Војводина Политика Саопштењe

Пријава против градоначелнице Сомбора због злоупотребе јавних ресурса

Покрет Доста је било најоштрије осуђује саопштење градоначелнице Града Сомбора, Душанке Голубовић, на званичном сајту Града Сомбора у ком отворено позива да се гласа за Александра Вучића.

Овим саопштењем градоначелница је на најбољи могући начин разоткрила начин на који институције овог града функционишу, а то је у сврху личних и партијских интереса једне странке, а на уштрб грађана и грађанки Сомбора. У претходном периоду видели смо много примера како се, пре свега јавна предузећа, злоупотребљавају за потребе странака, али ово је флагрантан пример шта је интерес функционера који управљају овим градом. Оно што посебно забрињава јесте став градоначелнице да ће Сомбор реализовати своје планове искључиво уколико наши суграђани масовно гласају за Александра Вучића што је својеврсна уцена према свим грађанима Сомбора.

Градоначелница је овим саопштењем прекршила и Закон о Агенцији за борбу против корупције, Члан 29. став 2 који каже: „Функционер не може да користи јавне ресурсе и скупове на којима учествује и сусрете које има у својству функционера, за промоцију политичких странака, односно политичких субјеката”, те због тога покрет Доста је било ће поднети пријаву надлежном органу како би се санкционисало овакво понашање те како се не би понављало у наредном периоду.

Подсећамо градоначелницу да је она градоначелница свих грађана Сомбора, не само чланова Српске напредне странке и да очекујемо да своју функцију обавља у интересу свих грађана, а не само појединаца те да ресурси којима располаже нису ресурси Српске напредне странке.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар