Autorski tekst Zapadna Srbija Turizam

Ko je organizator manifestacije Gastrofest 2017 u Valjevu?

Na nepravilno i nezasluženo deljenje novca iz budžeta grada Valjeva za organizovanje turističkih manifestacija koje imaju svrhu promocije turističkih, kulturnih i privrednih potencijala grada Valjeva smo ukazivali i ranije. Da su naše sumnje bile opravdane pokazala nam je i ovogodišnja manifestacija “Gastrofest”.

Na novogodišnjem koktelu koji je organizovao gradonačelnik Valjeva ta je manifestacija napomenuta kao veoma uspešna i značajna. Iz tog razloga, kao i iz izveštaja Komisije za stručnu procenu i izbor projekata privredno-turističkih manifestacija koja je ocenila projekat Gastrofesta po različitim kriterijumima i prioritetima sa 137 poena od maksimalnih 140, iz budžeta grada je za ovu manifestaciju izdvojeno 200.000,00 dinara.

Ovogodišnji Gastrofest, prijave izlagača, postavljanje i zakup tezgi, organizovala je Turistička organizacija Valjeva. Kao i uvek, učinila je to traljavo, tako da su izlagači od dva plaćena dana dobili jedan, a neki ni za taj jedan nisu dobili tezgu. Ispostavila se da niko u TO Valjeva nije odgovoran, da su oni samo podrška i da je novac uplaćen na račun izvesnog Udruženja preduzetnika, zato što je organizator fizičko lice. Zakup tezgi koje je postavila TO Valjeva se plaćao 500,00 dinara po danu, ali ne na račun TO već na neimenovani tekući račun otvoren kod Alpha banke, samo sa svrhom uplate Gastrofest 2017.

Komentar direktorke TO Valjeva Ane Marković je: “Šta će čovek, nema tezge”. E, to se zove podrška.

“Veliki broj učesnika” na kraju se sveo na desetak, a manifestacija se nije mogla pohvaliti ni velikom posećenošću. Saša Simić, predsednik komisije i pomoćnik gradonačelnika, nije bio prisutan na Gastrofestu, a prema navodima lokalnih medija njegov predlog je bio da se manifestacija odloži, ali da to nije bilo moguće jer su plakati i flajeri bili već odštampani. Nijedan primerak tog plakata nije viđen niti dostavljen medijima.

Interesuje nas ko je, na kraju, organizator i kakav će biti izveštaj o manifestaciji i evidentnom fijasku iste.

Ina Ristić
Opštinski koordinator gradskog odbora
Dosta je bilo – Valjevo

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar