Saopštenje Skupština

Maja Gojković onemogućava rad poslaničkih grupa

Maja Gojković je zabranila stručnim saradnicima poslanika i poslaničkih grupa opozicije da dolaze u Skupštinu bez stalnih skupštinskih propusnica, a generalna sekretarka Skupštine Svetislava Bulajić odbija da na zahtev poslaničkih grupa izda propusnice. Cilj ovih nezrelih, na momente dečijih igara, predsednice Skupštine je omalovažavanje Skupštine i poslanika, srozavanje njihovog ugleda u društvu i sprečavanje njihovog normalnog rada u interesu građana.

Rad poslanika Dosta je bilo u Skupštini Srbije ometa se stalnim kršenjem ustaljenih procedura i uvođenjem izmišljenih ograničenja. Na početku prolećnog zasedanja Maja Gojković i generalna sekretarka Skupštine izmislile su nova pravila ko sme da ulazi u Skupštinu na poziv opozicionih poslaničkih grupa. Maja Gojković je prvo bez obrazloženja zabranila ulazak gostiju, odnosno ulazak bilo koga bez stalne skupštinske propusnice, a generalna sekretarka Stanislava Bulajić odbija da na zahtev poslaničke grupe izda stalne skupštinske propusnice. Onemogućavanjem skupštinskih propusnica za sve stručne saradnike poslaničke grupe Dosta je bilo sprečava se normalan rad poslanika.

Nedopustivo je da skupštinske službe, po nalogu Maje Gojković, onemogućavaju ulazak stručnih saradnika poslaničkih grupa ili da samovoljno odlučuju koliki je broj saradnika potreban nekoj poslaničkoj grupi. Odbijanje da se na zahtev poslaničke grupe izdaju skupštinske propusnice saradnicima koji poslanicima pomažu u radu predstavlja demonstraciju samovolje. Dosta je bilo je više puta tražio dve dodatne skupštinske propusnice, ali je ovaj zahtev neobjašnjivo ignorisan iako su skupštinske službe tu da pomognu poslanicima u radu. Skupštinske službe se po nalogu Maje Gojković ponašaju kao instrument za ometanje rada poslanika.

Nedopustivo je da o ulasku u Skupštinu Srbije i broju saradnika koji su stalno potrebni poslaničkim grupama diskreciono odlučuju predsednica Skupštine i generealna sekretarka. Već su se grdno obe obrukale kad su poslanici koja se kreće uz pomoć kolica onemogućile da uđe zajedno sa asistentom, bez čije pomoći ne može da funkcioniše, a uskraćivanje skupštinskih propusnica je ispod svakog nivoa normalnosti i razumnog ponašanja.

Povezan tekst

Poslanici, obezbeđenje i stručne službe Skupštine taoci samovolje Maje Gojković

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kada bi ja bio umjesto pokreta DJB i Saše Radulovića u skupštini. Napustio bi skupštinu i pozvao sve opozicione poslanike da formiramo paralelno skupštinu gdje se može drugačije misliti. Ne znam te pravne mogućnosti, ali uzeti kada je zasijedanje skupštine zasijedati paralelno u maloj sali ili kada se može u velikoj sali. Tražiti pravo prenosa i pustiti medije sve bez diskriminacije izbaciti kada ometaju rad. Ovdje ne treba zabraniti ni “blatoidima” i njih treba pustiti, ali samo da budu izvještači. Dozvoliti koliko je u mogućnosti da uđu i građana jedan broj. Ljudi ova Preletačević Gojković i drugi polusvjetovi se ne mogu više slušati. Ponize intelegenciju čovjeku pred TV ekranom. Ako ne daju u skupštini, organizujte zasijedanje skupštine ispred zgrade, sa temama koja su na dnevnom redu i da se vidi na “video – bim” direktno ispred skupštine. Pozdrav svima…