Саопштењe Скупштина

Маја Гојковић онемогућава рад посланичких група

Маја Гојковић је забранила стручним сарадницима посланика и посланичких група опозиције да долазе у Скупштину без сталних скупштинских пропусница, а генерална секретарка Скупштине Светислава Булајић одбија да на захтев посланичких група изда пропуснице. Циљ ових незрелих, на моменте дечијих игара, председнице Скупштине је омаловажавање Скупштине и посланика, срозавање њиховог угледа у друштву и спречавање њиховог нормалног рада у интересу грађана.

Рад посланика Доста је било у Скупштини Србије омета се сталним кршењем устаљених процедура и увођењем измишљених ограничења. На почетку пролећног заседања Маја Гојковић и генерална секретарка Скупштине измислиле су нова правила ко сме да улази у Скупштину на позив опозиционих посланичких група. Маја Гојковић је прво без образложења забранила улазак гостију, односно улазак било кога без сталне скупштинске пропуснице, а генерална секретарка Станислава Булајић одбија да на захтев посланичке групе изда сталне скупштинске пропуснице. Онемогућавањем скупштинских пропусница за све стручне сараднике посланичке групе Доста је било спречава се нормалан рад посланика.

Недопустиво је да скупштинске службе, по налогу Маје Гојковић, онемогућавају улазак стручних сарадника посланичких група или да самовољно одлучују колики је број сарадника потребан некој посланичкој групи. Одбијање да се на захтев посланичке групе издају скупштинске пропуснице сарадницима који посланицима помажу у раду представља демонстрацију самовоље. Доста је било је више пута тражио две додатне скупштинске пропуснице, али је овај захтев необјашњиво игнорисан иако су скупштинске службе ту да помогну посланицима у раду. Скупштинске службе се по налогу Маје Гојковић понашају као инструмент за ометање рада посланика.

Недопустиво је да о уласку у Скупштину Србије и броју сарадника који су стално потребни посланичким групама дискреционо одлучују председница Скупштине и генереална секретарка. Већ су се грдно обе обрукале кад су посланици која се креће уз помоћ колица онемогућиле да уђе заједно са асистентом, без чије помоћи не може да функционише, а ускраћивање скупштинских пропусница је испод сваког нивоа нормалности и разумног понашања.

Повезан текст

Посланици, обезбеђење и стручне службе Скупштине таоци самовоље Маје Гојковић

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kada bi ja bio umjesto pokreta DJB i Saše Radulovića u skupštini. Napustio bi skupštinu i pozvao sve opozicione poslanike da formiramo paralelno skupštinu gdje se može drugačije misliti. Ne znam te pravne mogućnosti, ali uzeti kada je zasijedanje skupštine zasijedati paralelno u maloj sali ili kada se može u velikoj sali. Tražiti pravo prenosa i pustiti medije sve bez diskriminacije izbaciti kada ometaju rad. Ovdje ne treba zabraniti ni “blatoidima” i njih treba pustiti, ali samo da budu izvještači. Dozvoliti koliko je u mogućnosti da uđu i građana jedan broj. Ljudi ova Preletačević Gojković i drugi polusvjetovi se ne mogu više slušati. Ponize intelegenciju čovjeku pred TV ekranom. Ako ne daju u skupštini, organizujte zasijedanje skupštine ispred zgrade, sa temama koja su na dnevnom redu i da se vidi na “video – bim” direktno ispred skupštine. Pozdrav svima…