Ауторски текст Источна Србија Правосуђе Рударство

Како сам победио Благоја Спасковског

Судском пресудом број 8 П1 3/14 Вишег суда у Зајечару од 1.10.2015. утврђено је да сам претрпео злостављање на раду од стране више директора РББ Бор у континуитету a под директном организацијом Благоја Спасковског, генералног директора РТБ Бор. На тај начин су сви директори РТБ Бор од 2009. до данас на челу са Благојем Спасковским овом судском пресудом означени као мобери, односно организатори и вршиоци мобинга, што представља кривично дело и повлачи одређене санкције везане за радне карактеристике његових организатора и починиоца. Пресуда је постала извршна тек након више од годину дана од њеног изрицања.

После осам проведених година под најстрашнијом тортуром, као један од најобразованијих стручњака у РТБ Бор, са дипломом доктора техничких наука и звањем научног сарадника, могао бих много тога написати. Уместо тога је довољно да објавим линк са снимком канцеларије у којој проводим већ више од осам година. Снимак је њачињен пре више од три године, али као да је направљен јучер, тамо се већ осам година није ништа изменило.

У наставку прилажем оригиналан текст судске пресуде. И ту не желим много да додајем коментара, јер је она ионако предугачка (13 страна), а и поента није у жељи да себе представљам као Калимера. Жеља ми је да радницима РТБ Бор, грађанима Бора и Србије покажем на очигледном примеру до којих монструозних размера и последица може довести бестијално понашање патолошки деформисаних личности. До тога може довести само деформисан друштвени ссистем, који омогућава да на површину исплива најгори људски талог.

Такође желим да покажем на примеру и пошаљем поруку свим стручним, поштеним, храбрим прегаоцима, не само РТБ Бор, већ широм Србије, да је овакве патолошки деформисане особе могуће победити, да је могуће исправити деформисан систем и начинити га по мери људи.

Прилог

presuda bane mihajlovic

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Zao mi je losih uslova rada gospodina Mihajlovica i stanja u kojem se nasao.

  Ono sto mi nije bas najjasnije je zasto on sam priznaje da vec 8 godina nista ne radi. I kako je moguce da vrhunski strucnjak ne moze pronaci drugi posao ako mu ovaj ne odgovara.

  • Student: Treba dobro poznavati razloge, ciljeve i metode sprovođenja mobinga. To što ste Vi napisali je jedan od osnovnih ciljeva zbog koga se mobing nadamnom i sprovodi – naterati me da sam napustim Kompaniju i nađem drugi posao. Ja sam to mogao da uradim, imao sam prilike za to, ali za mene bi to bilo ravno izdaji i porazu, moberi bi ostvarili svoj cilj.
   S druge strane, ova priča za mene ima i emotivnu stranu: ja sam rođen u Boru, otac mi je ceo radni vek bio rudar, ja takođe, rudarski hleb me je ceo život hranio, mene i moju decu. Za mene je rudnik svetinja. Može li ga neko voleti više od mene? I onda dođu neki ljudi koji zarad svojih uskogrudih interesa krenu da uništavaju sve to što je decenijama mukotrpno stvarano. Jedan od prvih koraka im je bio da rasteraju stručne i sposobne. To se ne dešava samo u Boru, na žalost to je porazna slika cele Srbije.
   I kako sada sve to ostaviti na milost i nemilost, pronaći drugi posao i otići? Ja to nisam mogao. Izabrao sam da se borim, pa dokle stignem.

  • Sad mi je prica mnogo jasnija, i drago mi je sto ste to podijelili. Ako sam Vas dobro razumio rukovodstvo RTB Bora sistematski unistava tu firmu. Da li oni zele da je na kraju jeftino prodaju, i kome? Ili mozda prostoji neki drugi cilj.

   Mislim da ste jednom pisali o poslovanju ovog preduzeca. Mozda bi bilo dobro prikaciti taj clanak ovdje. Mene interesuju konkretni podaci, sta je dobro a sta je lose u ovoj firmi, kakva joj je trzisna pozicija, koje bi specificne mjere i ulaganja trebalo poduzeti da bi RTB Bor ostvarivao profit.

 • G Branislav je dokazao da i naše pravosuđe ima svetlijih trenutaka.
  Mnogi su sumnjali da se upornim i doslednim zalaganjem za primenu prava može nešto postići.
  Ukoliko se u ove postupke unese transparentnost verovatnoća da se pravo primenjuje se naglo povećava.
  Pratimo zato sudski postupak protiv Saše Radulovića koji je pokrenuo Andrej Vučić!

