Политика Саопштењe

Шапић признао да улази у коалицију са СНС

Оно што су покрет Доста је било и њени одборници у скупштини општини Нови Београд наговестили још пре скоро месец дана, сада је и потврђено. Александар Шапић, председник општине Нови Београд, признао је да је спреман да након избора за градоначелника Београда, уђе у коалицију са СНС-ом.

У јутрошњем гостовању на телевизији Н1, Шапић је, иако читаву своју политичку каријеру гради на имиџу опозиционог политичара, упитан о сарадњи после избора са СНС, рекао да “она зависи од те странке. Уколико је неко спреман да развија Београд на начин на који ја то чиним – ко прихвата моју локалну политику, добродошао је.”

Од тренутка када је почела кампања за градоначелника Београда, Доста је било тражи од Александра Шапића да се изјасни да ли ће улазити у сарадњу и коалицију са Српском напредном странком након избора, али је Шапић упорно одбијао да пружи прецизан одговор на то питање. Шапић је избегавао заседања у скупштини општини Нови Београд да би избегао ово и многа друга питања осдборника ДЈБ, а на друштвеним мрежама је такође врло нејасно одговарао на наше конкретно питање.

Доста је било указује на то да се многи кандидати, као што је Бошко Ничић из Зајечара, представљају као опозициони политичари, али да су итекако спремни да сарађују са Српском напредном странком. Доста је било се принципијелно држи својих црвених линија политике, а одбијање сарадње са Српском напредном странком је један од најважнијих ставова којих се држимо.

Нећемо дозволити да превара коју је Бошко Ничић извео у Зајечару прође и у Београду. Раскринкаћемо све кандидата који се представљају као опозициони, а знамо да прикривено сарађују са СНС-ом и размишљају само о личној добити. Александар Шапић на Новом Београду користи све методе корупције и личног богаћења на рачун грађана које користи СНС у граду Београду и целој држави. Захтевамо и захтеваћемо да се сви у политичком животу Србије јасно одреде по свим питањима која представљају црвене линије политике ДЈБ, и тако престану да извргавају руглу изборну вољу гласача.

Повезани текстови:
Новa црвенa линијa политике: ПОТПУНА трaнспaрентност

Позив Александру Шапићу да се изјасни да ли ће у коалицију са СНС-ом

Одбијена сарадња са Шапићем

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар