VIDEO Саопштењe Скупштина

Дечије жмурке у Скупштини

Саша Радуловић је данас у Скупштини по 32. пут поставио питања председници Скупштине и председнику Владе и захтевао објашњење зашто се крше правила и игноришу посланичка питања. До сада није добијен ниједан одговор иако по члану 287 Пословника, на питање посланика мора писмено да се одговори у року од 15 дана. Игнорисање Пословника и свих правила не би смело да се догађа у било којој демократској земљи. Председница Скупштине је пробала да усмено да одговор, изговарала се на скупштинске службе и од сопствених дужности направила фарсу.

Председници парламента је још 16. новембра постављено питање када ће донети годишњи план рада Скупштине који је по члану 28 Пословника дужна да донесе. Већ дуже од пет месеци Скупштина ради потпуно стихијски. Данашња седница Скупштине заказана је у 9 сати 29 минута што је посланицима опозиције оставило свега 31 минут времена да поднесу предлоге за допуну дневног реда. Питали смо и зашто председница Скупштине самовољно мења редослед говорника у Скупштини, прозива посланике кад виде да су напустили салу и тиме их онемогућава да образложе своје предлоге. Ово су све очигледно незреле, дечије смицалице којима председница Скупштине онемогућава опозицију да ради свој посао и показује на како је ниском нивоу политичка култура у Србији и због чега Маја Гојковић треба да буде смењена са места председнице парламента.

Владајућа већина и даље не дозвољава стручним консултантима посланичких група да улазе у Скупштину. Председница Скупштине је слагала данас да то није тачно. Захтевамо да се стручним сарадницима посланичке групе Доста је било омогући улазак у Скупштину и наставићемо да инсистирамо на томе. Надамо се да ће медији о овоме извештавати јер је недопустиво да председница Скупштине и генерална секретарка спречавају улазак стручним сарадницима посланичких група.

Саша Радуловић је данас захтевао од председника Владе да објасни своју изјаву да је у претходне 3 године изграђено више путева него за 60 година. Од председника Владе је затражио информацију колико је путева изграђено у Србији од 1954. године.

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Oglasite se povodom pozara deponije u Grockoj/Vinci. To treba da bude najvazniji dogadjaj. U sred smo masivne ekoloske katastrofe. Beograd je vec 24 casa zavijenu dim pun dioksina, cijanida, PBS-a itd itd. Gradske vlasti nisu cak ni izdale zdravstveno upozorenje.