Policija Saopštenje

Da li je Vlada kidnapovala Veselina Milića?

Umesto da dobijemo odgovore na pitanja da li se istražuje atentat na Veselina Milića, šefa beogradske policije, da li je ugrožena njegova bezbednost zbog istrage narko mafije, da li je istina da su kod ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, pronađeni službeno oružje, legitimacije i radio stanica, a kod uhapšenog Veljka Belivuka prepiska koja narko dilere povezuje sa vrhom vlasti ili zašto nema pomaka u istrazi iz slučaja Jajinci, juče je na sajtu Vlade Srbije objavljena pisana izjava za medije šefa beogradske policije.

Nije jasno kakve veze ime Vlada Srbije sa policijskom upravom za grad Beograd i šefom te policije da bi se na zvaničnom vladinom sajtu objavljivalo saopštenje Veselina Milića. Pošto to nije jasno, usuđujemo se da pitamo da li je to zaista pisao Veselin Milić ili ga je Vlada kidnapovala. Čija je izjava za medije u kojoj nema nijednog odgovora na važna bezbednosna pitanja koja je DJB postavio? Zašto je Vlada Srbije po hitnom postupku objavila na svom sajtu odgovor na saopštenje Dosta je bilo koje pre toga nijedan medij, osim portala Insajder, nije preneo? Šta je to toliko zasmetalo vrhu Vlade da, mimo svakog običaja i pravila, svoj sajt posveti šefu beogradske policije, koga su ne tako davno pokušavali da smene?

O pritiscima na tužilaštvo i policiju svi znaju gotovo sve, iako ćute, a dokazi se mogu videti i na primeru jučerašnjeg saopštenja Dosta je bilo, kao i na primeru brzopoteznog odbacivanja krivične prijave Saše Radulovića protiv braće Vučić za organizovani kriminal. Kao što je tužilaštvo pod snažnim političkim pritiskom vrha vlasti po hitnom postupku odbacilo krivičnu prijavu Saše Radulovića, a da nije sprovelo ni minimum predloženih istražnih radnji, isto tako je pod hitno na sajtu Vlade objavljen takozvani demanti Veselina Milića u kome se ne demantuje baš ništa, osim što Milić navodno tvrdi da nema “saznanja o navodnim vezama vrha vlasti sa organizovanim kriminalom”. Zato poručujemo šefu beogradske policije: Trepni dvaput ako si kidnapovan.

Umesto ovakvih saopštenja, Vlada bi morala da odgovori građanima Srbije na sledeća pitanja:

Da li je ugrožena bezbednost šef beogradske policije zbog njegovih saznanja o vezama braće Vučić sa organizovanim kriminalom?

Šta je sa istragom ubistva Saleta Mutavog, da li se uopšte vodi i otkud opasnom i osuđivanom narko-dileru službena policijska legitimacija, radio stanica i oružje MUP-a?

U kakvim je vezama Sale Mutavi bio sa braćom Vučić? Da li je obezbeđivao članove porodice Vučić na beogradskim splavovima?

Da li je Sale Mutavi učestvovao u noćnom rušenju u Savamali?

Da li se istražuje komunikacija koju je imao Velja Nevolja sa krugovima iz vrha vlasti?

Zašto nisu saopšteni rezultati istrage o arsenalu oružja u Jajincima, za koje je sam ministar policije rekao da je povezano sa ubistvom Saleta Mutavog?

Šta se dešava sa procesima protiv Darka Šarića? Šta je sa oduzetom imovinom?

Kakvi su rezultati objavljenog “rata mafiji” doktora Stefanovića? Ko je ta mafija?

Da li građani Srbije žive u kriminalnoj državi? Da li je mafija na vlasti?

Povezani članci

Saopštenje sa sajta Vlade Srbije

Šta je sa istragom o atentatu na načelnika beogradske policije?

Krivična prijava protiv braće Vučić zbog kontrole tržišta narkotika u Srbiji

Odgovor Tužilaštvu za organizovani kriminal

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Čudne stvari se dešavaju. Po prvi put u istoriji.
    Očekujem razrešenje ali ako je verovati antidarvinistima sve su to nedokazane teorije.

  • Heroin državne bezbednosti u sefu Komercijalne banke.
    +
    Ubustvo premijera Đinđića od strane oružanih snaga državne bezbednosti i paravojnih jedinica zemunskog narko klana.
    +
    Ivica Dačić (ministar policije) i njegovo okruženje odaje poverljive informacije Darku Šariću (šefu narko klana).
    +
    Ivica Dačić (ministar policije) i Miša Banana (šef narko klana) imaju brojne susrete po beogradskim restoranima.
    +
    Braća Vučić preotimaju uspešne firme uz pomoć paravojnih narko formacija čije su vojne baze fudbalski stadioni i čiji pripadnici imaju policijske legitimacije, policijske radio stanice, oružje…
    =
    SRBIJA MAFIJAŠKA DRŽAVA

  • Prvo da Vas ispravim posto stalno pominjete Veselina Milica kao nacelnika UKP za grad Beograd, a on je nacelnik PU za grad Beograd. Zatim, licno sam bio zrtva reketiranja od strane interventne brigade koja sve to sprovodi uz saglasnost Milica, postoje ekipe koje rade reket, ekipe koje rade drogu i ekipa koja radi privredni kriminal, a Vesko Milic je samo jedan u lancu koji to operativno pokriva. Vise o tome na ovom linku: https://goo.gl/rbnnhM.
    Jako je dobro sto pokret postavlja sva ova pitanja ali je jako lose sto na njih sigurno nece dobiti prave odgovore. Policija je duboko kriminalizovana i politizovana vec 2 decenije i ,nazalost, vratile su se “Miloseviceve SS trupe iz 96te”.
    Puna podrska za DJB.