Политика

Шешељ, Чанак, Паровић и ДСС на бранику изборне крађе

Републичка изборна комисија усвојила је извештај о резултатима избора за председника Србије захваљујући гласовима лажне опозиције из СРС, ДСС, ЛСВ и представнику кандидата Милана Паровића који су дали потребну већину представницима кандидата СНС-а. Шешељ, Чанак, Паровић и ДСС дали су легитимитет изборима упркос бројним доказима о крађи гласова, “пегланим” листићима, односно накнадном убацивању гласачких листића у џакове и масовној злоупотреби туђег права на глас.

Одлука РИК-а није дала легитимитет председничким изборима, само је на очигледан начин показала ко је лажна опозиција и које странке служе да би се увођење диктатуре у Србију одвијало под привидом легалности. Чињеница да је СНС сакупљао потписе за ове “опозиционе” председничке кандидате, да су за разлику од стварних опозиционих кандидата имали доступне нотаре, те њихово даље гласање у РИК-у којим су онемогућили сваку контролу избора јасно показују да је једини разлог њихове кандидатуре био да омогући владајућој већини прегласавање у РИК-у. Без гласова Шешеља, Чанка, Поповића и Паровића у РИК-у, Александар Вучић не би имао већину.

Против усвајања резултата председничких избора на синоћној седници гласало је 9 представника Доста је било, Саше Јанковића, Луке Максимовића, Вука Јеремића, Двери, СДС и Милана Стаматовића. Представник покрета Доста је било Иван Нинић је на седници питао како ће се одлучивати о евентуалним приговорима на ову одлуку, али је председник РИК Владимир Димитријевић, онемогућио расправу о овом питању и одговор. Седница РИК-а протекла је на исти нелегитиман и дискриминишући начин за опозиционе представнике као и све досадашње седнице.

РИК је партијско тело којим руководи Александар Вучић и све одлуке које је донео спроведене су захваљујући гласовима лажне опозиције који су представницима Александра Вучића омогућили и кршење одлука Уставног суда кад је у питању начин гласања на КиМ и неаргументовано одбацивање свих захтева и приговора представника опозиције. РИК је најдиректније омогућио прикривање крађе гласова одбацивањем захтева ДЈБ да прелиминарни резултати гласања на свим бирачким местима буду доступни свим учесницима избора, одбацивањем захтева да се бирачима омогући да провере да ли је неко гласао уместо њих, као и да се преконтролише бирачки материјал са свих бирачких места.

Повезани текстови

Заслуге за прикривање крађе иду Чанку, Шешељу и Паровићу

РИК крије резултате – 17. дан

Позив грађанима да директно пишу РИК-у