Autorski tekst Beograd Politika

SNS na Čukarici krši izbornu ćutnju

Dan uoči izborne tišine, na skoro svim zgradama, na vratima, u naselju Čukarička padina, nalepljena su obaveštenja kojim SNS poziva na besplatne preglede oftamologa i deljenje naočara besplatno. Akcija je planirana za petak i subotu, dakle za vreme izborne tišine što predstavlja grubo kršenje izbornog procesa. Koristeći siromaštvo građana, kome su oni u velikoj meri doprineli, nude uslugu na mestu koje nije adekvatno i propisima regulisano, a o stručnim kadrovima koji će to obavljati, da i ne govorimo.

Kreator ove humanitarne akcije na Čukarici očigledno je više nego svestan da je u Domu zdravlja na Čukarici praktično nemoguće zakazati pregled oftamologa, na šta svi zdravstveno osigurani građani imaju pravo. To je na najbeskrupulozniji način iskorišćeno u ovoj akciji gde se ono na šta imate pravo, daje kao poklon u zamenu za glas na izborima, čime se biračko pravo građana zloupotrebljava.

DJB najoštrije osuđuje ovakve postupke i zalaže se za poštovanje zakona, poštovanje izborne procedure i nikada se neće služiti ovakvim nečasnim postupcima za pridobijanje glasača.

Gordana Lazić
odbornica DJB sa Čukarice

Prilog

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Danas u vreme izborne tišine meni bode oči i prva vest na javnom servisu da je u prvom tromesečju suficit u budžetu sedam milijardi dinara. Slučajnost? Ne znam baš…