Vojvodina Politika Saopštenje

Prijava protiv gradonačelnice Sombora zbog zloupotrebe javnih resursa

Pokret Dosta je bilo najoštrije osuđuje saopštenje gradonačelnice Grada Sombora, Dušanke Golubović, na zvaničnom sajtu Grada Sombora u kom otvoreno poziva da se glasa za Aleksandra Vučića.

Ovim saopštenjem gradonačelnica je na najbolji mogući način razotkrila način na koji institucije ovog grada funkcionišu, a to je u svrhu ličnih i partijskih interesa jedne stranke, a na uštrb građana i građanki Sombora. U prethodnom periodu videli smo mnogo primera kako se, pre svega javna preduzeća, zloupotrebljavaju za potrebe stranaka, ali ovo je flagrantan primer šta je interes funkcionera koji upravljaju ovim gradom. Ono što posebno zabrinjava jeste stav gradonačelnice da će Sombor realizovati svoje planove isključivo ukoliko naši sugrađani masovno glasaju za Aleksandra Vučića što je svojevrsna ucena prema svim građanima Sombora.

Gradonačelnica je ovim saopštenjem prekršila i Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, Član 29. stav 2 koji kaže: „Funkcioner ne može da koristi javne resurse i skupove na kojima učestvuje i susrete koje ima u svojstvu funkcionera, za promociju političkih stranaka, odnosno političkih subjekata”, te zbog toga pokret Dosta je bilo će podneti prijavu nadležnom organu kako bi se sankcionisalo ovakvo ponašanje te kako se ne bi ponavljalo u narednom periodu.

Podsećamo gradonačelnicu da je ona gradonačelnica svih građana Sombora, ne samo članova Srpske napredne stranke i da očekujemo da svoju funkciju obavlja u interesu svih građana, a ne samo pojedinaca te da resursi kojima raspolaže nisu resursi Srpske napredne stranke.

Oznake

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar