Безбедност Саопштењe

Постављење Гашића деградација БИА-е и угрожавање безбедности

Именовање Братислава Гашића на место директора БИА-е, керамичара који је наводно завршио економски факултет пре 7 година иако нема писаних трагова и доказа да је завршио ни средњу школу, представља још једну тешку повреду институционалног система државе и школски пример како партија неспособним кадровима уништава државу. Гашићево тобожње “замрзавање” страначких функција је неуверљиво прикривање партијске деградације безбедносних служби. Уверљиво као и замрзнутост гувернерке НБС Јоргованке Табаковић, која седи у Председништву СНС кад год је нека важна одлука на реду и кад треба аплаудирати Вучићу.

Руководећи положај у Безбедносној информативној агенцији је једно од најосетљивијих места и пример функције на коју је потребно изабрати стручан и професионалан кадар. Одлука Александра Вучића да високо рангираног партијског члана СНС-а награди државном функцијом, која је по закону забрањена за страначке функционере, вређа здрав разум, а нова је увреда и за жртве хеликоптерске несреће у којој је погинуло 7 људи. Након што је на директорско место Коридора Србије постављен Зоран Бабић, подједнако неквалификован али понизан СНС-ов кадар, доласком Гашића на чело БИА-е јасно се виде контуре неспособних управљачких кадрова које садашњи премијер размешта да би могао да вуче све конце из председничке фотеље.

Партијско покоравање државе је епицентар корупције и уништавања Србије. Случај Гашић је посебно проблематичан јер се његовим постављењем на чело безбедносних служби иде у разградњу безбедносног система, а могућности злоупотреба су бројне. Подсећамо да је на челу скупштинског Одбора за контролу служби безбедности постављен бивши кондуктер Игор Бечић који је на сличан начин као и Гашић завршио “школе” и нашао партијско удомљење у Србијагасу, такође СНС-ов послушни и неспособни кадар који никада до краја није отклонио сумње о умешаности у криминал са тендерима или са фалсификовањем дипломе. Службе безбедности ће у овим околностима постати приватна Вучићева играчка за политичке обрачуне.

Патократија је централни проблем Србије. ДЈБ је једина политичка опција која има најозбиљнију намеру да демонтира овај накарадан паразитски систем. ДЈБ је у најдубљем смислу антисистемска, антиестаблишмент странка. ДЈБ заиста хоће промену целокупног система и од тог циља неће одустати. ДЈБ не интересује да сјаше Курта и да узјаше Мурта. Србија има много проблема, од правосуђа, до здравства, културе и образовања, али ако не демонтирамо партократију, ниједан други проблем се неће решити.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Ало бре људи, имајте разумевања, човек је издржао годину и по дана без функције, чак није добио ни одликовање од Томе за то време

 • Glas plus za GAsu Santosa. Svaka vlast je postavljala svog debila u zadjih 20 godina pa sto nebi i ova. Dok se mi raspravljamo Gasa zivi, zeni sina, a evo prodje 2 godine od Dosta je bilo. Dobili ste podrsku gradjana ali kako vrijeme ide Bato zivi, a dosta je bilo gura kako vidim nizbrdo. Pozz iz Krusevca.

  • Pa šta ako je svaka vlast postavljala debila? Kakve to veze ima sa DJB? Lepo što imate veoma “bitnu” informaciju da “Gaša” ženi sina, ali ne znam kakve to veze ima sa bilo čim! I odakle vam ideja da DJB gura nizbrdo? Kako ste to zaključili? DJB nije izgubio podršku građana, samo su se građani malo pregrupisali. Ne vidim poentu vašeg komentara.

 • Postavljenje ove moralne (mozda bi neki dodali “i fizicke”) kreature na mesto direktora BIE je namerno ponizavanje Srbije, vredjanje zdrave pameti, udar na fizicko i psihicko ustrojstvo normalnih, vrednih, obrazovanih gradjana Srbije koji se ne moze podneti…

 • AV se povlači na “rezervni položaj”. Da bi ga osigurao postavlja strogo pouzdane ljude gde god je to moguće. Tako je i sa Gašićem.
  Međutim to i slična postavljenja nisu baš sasvim sigurne u ovom trenutku. Naime u BIA postoje i ozbiljni profesionalci. Oni će sve učiniti da svoj profesionalizam zaštite i dobro obavljaju poslove.
  Još da dodam da onito daleko bolje znaju od Gašića i AV.
  Mi koji podržavamo DJB i građani treba da im damo signal da od njih očekujemo baš to “profesionalizam”. Onićesignaljasno protumačiti.