Извор: Wikimedia
Медији Правосуђе Саопштењe

Тужба против Блица

Блиц је јуче објавио текст “Хаос у ДЈБ због пара од кампање” у коме су уз помоћ “поузданог извора”, који је у ствари члан СНС-а са Врачара, изнели бесмислене оптужбе против нашег покрета. Иако смо послали реаговање на тај текст који је Блиц имао обавезу да објави у складу са законом, то нису учинили већ су данас написали нови текст са новим бесмисленим оптужбама. Због овога ДЈБ је приморан да поднесе тужбу против листа и његових главних и одговорних уредника.

О тексту су нас обавестили email-om у 17:42 и Сашу Радуловића СМС-ом у 18:03 и тражили реаговање. ДЈБ је послао реаговање у 19:25. Из времена када нам је постављено питање очигледно је да Блиц није ни имао намеру да објави реаговање јер су новине у том тренутку већ биле завршене. Затим су јуче навече исти текст објавили на свом сајту, поново без нашег реаговања. Да би данас, уместо нашег реаговања које смо им послали и тражили његово објављивање, наставили са новим бесмисленим нападом

Зашто је Блиц смислио да објави текст без нашег реаговања, зашто баш као и Информер и Пинк чланове СНС-а са Врачара представља као “бивше чланове ДЈБ”, зашто о нормалним трошковима кампање за услуге организације многобројних догађаја у кампањи за које су ангажоване фирме чланова пише као да Саша Радуловић лично уплаћује неком новац и какве везе има писање СНС-овца са насловом хаос у ДЈБ, мораће да објасне на суду.

“Поуздани извор” Блица – Бранко Кланшчек у првом реду на седници ОО СНС

Овакви наручени текстови очигледно показују да је Доста је било након избора остао чврсто на својим ногама и врло јасно ставио свима до знања да нам је друштвени интерес изнад личног и да нећемо одустати док не демонтирамо партократију. Успешна скупштина коју смо одржали у суботу показују да смо се очистили и да смо организационо још јачи.

Говор који је лидер покрета Саша Радуловић одржао на Скупштини био је лекција из прихватања одговорности, зрелог сагледавања политичке реалности, и јасан знак да Доста је било не одустаје од својих принципа и уверења. Такав приступ очигледно нервира и збуњује оне који су у политичкој игри само из користи и личног опортунизма, и који не умеју да играју другачије него да се служе блатом.

Трошкови кампање

Одговор на Блиц блато

Финансирање политичких кампања

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovo stvarno vise nema smisla… Pitam se da li u Srbiji ili EU postoji autoritativno telo koje bi pratilo rad medija I prituzbe na njihov rad, I na osnovu istraga davalo svoje misljenje za javnost na nezavisnom medijskom portal? Svaka optuzena medijska kuca bi na tom portal imala svoju stranicu na kojoj bi se videlo koliko laznih ili neproverenih vesti su plasirali, klasifikovano po datumu i sadrzaju… A na prvoj stranici portal bi se na osnovu broja laznih vesti videlo koje su medijske kuce najgore… tako da svako moze da izabere da li zeli da gubi vreme citajuci i prateci lose medije.

  • Štab predsednika: Vaša visosti Predsedniče, DJB se uspešno oporavio od prošlih izbora, deluje kao da ih gubitak nije ni okrznuo.
    Predsednik: Daj brže zovite medije da ih malo opljujemo, gde su Pink, Informer? Pišite nešto…
    Štab predsednika: Nemamo šta da pišemo
    Predsednik: Gde vam je onaj, kako se zove, bivši član DJB, onaj Klanšček? On stalno nešto lupeta protiv DJB, aktivirajte njega.
    Štab predsednika: Ali on je sada u SNS
    Predsednik: Nema veze, recite mu da napiše nešto u njegovom stilu, ne mora da bude tačno…
    Štab predsednika: Dobro, sad ću ga kontaktirati i preneti ovima u Pinku i Informeru da se spreme…
    Predsednik: Kad bolje razmislim, nemoj Pink i Informer, oni su kompromitovani, pravi blatoidi, nađi neki malo ozbiljniji medij pa ih preko njega opljuj.
    Štab predsednika: Hm… evo možemo zvati Blic. Oni sve objavljuju kad im se dobro plati.
    Predsednik: Odlično, dajte im koliko im treba, uzećemo novac iz budžeta, ima se može se. Samo nemoj mnogo da daješ tom Klanščeku, uverljivije zvuči kad radi besplatno.
    Štab predsednika: Dobro, sve dogovoreno, krećemo sa akcijom.

    • hahaha svaka cast, najvise mi se svidja deo ” nemoj da dajes mnogo tom klansceku, uverljivije zvuci kad radi besplatno” 🙂

    • Sale,slatko si me nasmejao,živa istina:)
      Bravo DJB!Tužiti,nego šta,pa nek nastave da klevetaju.
      A Danas,pored Sašinog govora na osnivačkoj Skupštini na desnoj strani,s leve objavi ovu istu budalaštinu što je objavio Blic.
      To me podsetilo na onomad kada si još i mogao da čuješ poneku rečenicu od opozicije na RTS-u(sada ne možeš da čuješ ništa),
      odmah posle rečenice ide neko jezivo saopštenje od SNS-a,a povodom te rečenice. Ili kada Radulović priča u Skupštini,pa odmah
      iza njega idu Rističević ili Martinović da ga malo ponište i oblate

  • Као у цртаним романима, наставак приче из прошлог броја, нећу наводити имена “угледних” и осталих медија који су дали свој прилог у протекле три године, само где који душобрижник се није уписао или дао свој скромни прилог нечасној владавини . Све што је написано и речено много говори о писцу редака, преноснику записа а понајвише о прозваним који још увек нису усагласили ставове и дела. Маратон је наша судбина, није лако издржати никоме али циљ је вредан свих напора.

  • Slaba vajda od tužakanja sa Blicom…. Bukvalno mogu da pišu šta god im se prohte, a pisaće isto, dokle god se diže prašina. Jednostavno ih treba ignorisati.

  • Naravno da je laz i naravno da ce zastitnici nemackog interesa u Srbiji raditi protiv onoga ko moze da im pomrsi prljave rabote a to je DJB. Spremni su i da plate kaznu, nije nikakav problem, mnogo veci efekat ostvaruju onakvim tekstvom nego sto je cena jedne kazne koju su pokrili za par sati prodaje reklame na njihovom sajtu. Prosli put je to bio DW,a sada je Blic (Ringier Axel Springer Media AG). Jasno vam je da svabe stoje iza napada. Oni nemaju lojalnijeg izvrsitelja i saradnika nego sto je AV (uvoz migranata, subvencije, jeftina radna snaga, izgradnja puteva za NATO, rasprodaja resursa a tu sui nemacke agencije za naplate dugovanja,itd…) te ce sa radoscu i zadovoljstvom da urade sve sto mogu ( a mogu dosta jer su okupirali medije i konstnatno rade na formiranju misljenja i javnog mnjenja).

    Trenutno je u toku i anti ruska histerija i kampanja (zavrsili su sa Crnom Gorom pa sada mogu da se posvete Srbiji). Meni kao nekome ko se bavi online marketingom i content publishingom je kristalno jasno sta se radi i to nije nikakva novina. Akcija je uhodana i sinhronizovana, samo sto je izala vest na njihovom sajtu, vec je bila spremna na Studiu B. U svakom slucaju, ovo nije novina, i niste jedini, videli ste i plakate za Jankovica. Znamo svi da ovo dolazi. Moj savet bi bio uvek brzo regovanje i agrumentacija. Imanje argumenata ce im se kada tada obiti o glavu.Kada neko spomene konkretan slucaj,a vi odgovorite demantijem,tuzbom i dokazom, tada ona druga strana menja misljenje i ovo je dugorovno jako dobro. Meni je to npr pomoglo u slucaju sa DW da tvrdoglavom i zadrtom ocu penzioneru objasnim da ne laze Radulovic nego da laze vlast te sam ga usmerio na pravi put.

    Ono sto bi opozicija zajedincki trebala da uradi jeste da osnuje svoj websajt za vesti i da ga svi promomvisu i na taj nacin odgovorite lazima. Znate, U92 i Blic su sinonim za vesti. To je veliki problem. Potrebna je kontrateza. Kao sto su rusi uradili sa RT (doduse sa velikim zakasnjenjem) ali su se efekti vrlo brzo videli. Imate na hiljade ljudi koji bi radili za dzabe,a postavka internet sajta je jeftina (i to ce neko da uradi za dzabe). Ako bi sve stranke usmeravale na jedan slobodni portal, za kratko vreme se moze napraviti kakva- takva kontra teza.

    I jos jedna stvar: ne podcenjivati glupost, povrsnost i nezainteresovanost prosecnog glasaca.

    • Petre, svaka cast na konkretnosti! Ne postoji ni teoretska sansa da se napadi na DJB od strane DW i Blica tj. RAS mogu sprovesti bez blanko miga od strane nemacke fasisticke oligarhije, koja vec preko 100 godina terorise ovaj narod nebrojeno puta vise nego sto su Turska, Rusija, Amerika i Engleska zajedno kroz celu istoriju. Tom zlu se mora suprotstaviti, to zlo se mora jasno okarakterisati, jer je dokazano da od ulizivanja, korektnosti i defanzivne strategije nema koristi! Ono sto sada rade, krajnje otvoreno podrzavajuci psihopatu i sve ove bolesnike na vlasti, jasan je dokaz koliko im je stalo do “MIRA, STABILNOSTI I PROSPERITETA” u Srbiji. Ako DJB ne iskoristi priliku da verbalno u kampanji napadne kako pomenuto zlo, tako i ostatke DS u svim oblicima i Jankovica licno i njegov pokret, moze slobodno da se pokupi sa scene, je na sledecim izborima ide ispod 1%. U slucaju konkretnog napada na pomenute politike, ideologije i nosioce, postoji velika sansa da se to primi u narodu, ali ne napad iz ugla nasih fasista i nacionalista ili laznih antifasista, vec upravo sa linije iskrenog antifasizma i slobodarskog duha. Mora se jednom raspakovati i ta moralna vertikala zapadnih oligarhija, koja se u velikom delu bivsih DS glasaca postavlja kao neupitna, a zbog koje se nikako ne moze pridobiti ni deo onih drugih, brojnihih glasaca, pa makar oni bili i isprazni nacionalisti. Njihova osecanja treba pravilno kanalisati i odvesti u CENTAR, jer DJB se promovise kao stranka CENTRA!

    • A dotle , nemci traze obelezavanja grobova njihovih krvnika u Kragujevcu. Normalno, vest svuda gurnuta da bude u nizem rangu nego one sa zabavom za zaglupljivanje vec genetski osakacenog naroda.