Београд Политика Саопштењe

СНС на Врачару забранио опозициону трибину “У потрази за демократијом”

Трибина “У потрази за демократијом” на којој је најављено да ће говорити професор ФПН Душан Павловић, потпредседник Доста је било и народни посланик, Ђорђе Вукадиновић, народни посланик и уредник НСПМ, и Борко Стефановић, председник Левице Србије, забрањена је три дана уочи одржавања, а одлуку је организаторима усмено саопштио генерални секретар кабинета председника општине Врачар.

Организатори су уредно најавили трибину 17. маја и писмено од општинских власти затражили да се закаже велика општинска сала за четвртак 1. јун у 19 сати. Нису добили писани одговор из општине, па су ургирали и распитивали се на седници Скупштине Врачара 22. маја. Секретарица која води свеску са заказивањем термина им је потврдила да је општинска сала слободна 1. јуна и пред одборницима Доста је било уписала термин у свеску у коју се уписују заказани термини за коришћење сале. И генерални секретар кабинета председника општине потврдио је да трибина може да се одржи у заказано време. Чим је трибина јавно оглашена на друштвеним мрежама и становницима Врачара подељен позив на трибину, организаторима је стигла забрана. Општинске власти нису чак навеле ни шта је разлог изненадне “заузетости” општинске сале. Осим бахатости и незаконитог спречавања опозиционог деловања не видимо ни један разлог због кога би скупштинска сала могла бити заузета у 19 сати, у четвртак.

Организатори трибине “У потрази за демократијом” најоштрије протестују због бахатог понашања општинских власти. Забрањивање трибине због измишљене заузетости општинске сале је отворено гушење опозиционог деловања и забрана слободе говора. Након што је СНС незаконито и на силу, куповином посланика са опозиционе листе дошао на власт у општини Врачар, организовање опозиционих трибина се онемогућава бахатим и измишљеним процедурама. Организатори трибине ће накнадно обавестити грађане о решењима за одржавање заказане трибине.

Општински одбор Доста је било – Врачар

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар