Beograd Politika Saopštenje

SNS na Vračaru zabranio opozicionu tribinu “U potrazi za demokratijom”

Tribina “U potrazi za demokratijom” na kojoj je najavljeno da će govoriti profesor FPN Dušan Pavlović, potpredsednik Dosta je bilo i narodni poslanik, Đorđe Vukadinović, narodni poslanik i urednik NSPM, i Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije, zabranjena je tri dana uoči održavanja, a odluku je organizatorima usmeno saopštio generalni sekretar kabineta predsednika opštine Vračar.

Organizatori su uredno najavili tribinu 17. maja i pismeno od opštinskih vlasti zatražili da se zakaže velika opštinska sala za četvrtak 1. jun u 19 sati. Nisu dobili pisani odgovor iz opštine, pa su urgirali i raspitivali se na sednici Skupštine Vračara 22. maja. Sekretarica koja vodi svesku sa zakazivanjem termina im je potvrdila da je opštinska sala slobodna 1. juna i pred odbornicima Dosta je bilo upisala termin u svesku u koju se upisuju zakazani termini za korišćenje sale. I generalni sekretar kabineta predsednika opštine potvrdio je da tribina može da se održi u zakazano vreme. Čim je tribina javno oglašena na društvenim mrežama i stanovnicima Vračara podeljen poziv na tribinu, organizatorima je stigla zabrana. Opštinske vlasti nisu čak navele ni šta je razlog iznenadne “zauzetosti” opštinske sale. Osim bahatosti i nezakonitog sprečavanja opozicionog delovanja ne vidimo ni jedan razlog zbog koga bi skupštinska sala mogla biti zauzeta u 19 sati, u četvrtak.

Organizatori tribine “U potrazi za demokratijom” najoštrije protestuju zbog bahatog ponašanja opštinskih vlasti. Zabranjivanje tribine zbog izmišljene zauzetosti opštinske sale je otvoreno gušenje opozicionog delovanja i zabrana slobode govora. Nakon što je SNS nezakonito i na silu, kupovinom poslanika sa opozicione liste došao na vlast u opštini Vračar, organizovanje opozicionih tribina se onemogućava bahatim i izmišljenim procedurama. Organizatori tribine će naknadno obavestiti građane o rešenjima za održavanje zakazane tribine.

Opštinski odbor Dosta je bilo – Vračar

Oznake

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar