Полиција Саопштењe

Да ли је Влада киднаповала Веселина Милића?

Уместо да добијемо одговоре на питања да ли се истражује атентат на Веселина Милића, шефа београдске полиције, да ли је угрожена његова безбедност због истраге нарко мафије, да ли је истина да су код убијеног криминалца Александра Станковића, званог Сале Мутави, пронађени службено оружје, легитимације и радио станица, а код ухапшеног Вељка Беливука преписка која нарко дилере повезује са врхом власти или зашто нема помака у истрази из случаја Јајинци, јуче је на сајту Владе Србије објављена писана изјава за медије шефа београдске полиције.

Није јасно какве везе име Влада Србије са полицијском управом за град Београд и шефом те полиције да би се на званичном владином сајту објављивало саопштење Веселина Милића. Пошто то није јасно, усуђујемо се да питамо да ли је то заиста писао Веселин Милић или га је Влада киднаповала. Чија је изјава за медије у којој нема ниједног одговора на важна безбедносна питања која је ДЈБ поставио? Зашто је Влада Србије по хитном поступку објавила на свом сајту одговор на саопштење Доста је било које пре тога ниједан медиј, осим портала Инсајдер, није пренео? Шта је то толико засметало врху Владе да, мимо сваког обичаја и правила, свој сајт посвети шефу београдске полиције, кога су не тако давно покушавали да смене?

О притисцима на тужилаштво и полицију сви знају готово све, иако ћуте, а докази се могу видети и на примеру јучерашњег саопштења Доста је било, као и на примеру брзопотезног одбацивања кривичне пријаве Саше Радуловића против браће Вучић за организовани криминал. Као што је тужилаштво под снажним политичким притиском врха власти по хитном поступку одбацило кривичну пријаву Саше Радуловића, а да није спровело ни минимум предложених истражних радњи, исто тако је под хитно на сајту Владе објављен такозвани деманти Веселина Милића у коме се не демантује баш ништа, осим што Милић наводно тврди да нема “сазнања о наводним везама врха власти са организованим криминалом”. Зато поручујемо шефу београдске полиције: Трепни двапут ако си киднапован.

Уместо оваквих саопштења, Влада би морала да одговори грађанима Србије на следећа питања:

Да ли је угрожена безбедност шеф београдске полиције због његових сазнања о везама браће Вучић са организованим криминалом?

Шта је са истрагом убиства Салета Мутавог, да ли се уопште води и откуд опасном и осуђиваном нарко-дилеру службена полицијска легитимација, радио станица и оружје МУП-а?

У каквим је везама Сале Мутави био са браћом Вучић? Да ли је обезбеђивао чланове породице Вучић на београдским сплавовима?

Да ли је Сале Мутави учествовао у ноћном рушењу у Савамали?

Да ли се истражује комуникација коју је имао Веља Невоља са круговима из врха власти?

Зашто нису саопштени резултати истраге о арсеналу оружја у Јајинцима, за које је сам министар полиције рекао да је повезано са убиством Салета Мутавог?

Шта се дешава са процесима против Дарка Шарића? Шта је са одузетом имовином?

Какви су резултати објављеног “рата мафији” доктора Стефановића? Ко је та мафија?

Да ли грађани Србије живе у криминалној држави? Да ли је мафија на власти?

Повезани чланци

Саопштење са сајта Владе Србије

Шта је са истрагом о атентату на начелника београдске полиције?

Кривична пријава против браће Вучић због контроле тржишта наркотика у Србији

Одговор Тужилаштву за организовани криминал

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Heroin državne bezbednosti u sefu Komercijalne banke.
  +
  Ubustvo premijera Đinđića od strane oružanih snaga državne bezbednosti i paravojnih jedinica zemunskog narko klana.
  +
  Ivica Dačić (ministar policije) i njegovo okruženje odaje poverljive informacije Darku Šariću (šefu narko klana).
  +
  Ivica Dačić (ministar policije) i Miša Banana (šef narko klana) imaju brojne susrete po beogradskim restoranima.
  +
  Braća Vučić preotimaju uspešne firme uz pomoć paravojnih narko formacija čije su vojne baze fudbalski stadioni i čiji pripadnici imaju policijske legitimacije, policijske radio stanice, oružje…
  =
  SRBIJA MAFIJAŠKA DRŽAVA

 • Prvo da Vas ispravim posto stalno pominjete Veselina Milica kao nacelnika UKP za grad Beograd, a on je nacelnik PU za grad Beograd. Zatim, licno sam bio zrtva reketiranja od strane interventne brigade koja sve to sprovodi uz saglasnost Milica, postoje ekipe koje rade reket, ekipe koje rade drogu i ekipa koja radi privredni kriminal, a Vesko Milic je samo jedan u lancu koji to operativno pokriva. Vise o tome na ovom linku: https://goo.gl/rbnnhM.
  Jako je dobro sto pokret postavlja sva ova pitanja ali je jako lose sto na njih sigurno nece dobiti prave odgovore. Policija je duboko kriminalizovana i politizovana vec 2 decenije i ,nazalost, vratile su se “Miloseviceve SS trupe iz 96te”.
  Puna podrska za DJB.