор: Агенција Клипинг

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ako neko od Vaših baka i djedova, koji stalno prati RTS i PINK hoće da izađe na izbore i samo mu je u glavi AV. Ukradite mu ličnu kartu nekako uoči izbora i vratite im nekako diskretno drugi dan kada prođu izbori. Dovoljno ćete učiniti, ako samo još vi izađete i glasate za bilo koga osim AV Dovoljno će biti od Vas za slobodu Srbije. Pređimo AV inteligentno, ne dozvolite da AV vas sve još 5. godina vara. Razbijte strah — GOTOV JE—-

    • Ako neko uradi ovako nešto, nije ništa bolji od Vučića. Protiv prevaranata se bori poštenjem a ne prevarom. Đorđe stidi se.

  • Napisao sam na nekoliko mesta, pa ću i ovde – pravac kod babe na ručak.
    Sedni lepo, tiho objasni vrlo prostu stvar: ili Šeki/Aca ili ja. Baba, ovde mi nema života. Ja ću da odem preko, tuđu ženu ću da uzmem. Niti ćeš mene da vidiš, niti praunuka.

    Sedneš sa majkom i ocem. Ej, detinjstvo mi je propalo, nisam imao biciklu, nisam jeo pravu čokoladu, ne znam da skijam jer nisam nikad bio na zimovanju. Zaj… više da mi krojite budućnost glasajući za iste! Detinjstvo mi propalo, mladost mi propala, sad sam svoj. Ili Srbija postaje normalna – ili ja nisam Srbin. Posle nema kukanje preko telefona, sine kad ce dodješ…

    Za zastupljenost u medijima se ništa ne sekirajte. Može sve da bude u znaku SNS. Može Bar Rafeli da se slika samo sa SNS zastavicom. Ma može i na vrata da mi dođe – moj glas neće da dobiju.

    Sad je prilika za restart. Nikad bolja opozicija nije bila. Niti je ikad bilo pokriveno ovoliko različitih ekoloških niša.
    Dobijamo ga garantovano. Dosta je bilo, samo jako, sazrelo je, vredi se boriti. Glasaj za pravdu, hrabrost i poštenje. Samo bre nemoj za iste.

    • Ja neznam kako ce njegove pristalice na tim pedizbornim mitinzima bodriti svog vrhovnog vodju. Predugo je to aleksandar vucic, aleksandar vucis mozda to skrate pa ce biti AV,AV,AV,AV hahahahahahaha

  • Jasan pokazatelj ko je prava opozicija. Vučić se boji za svoju vlast, boji se od svih samo od nekih malo više. Radulović je jedini opozicioni kandidat koji ima jasan program i želju da se zaustavi privredni kriminal i kazne odgovorni. Jedini koji planira da uvede zakon o poreklu imovine. Jedini koji ima želju da se ispitaju sporne privatizacije i sumnjivi transferi novca sa of-šor kompanija. Pritom ima odlične kadrove koji se razumeju u te stvari. To ga čini noćnom morom za Vučića i ekipu. Zato je njima draže da pobedi bilo ko drugi nego Radulović. Ne bi me čudilo da na kraju, kad vide da ne mogu da pobede, krenu tajno da podržavaju nekog opozicionog kandidata koji im je najmanje nepovoljan, na primer, daju mu prostor u medijima. Pretpostavljam da su to Beli (zbog svog neiskustva) i Janković (zbog bliskih veza sa DS-om koji je ogrezao u iste prljave aktivnosti kao i SNS).

  • Još kad bi se narod organizovao da nekako prati odlazak tih kutija od biračkih mesta do RIK-a….i snimao sve, pa čik neka se zaustavljaju koje-gde i zadržavaju se…a možda već od danas da prate 24 h ko i šta unosi u RIK… Žao mi je, ne verujem im, jer i nemam razloga da im verujem.

    • Ko još može da veruje ovoj antinarodnoj Vladi i AV, kad su nas od, iovako siromašnih gradjana, pokrali dodatno, i doterali do ivice ponora!

  • Olupace im se te procene i prognoze o glavu ko onomad Hilari Klinton… Isto tako su sve vreme otpisivali i podsmevali se Trampu… sto se gore ponasaju to im je kraj blizi.

    • Eh da ovaj narod, gradjani birači, imaju malo savesti, više nego obićno, da nemaju strah i da misle više o sebi i svojoj deci, kao na primer, američki gradjani, da nateraju kandidate da se javno sučeljavaju pred gradjanima, nebi se ni AV, ni drugi “favoriti” tako ponašali!?

  • Uvlakači koji su se uvlačili Miloševiću, uvlačili su se Tadiću pa se sad uvlače Vučiću. To su ljudi kojima je uvek samo njihov lični interes važan, pa su sa svakom vlasti. Lek protiv njih su samo jake instutucije u kojima je ljude teško korumpirati. Zato se boje Radulovića, pa je među poslednjima po zastupljenosti u medijima. On zagovara jake institucije.