 • Poštovani G. Mihajloviću,

  obzirom da ste iz istočne Srbije, misim da bi trebalo da se malo opširnije pozabavite stanjem ovde, u odgovoru pominjete da je to sliku cele Srbije, ali slabo pišete o temam van Bora. Ono što je ovih dana aktuelno su npr. katastrofalni rezultati izbora u Zaječaru, gde će se na vlast vratiti Boško Ničić, i uz to sklopiti koaliciju sa SNS. Ne zna se ko je gora vlast, ali će zajedno tek doneti katastrofu Zaječaru. Vaš doprinos bi bio u raskrinkavanju svega što jeste Boško Ničić a naročito njegovog okruženja i njegove organizacije koja ga je ponovo dovela na vlast.
  Obzirom da imate mogućnosti i poznanstva u regionu da dodjete do informacija i podataka o njegovoj bivšsoj vlasti, spletkama, aferama, ko ga štiti u Beogradu, i svemu ostalom. Javnost mora biti upoznata sa svim detaljima jer je medijski Mrak jedan od glavnih razloga njegovog povratka na vlast. Mislim da to dugujete građanima istočne Srbije kao njihov predstavnik DJB odavde.
  Takođe sam prilično razočaran što niko pa ni DJB nisu podržali malu lokalnu partiju VNS koja zbog podrške demonstracijam i zbog svog kritičkog odnosa prema vlasti ima problema te vlast preti da im otpusti jednog važnog funkcionera i inžinjera u RTB-u. VNS i DSS su u ovom trenutku jedina opozicija u lokalnoj skupštini, mislim da u ovom trenutku treba dati podršku onima koje dele iste vrdnosti kao i DJB, što VNS u realnosti čini.

 • To jeste na zalost,porazna slika cele Srbije i zato je jedina opcija za boljitak DJB.Ili u koaliciji sa nekim ko
  bi se mogao zalagati za iste vrednosti.U svakom slucaju,DJB je neophodni sastojak

  • Tanja: Po mojoj ličnoj oceni suštinska karakteristika trenutne političke scene Srbije je da su se političke snage “ušančile” u dva idejno vrlo suprotstavljena tabora: jedan želi da iz korena promeni postojeći iskrivljeni društveni sistem i tu je DJB programski i suštinski glavni predstavnik, a drugi tabor sačinjavaju sve političke snage koje ne žele da se postojeći društveni sistem promeni. Tom taboru pripadaju predstavnici aktuelne vlasti i većine opozicije. Njima je jedini cilj da se domognu vlasti i da zadovoljavaju lične i interese svojih parija, a ne da služe interesima građana. Veliko nezadovoljstvo, protesti i apstinencija građana na izborima (skoro polovina Srbije) pokazuje da se oni distanciraju i od vlasti i od opozicije, da su shvatili da im postojeći Kurta – Murta sistem, kako ga ja nazivam, neće doneti ničeg dobrog. Po mom ličnom ubeđenju, DJB treba da se u svom delovanju više okrene približavanju tom delu biračkog tela. Da im jasno pokaže da smo spremni da uz njihovu pomoć promenimo postojeći Kurta – Murta sistem i Srbiju učinimo zemljom gde se može pristojno živeti.

  • To je vecina birackog tela.Zato su i glasali pod pritiskom vecinski za Vucica,sto bi rizikovali posao kad im je u sustini svejedno.Kako da im se priblizite,kad nemate nikakav pristup medijima?Kada vas usled nedostatka informacija,
   pocinju dozivljavati na isti nacin kao i ostale?Mislim da je neki vid opozicionog udruzivanja trenutno neophodan,
   mogu vas ignorisati koliko hoce, ali potrebni ste im, bez vas ostali politicki akteri koji su protiv Vucica nikada nece doci na vlast

  • Поздрављам господина Михајловића и подржавам га у његовој борби за право и правду. Ја бих волео кад би сте ми послали копију тужбе којом сте тужили да видим како се то саставља. Наиме ја трпим мобинг и дискриминацију од 1999. па ево до данас 2017. Закидали су ми плату али сам их тужио и осудио и добио обештећење и Решење да се плата обрачунава према прописима , да и доплате у ПИО да изврше. Али и даље се према мени примењује изолација, дискриминација, елиминација, плату примам, идем редовно на посао али посла нема (синдром празнопг стола), нити ми траже какве резултате, нити ми дају средства за рад. Желим вам свако добро.