Saopštenje Skupština

Uličarenje Maje Gojković

U Skupštini Srbije su potpuno suspendovane sve procedure, pravila, pa nema više čak ni najosnovnije pristojnosti jer Maja Gojković promoviše nedolično, šibicarsko ponašanje, dostojno ulice. O metodama uličarskog ponašanja i šibicarskim, nedoličnim forama predsednice Skupštine pristojinim ljudima bilo bi ispod svake časti da govore da nije u pitanju bazično unižavanje dostojanstva najvišeg zakonodavnog tela koje se, zahvaljujući prostakluku većine, srozalo na prostakluk ulice. Slika tog prostakluka mogla se videti juče na primeru sprečavanja diskusije o smeni predsednice Skupštine Maje Gojković.

Iako je Maja Gojković pre samo mesec dana tvrdila da najviše od svih želi da se Skupština izjasni o njenoj smeni, a to podrazumeva raspravu i iznošenje argumenata za njenu smenu, kao i priliku da javnost čuje o samovolji predsednice Skupštine, predsednica Skupštine je juče, tokom utvrđivanja dnevnog reda, demonstrirala samovoljno sprečavanje rasprave o njenoj smeni.

Predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović predložio je zahtev za njenu smenu kao dopunu dnevnog reda i njegov je predlog zaveden kao 69-ti, odnosno kao poslednji. O tome postoji dokaz na internom sajtu parlamenta – e-parlamentu. U jednom trenutku, na početku zasedanja Radulović je na kratko napustio salu, a Maja Gojković je to iskoristila da njegov predlog stavi na razmatranje kao 4-ti, sa očiglednom namerom da ga spreči da obrazloži svoj predlog. Ovakve smicalice i nezrelo, dečije ponašanje nije dostojno Skupštine.

Nedolična i nezrela namera predsednice parlamenta da spreči poslanika Sašu Radulovića da obrazloži predlog za njenu smenu predstavlja dečiju zloupotrebu ovlašćenja. Predsednica je dužna da govornike proziva po utvrđenom redosledu govornika koji mogu da prate svi poslanici, a ne da svojevoljno menja utvrđen redosled govornika. Predsednica Narodne skupštine je zloupotrebom svog ovlašćenja onemogućila političke neistomišljenike da koriste svoje Ustavom garantovano pravo i da iznesu svoje mišljenje stvarajući lažnu predstavu da oni nisu pristuni u sali.

Sistem e-parlamenta Narodne skupštine Republike Srbije omogućava pregled sednice Narodne skupštine i to tako da se omogućava praćenje tačaka dnevnog reda koje su u toku, ko je govornik po predloženoj tački dnevnog reda i konačno koji je rezultat glasanja po toj tački dnevnog reda. Ovakav sistem omogućava da se prati tok zasedanja kao i da se objedinjeno vidi redosled predloženih tačaka dnevnog reda. Ponašanje Maje Gojković potpuno je obesmislilo uvođenje e-parlamenta jer ona menja redosled govornika po svom ćefu.

Od Maje Gojković smo juče zatražili da, u skladu sa članom 287 Poslovnika, pismeno odgovori kako je moguće da je Sašu Radulovića prozvala na početku iako je po redosledu njegovo izlaganje bilo predviđeno kao poslednje. Zašto se redosled govornika i tačaka dnevnog reda koji je prikazan na e-parlamentu razlikuje od istog redosleda govornika i tačaka koji čita predsednica NS Maja Gojković? Koje kriterijume Maja Gojković koristi kada preskače pojedine prijavljene govornike i tačke dnevnog reda tako da npr. prvo čita 52. tačku dnevnog reda a posle toga čita 43. tačku dnevnog reda?

Prilozi

Dopis Maji Gojković

dopis predsednici skupstine - preskakanje rasporeda govornika

Evidencija sa e-parlamenta

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • San o okom Maja Gojkovic sanja jos od djackog spomenara se najzad njoj ostvario. Ipak ce ostati u necemu zapisano da je neko nju negde zapazio. Za nastavak utisaka nema vise mesta jer je to list do zadnjh korica.

  • To se i ocekuje og vladajuce vecine a i od Maje predsednice skupstine.Zalosno je sto vi nemate nikakvo oruzje da se borite protiv takvog njihovog ponasanja a od kuknjave nema nista samo gubite i onako poljuljano poverenje kod glasaca.
    Danas sam slucajno slusao kako se ministar finansija hvali kako je javni dug smanjen za 0,7milijarde evra u prvih cetiri meseca ove godine.Kako ovu infomaciju obesmisliti jer je neverovatno da je istinita iz razloga sto je bazna proizvodnja u zemlji vrlo mala skoro da je nulà.

    • Na koje oružje misliš? Šta je to poljuljalo poverenje? Jasno je da protiv ovakve vlasti nikakvi argumenti ne vrede mnogo kad je medijski mrak. Kad ova manjina vlada zahvaljujući većini poltrona i kukavicama. Kad ima podršku zapada jer ispunjava sve želje. Milošević je takođe imao podršku zapada kao faktor mira i stabilnosti dok se nije desilo Kosovo onda je postao ratni zločinac. Vučić jedino na šta može da se spotakne je priznavanje kosova. Sve ostalo može da izmanipuliše. Šta Srbiji treba. Trebaju joj masovne svakodnevne demonstracije kao one iz 96/97. Borba u skupštini sa ovakvom vlašću je bitka koja ne može da se dobije. Demokratskim oružjem protiv nedemokratske vlasti se ne može pobediti vlast.

  • Muka mi je vise od skupstine. Kad god ih argumentovano pogazite, prvo ide Martinovic sa izbornim procentima, pa Risticevic ( tada utisam ton). Maja, zena bez srama, na najgori moguci nacin urusava svaki pokusaj opozicije da odbrani svoj stav. Vredjaju inteligenciju svih nas. I samo se pitam, dokle? Plasim se da necete moci nista da uradite.

  • Gospodine predsednice Srbije i predsednice vlade .Sta ja imam od toga sto vi vec dva meseca govorite da cete povecati penzije na jesen ili zimu.i jos koliko puta cemo cuti da cete povecati plate i penzije jos hiljadu puta a mi sve gladniji i gladniji. Meni treba juce ,Danas povecanje a ne da zivim do zime na obecanjima koje svakog dana ponavljate. Povecanje penzija je trev=balo da bude u APRILI pa u OKTOBRU ali ti kao da ne maris za penzionere vec im delis samo obecanja od kojih se ne zivi.