Ауторски текст Западна Србија Туризам

Ко је организатор манифестације Гастрофест 2017 у Ваљеву?

На неправилно и незаслужено дељење новца из буџета града Ваљева за организовање туристичких манифестација које имају сврху промоције туристичких, културних и привредних потенцијала града Ваљева смо указивали и раније. Да су наше сумње биле оправдане показала нам је и овогодишња манифестација “Гастрофест”.

На новогодишњем коктелу који је организовао градоначелник Ваљева та је манифестација напоменута као веома успешна и значајна. Из тог разлога, као и из извештаја Комисије за стручну процену и избор пројеката привредно-туристичких манифестација која је оценила пројекат Гастрофеста по различитим критеријумима и приоритетима са 137 поена од максималних 140, из буџета града је за ову манифестацију издвојено 200.000,00 динара.

Овогодишњи Гастрофест, пријаве излагача, постављање и закуп тезги, организовала је Туристичка организација Ваљева. Као и увек, учинила је то траљаво, тако да су излагачи од два плаћена дана добили један, а неки ни за тај један нису добили тезгу. Испоставила се да нико у ТО Ваљева није одговоран, да су они само подршка и да је новац уплаћен на рачун извесног Удружења предузетника, зато што је организатор физичко лице. Закуп тезги које је поставила ТО Ваљева се плаћао 500,00 динара по дану, али не на рачун ТО већ на неименовани текући рачун отворен код Алпха банке, само са сврхом уплате Гастрофест 2017.

Коментар директорке ТО Ваљева Ане Марковић је: “Шта ће човек, нема тезге”. Е, то се зове подршка.

“Велики број учесника” на крају се свео на десетак, а манифестација се није могла похвалити ни великом посећеношћу. Саша Симић, председник комисије и помоћник градоначелника, није био присутан на Гастрофесту, а према наводима локалних медија његов предлог је био да се манифестација одложи, али да то није било могуће јер су плакати и флајери били већ одштампани. Ниједан примерак тог плаката није виђен нити достављен медијима.

Интересује нас ко је, на крају, организатор и какав ће бити извештај о манифестацији и евидентном фијаску исте.

Ина Ристић
Општински координатор градског одбора
Доста је било – Ваљево

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар