Policija Saopštenje

Država ne može da se obračuna sa kriminalom jer je Vučić na čelu kriminala

U trenutku kada je ubijen u mafijaškom obračunu, kod Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, pronađeno je oružje Uprave kriminalističke policije, službena legitimacija i radio stanica MUP-a. Pravosnažno osuđeni diler droge, umesto u zatvoru, bio je obezbeđenje članova uže porodice Vučić i čovek za sprovođenje prljavih poslova Aleksandra i Andreja Vučića.

U ovim podacima, koje je Saša Radulović izneo u privičnoj prijavi protiv braće Vučić zbog kontrole tržišta narkotika u Srbiji, kriju se odgovori zašto je Vučić uvek tvrdio da država ne može da kontroliše huligane i da nije dovoljno jaka da privatizuje Partizan i Zvezdu. Država ne može jer to ne dozvoljava Vučić. Država ne može da se obračuna sa kriminalom jer su Aleksandar i Andrej Vučić na čelu grupe koja ga kontroliše.

Svi podaci koje je Saša Radulović izneo u krivičnoj prijavi baziraju se na razgovorima sa pripadnicima UKP, nadležnih tužilaštava i Poreske uprave i svi upućuju da su braća Vučić kontrolišući i štiteći kriminalce poput Saleta Mutavog i Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, pribavljali ogromna sredstva od prodaje droge, a novac su prali kroz kupovinu i nasilno preuzimanje privrednih društava,  građevinskog i poljoprivrednog zemljišta. Istragu o tome treba da preduzme Tužilaštvo za organizovani kriminal i potvrdi ili odbaci sve navode iz prijave.

Operativni podaci koji ukazuju da je Sale Mutavi, kriminalac pravosnažno osuđen zbog dilovanja droge na 5 godina i 10 meseci zatvora, bio angažovan u prljavim poslovima za braću Vučić ukazuju i da je učestvovao u rušenju Savamale u koju je bila uključena mehanizacija Milenijum tima. Tužilaštvo mora da odgovori i na pitanje po čijem je nalogu Sale Mutavi rušio u Savamali.

Prilikom hapšenja Veljka Belivuka pribavljeni su operativni podaci koji ukazuju da je i ovaj kriminalac i osuđeni nasilnik bio u stalnoj telefonskoj vezi sa Andrejom Vučićem. Kod njega je, kao i kod Saleta Mutavog, pronađena legitimacija UKP-a, a u telefonu poruke razmenjene sa Andrejem Vučićem na osnovu kojih se vidi da je Andrej Vučić usmeravao njega i druge iz kriminogene zone. Saša Radulović zahteva od Tužilaštva da procesuira podatke o tome kako je pokušan nezakonit premeštaj Veselina Milića, načelnika UKP PU Beograd, upravo zbog toga što je prikupio podatke o kriminalnom organizovanju u vrhu vlasti. Od smene Milića se odustalo zato što su operativni podaci sačuvani na bezbednim lokacijama.

Srbija je divna i bogata zemlja čiji su građani sve siromašniji zato što su na vlasti Aleksandar i Andrej Vučić, glavni organizatori grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika koja kontroliše tržište narkotika, prinudno preuzima luksuzne restorane, otima vredno poljoprivredno i građevinsko zemljišta u Srbiji, zloupotrebljava policiju, tužilaštvo i sud da bi nesmetano mogli da reketiraju celu Srbiju. Na ovim izborima se glasa za to da Srbiju oslobodimo organizovanog kriminala koji je u vrhu vlasti, a glas za Sašu Radulovića je garancija da će se to dogoditi.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • I do sada, a tek posle ovih objavljenih podataka,prvenstveno brinem za bezbednost gdina Radulovica, a i ostalih istaknuth clanova pokteta! Znamo da je u ovoj zemlji do sada bilo sve moguce.

    • Možda je u ovoj nesreći (sramotnom ponašanju Tužilaštva) sreća ta što je na ovaj način režim umiren i manje paničan. Jer paničan psihopata je najopasniji. Eto, veliku sam utehu saopštio. 🙂

  • Ako neko iz policije i tuzilaštva ne izađe pred javnost i kađe da ovo nije istina, znači da je istina.

  • Svaka cast na hrabrosti.
    Ali treba biti pametan I traziti policijsko obezbedjenj za Sasu Radulovica i Veselina Milica… ako mogu Cedi Jovanovicu tolike godine da daju policijsko obezbedjenje onda bi trebali dati obezbedjenje i Sasi i Veselinu bar dok se ceo slucaj ne istrazi.

  • Zašto se služite ovakvim stvarima.
    Ovo nije hrišćanski, i ne služi na obraz pokretu.
    Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i više osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem koju je protiv njih podneo predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.
    “Iz izveštaja policajaca koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa događajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode iste, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način”, piše u saopštenju.
    Na ovakav način zadobiti glasača je u najmanju ruku je nečasno.
    Vilogorski častan član DJB.

    • Pročitajte saopštenje DJB kao reakciju na ovakvu odluku Tužilaštva. Kamo sreće da su ovo razlozi. Sramotno.
      A vama savet od manje iskusnog – štedite teške reči. Možda to jeste vaš stil ali ipak, nije konstruktivno. 🙂 Svako dobro.

    • Vidi se kako su se potrudili da provere navode i saslušaju svedoke. Ekspresno su odgovorili da nema povezanosti. Mislim, kako mogu da znaju ako ne provere? Priča je sasvim osnovana i ima logike. Ko se seća reakcije Vučića i Sline kad se desilo ubistvo jasno se vidi da su reagovali jer je to bio “njihov” čovek. Nažalost, živimo u banana državi i sudstvo ne fukcioniše. Jedan čovek upravlja svime.

    • @Igor Mitrović
      Poštovani,
      uže se zateže bez kontrole, pući će.
      Vilogorski sluti kafkinijanski procec.
      Pozdrav

    • Vi predocavate da treba da se postupa hriscanski? Je li mozda obaveza biti hricsanin?

    • Vilogorski “častan” član DJB, brani “čast” Aleksandra Vučića 😀

    • @ŠumadinacKg
      Moj “neprijatelj” nije kriv dok se ne dokaže.
      Vilogorski je vaspitan u nekim drugim vremenima po principu:
      Bolje ti je izgubiti glavu, nego svoju ogrešiti dušu.
      Šimadinac, sve ti je dozvoljeno ali ti nije sve do koristi.
      Pirova pobeda neznači i uspeh.
      Takav uspeh smo imali i 5 oktobra.
      Pa gde smo danas?
      Istorija je učiteljica života !!!

    • Ne bi komentarisao na ovu temu ali moram kad vidim da neko koristi reč “hrišćanstvo” i šta je to dobar hrišćanin.
      Ispričaću Vam jednu priču:
      Kad je Isus Hrist došao kod poreznika u kuću, poreznik ga je pitao kako da uđe u Carstvo Božije, a Isus mu je rekao podeli svo svoje bogatstvo siromašnima i biće tvoje Carstvo Božije. Poreznik nije hteo dati svoje bogatstvo, a Isus mu je na to rekao: “Lakše će kamila proći kroz iglene uši nego bogataš u Carstvo Božije.”
      Toliko od mene u komentaru.

  • Tako je. Izvor kriminala i svog zla ide iz kabineta kriminalaca Aleksandra Vučića i njega samoga. Verujem da je DIKTATURI došao KRAJ!