Ауторски текст Београд Политика

СНС на Чукарици крши изборну ћутњу

Дан уочи изборне тишине, на скоро свим зградама, на вратима, у насељу Чукаричка падина, налепљена су обавештења којим СНС позива на бесплатне прегледе офтамолога и дељење наочара бесплатно. Акција је планирана за петак и суботу, дакле за време изборне тишине што представља грубо кршење изборног процеса. Користећи сиромаштво грађана, коме су они у великој мери допринели, нуде услугу на месту које није адекватно и прописима регулисано, а о стручним кадровима који ће то обављати, да и не говоримо.

Креатор ове хуманитарне акције на Чукарици очигледно је више него свестан да је у Дому здравља на Чукарици практично немогуће заказати преглед офтамолога, на шта сви здравствено осигурани грађани имају право. То је на најбескрупулознији начин искоришћено у овој акцији где се оно на шта имате право, даје као поклон у замену за глас на изборима, чиме се бирачко право грађана злоупотребљава.

ДЈБ најоштрије осуђује овакве поступке и залаже се за поштовање закона, поштовање изборне процедуре и никада се неће служити оваквим нечасним поступцима за придобијање гласача.

Гордана Лазић
одборница ДЈБ са Чукарице

Прилог

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Danas u vreme izborne tišine meni bode oči i prva vest na javnom servisu da je u prvom tromesečju suficit u budžetu sedam milijardi dinara. Slučajnost? Ne znam baš…