Vojvodina Saopštenje

Bečej: Oteto ostrvo se presudom vraća u prave ruke

Polovinom decembra prošle godine pisali smo o mutnim radnjama u vezi ostrva kod Bečeja, koje je vlast namenila da ustupi svojim arapskim prijateljima za izgradnju banje. Najpre je ovo zemljište pod čudnim okolnostima iz pokrajinske nadležnosti prešlo u republičku, a istovremeno je do sada vodno zemljište postalo građevinsko – sve u neskladu sa zakonom i okvirom regularnih procedura. Ono što je dodatna začuđujuća činjenica je da parcela nikad nije ni spadala pod ingerencije SO Bečej, pa je naše dodatno pitanje bilo kako i zašto je na jednoj sednici ova Skupština u opšte glasala o njegovoj sudbini?!

Na ovom predmetu u kojem su se naprednjaci očigledno igrali vlasti, bez znanja o pravilima te igre ili bez želje da se pravila u opšte primene, došlo je do raspleta 07.03.2017. kada je već u prvostepenoj presudi suda u Bečeju presuđeno da ostrvo mora ponovo da bude upisano u vlasništvo Pokrajine.

Pitanje je kako će se okončati sramotan proces kojim institucije tuže jedna drugu, kada je Vlada brzopletim i očigledno paušalno sročenim Memorandumom to zemljište davno obećala šeiku.

U svakom slučaju ostaje nam da čekamo da li će zemljište imati sudbinu po sili, ili po zakonu, jer postoji mogućnost da vlast sada uloži žalbu na zakon, ma koliko se to činilo paradoksalnim.

Više o svemu što se dešavalo sa ostrvom pročitajte u tekstu Oteto ostrvo.

Vojvođanski odbor pokreta Dosta je bilo

Izvor: Bečejski mozaik

Oznake

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar