Саопштењe Скупштина

Уличарење Маје Гојковић

У Скупштини Србије су потпуно суспендоване све процедуре, правила, па нема више чак ни најосновније пристојности јер Маја Гојковић промовише недолично, шибицарско понашање, достојно улице. О методама уличарског понашања и шибицарским, недоличним форама председнице Скупштине пристојиним људима било би испод сваке части да говоре да није у питању базично унижавање достојанства највишег законодавног тела које се, захваљујући простаклуку већине, срозало на простаклук улице. Слика тог простаклука могла се видети јуче на примеру спречавања дискусије о смени председнице Скупштине Маје Гојковић.

Иако је Маја Гојковић пре само месец дана тврдила да највише од свих жели да се Скупштина изјасни о њеној смени, а то подразумева расправу и изношење аргумената за њену смену, као и прилику да јавност чује о самовољи председнице Скупштине, председница Скупштине је јуче, током утврђивања дневног реда, демонстрирала самовољно спречавање расправе о њеној смени.

Председник посланичке групе Доста је било Саша Радуловић предложио је захтев за њену смену као допуну дневног реда и његов је предлог заведен као 69-ти, односно као последњи. О томе постоји доказ на интерном сајту парламента – е-парламенту. У једном тренутку, на почетку заседања Радуловић је на кратко напустио салу, а Маја Гојковић је то искористила да његов предлог стави на разматрање као 4-ти, са очигледном намером да га спречи да образложи свој предлог. Овакве смицалице и незрело, дечије понашање није достојно Скупштине.

Недолична и незрела намера председнице парламента да спречи посланика Сашу Радуловића да образложи предлог за њену смену представља дечију злоупотребу овлашћења. Председница је дужна да говорнике прозива по утврђеном редоследу говорника који могу да прате сви посланици, а не да својевољно мења утврђен редослед говорника. Председница Народне скупштине је злоупотребом свог овлашћења онемогућила политичке неистомишљенике да користе своје Уставом гарантовано право и да изнесу своје мишљење стварајући лажну представу да они нису пристуни у сали.

Систем е-парламента Народне скупштине Републике Србије омогућава преглед седнице Народне скупштине и то тако да се омогућава праћење тачака дневног реда које су у току, ко је говорник по предложеној тачки дневног реда и коначно који је резултат гласања по тој тачки дневног реда. Овакав систем омогућава да се прати ток заседања као и да се обједињено види редослед предложених тачака дневног реда. Понашање Маје Гојковић потпуно је обесмислило увођење е-парламента јер она мења редослед говорника по свом ћефу.

Од Маје Гојковић смо јуче затражили да, у складу са чланом 287 Пословника, писмено одговори како је могуће да је Сашу Радуловића прозвала на почетку иако је по редоследу његово излагање било предвиђено као последње. Зашто се редослед говорника и тачака дневног реда који је приказан на е-парламенту разликује од истог редоследа говорника и тачака који чита председница НС Маја Гојковић? Које критеријуме Маја Гојковић користи када прескаче поједине пријављене говорнике и тачке дневног реда тако да нпр. прво чита 52. тачку дневног реда а после тога чита 43. тачку дневног реда?

Прилози

Допис Маји Гојковић

dopis predsednici skupstine - preskakanje rasporeda govornika

Евиденција са е-парламента

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • San o okom Maja Gojkovic sanja jos od djackog spomenara se najzad njoj ostvario. Ipak ce ostati u necemu zapisano da je neko nju negde zapazio. Za nastavak utisaka nema vise mesta jer je to list do zadnjh korica.

  • To se i ocekuje og vladajuce vecine a i od Maje predsednice skupstine.Zalosno je sto vi nemate nikakvo oruzje da se borite protiv takvog njihovog ponasanja a od kuknjave nema nista samo gubite i onako poljuljano poverenje kod glasaca.
    Danas sam slucajno slusao kako se ministar finansija hvali kako je javni dug smanjen za 0,7milijarde evra u prvih cetiri meseca ove godine.Kako ovu infomaciju obesmisliti jer je neverovatno da je istinita iz razloga sto je bazna proizvodnja u zemlji vrlo mala skoro da je nulà.

    • Na koje oružje misliš? Šta je to poljuljalo poverenje? Jasno je da protiv ovakve vlasti nikakvi argumenti ne vrede mnogo kad je medijski mrak. Kad ova manjina vlada zahvaljujući većini poltrona i kukavicama. Kad ima podršku zapada jer ispunjava sve želje. Milošević je takođe imao podršku zapada kao faktor mira i stabilnosti dok se nije desilo Kosovo onda je postao ratni zločinac. Vučić jedino na šta može da se spotakne je priznavanje kosova. Sve ostalo može da izmanipuliše. Šta Srbiji treba. Trebaju joj masovne svakodnevne demonstracije kao one iz 96/97. Borba u skupštini sa ovakvom vlašću je bitka koja ne može da se dobije. Demokratskim oružjem protiv nedemokratske vlasti se ne može pobediti vlast.

  • Muka mi je vise od skupstine. Kad god ih argumentovano pogazite, prvo ide Martinovic sa izbornim procentima, pa Risticevic ( tada utisam ton). Maja, zena bez srama, na najgori moguci nacin urusava svaki pokusaj opozicije da odbrani svoj stav. Vredjaju inteligenciju svih nas. I samo se pitam, dokle? Plasim se da necete moci nista da uradite.

  • Gospodine predsednice Srbije i predsednice vlade .Sta ja imam od toga sto vi vec dva meseca govorite da cete povecati penzije na jesen ili zimu.i jos koliko puta cemo cuti da cete povecati plate i penzije jos hiljadu puta a mi sve gladniji i gladniji. Meni treba juce ,Danas povecanje a ne da zivim do zime na obecanjima koje svakog dana ponavljate. Povecanje penzija je trev=balo da bude u APRILI pa u OKTOBRU ali ti kao da ne maris za penzionere vec im delis samo obecanja od kojih se ne zivi.