Војводина Саопштењe

Бечеј: Отето острво се пресудом враћа у праве руке

Половином децембра прошле године писали смо о мутним радњама у вези острва код Бечеја, које је власт наменила да уступи својим арапским пријатељима за изградњу бање. Најпре је ово земљиште под чудним околностима из покрајинске надлежности прешло у републичку, а истовремено је до сада водно земљиште постало грађевинско – све у нескладу са законом и оквиром регуларних процедура. Оно што је додатна зачуђујућа чињеница је да парцела никад није ни спадала под ингеренције СО Бечеј, па је наше додатно питање било како и зашто је на једној седници ова Скупштина у опште гласала о његовој судбини?!

На овом предмету у којем су се напредњаци очигледно играли власти, без знања о правилима те игре или без жеље да се правила у опште примене, дошло је до расплета 07.03.2017. када је већ у првостепеној пресуди суда у Бечеју пресуђено да острво мора поново да буде уписано у власништво Покрајине.

Питање је како ће се окончати срамотан процес којим институције туже једна другу, када је Влада брзоплетим и очигледно паушално сроченим Меморандумом то земљиште давно обећала шеику.

У сваком случају остаје нам да чекамо да ли ће земљиште имати судбину по сили, или по закону, јер постоји могућност да власт сада уложи жалбу на закон, ма колико се то чинило парадоксалним.

Више о свему што се дешавало са острвом прочитајте у тексту Отето острво.

Војвођански одбор покрета Доста је било

Извор: Бечејски мозаик

Ознаке

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар