Državna uprava Politika Saopštenje

Opozicija napustila RIK iz protesta

Svi predstavnici opozicije u Republičkoj izbornoj komisiji napustili su sinoć sednicu RIK-a iz protesta prema samovoljnom, nezakonitom i neustavnom postupanju većine u RIK-u. Predstavnici vlasti u RIK-u krše odluke Ustavnog suda koji je način sprovođenja izbora na Kosovu i Metohiji proglasio neustavnim.

Predsednik RIK-a odbio je predlog opozicije da se RIK izjasni o tome hoće li poštovati odluku Ustavnog suda Srbije iz 2016.g. u vezi sa sprovođenjem izbora na KiM.

Predstavnici opozicije u RIK-u odbili su da učestvuju u kršenju Ustava Republike.

Prilog:

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • DJB bi trebalo da se zalaze za oduzimanje gradjanskog prava da budes biran na javne funkcije ako si ucinio tesku povredu zakona I Ustava. Oduzimanje gradjaskog prava moze da bude vremenski odredjeno ali I trajno za teze, visestruke povratnike.

  • Ovo može da znači i bojkot izbora, a onda su dalji koraci i opozicije i vlasti stvarno nepredvidivi! Jer se gubi jedina institucija za mirnu smenu vlasti! Daj Bože da može biti ovo dovoljan pritisak na vlast da se urazumi i dozvoli predstavnicima svih kandidata za predsednika da učestvuju u prebrojavanju svih glasova iz Kosova i Metohije!

  • NEŠTO se mora učiniti. Ako ništa drugo – delegitimizovati izbore na kojima će pobediti Vučić. Zbog kršenja Ustava, zbog jasne namere za pljačkom glasova – Radulović, Jeremić i Obradović, pre svih, treba da nadju zajedničk jezik – i objave bojkot izbora. I o tome obaveste i one koji ih podržavaju (Oebs), a zarad predaje rudama i blagom najbogatijeg dela Srbije, ali i vojnoi geostrategijiski najvažnijeg prostora sa koga se vojno lako kontroliše i ugrožava Beograd – Kosmeta. Istinska opozicija traži tako malo, a tako normalno – brojanje glasova na licu mesta i snmanje (slikanje) zpisnika, te pristup opoziciji biračkom odboru. To čak nije ni minimum, jer je to, jednostavno – nulta pozicija svih izbora u svetu. Odbijanjem da budete klovnovi u cirkuskoj predstavi vlasti, a ona je – izvesna, takva buduća Vučićeva pobeda – apsolutno neće biti legitimna, bez obzira na učešće satelita (Šešelj, Janković, Parović). Vučić će pobediti u takvoj cirkuskoj predstavi, ali – čitavom narodu u Srbiji, ali i jadnicima u inostranstvu – biće jasno da ona nije – legalna ni legitimna. I to će, zapravo, načeti Vučićev režim.

    • S mnogim tvojim stavovima bih se složio, ali da Jankovića smestiš u društvo Šešelja me dovodi u sumnju…. Svašta!!!!