Ауторски текст Политика

Владимир Ђукановић подстрекује и штити насилнике

Владимир Ђукановић познатији као Ђука, истакнути је фукнционер и посланик СНС и један од оних који јавно износи оно што сваки члан ове странке заиста мисли. То је постало јасно тиме што је прошле јесени отворено на друштвеним мрежама вређао припаднике ЛГБТ популације и тврдио да сви у његовој странци исто мисле ‘’само се фолирају’’. Аналогија је, дакле, јасна – Ђука јавно каже оно што напредњаци заиста мисле.

Пре два дана је на свом твитер налогу отворено бранио бахате насилнике и батинаше који су нападали новинаре на протесту приликом инаугурације испред Дома Народне Скупштине. Као у паралелом универзуму, од насилника је правио жртве, изругивајући се здравом разуму, те је називао новинаре провокаторима који су намерно дошли да изазивају инцидент, истичући да ће се лично заложити да ‘’момци буду заштићени’’, Вероватно ће ургирати код председника своје странке да им додели и ордење.

Пристојан и васпитан свет гнуша се беспризорних и срамних ставова посланика Ђукановића јер они су увреда за све нас. Сви ћемо сутрадан проћи као новинари на инаугурацији, уколико се побунимо против дивљаштва и простаклука. Бранећи батинаше, он шаље јасну поруку и отворени став из врха странке којој припада, да је насиље адекватан и чак пожељан одговор на критику и неслагање. Поред тога, његови насилници су ометали новинаре током обављања њиховог посла, а који се односи на извештавање, тако да својим ставом брани ометање лица током вршења њихове дужности

Крајње је време да медијски радници, сва новинарска удружења, организације које се баве људским правима и свако ко не пристаје да живи у друштву које награђује бахатост, бесрамност и одобрава насиље, да осуди срамне, али и страховито опасне ставове Владимира Ђукановића који прижељкује друштво у коме не сме да постоји икаква критика, већ искључиво обожавање актуелне власти. То је пут који не води нигде другде, до у потпуну диктатуру у којој не постоје никакве слободе нити људска права. То је друштво у коме и ми сами живимо. Уколико се не будемо гласно против тога побунили – даћемо прећутни пристанак. Недвосмислено ограђивање од ових примитивних ставова који од батинаша праве жртве, а од грађана који су истинске жртве овог режима и који се усуде да га критикују, цинично означавају као ‘’противнике и кочничаре напретка’’ јесте први корак који морамо да одлучно направимо како бисмо изградили друштво које не толерише дивљаштво, већ га најгрубље осуђује.

Мр Лепосава Ђорђевић
чланица Покрета „Доста је било“

 

Доста је било

Доста је било

4
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
djokicajedan ZikaĐorđeAna Recent comment authors
најновији најстарији
Ana
Гост
Ana

Pa i Vučić je izneo gotovo isti stav, samo malo „mekše“ i perfidnije, juče, na konferenciji za štampu.

jedan Zika
Гост
jedan Zika

Pozdrav svima iz sve snage.
Da li ce se mediji „probuditi“.
Upravo tako, i Leposava i Ana, i ja smo zakljucili da sto djukanovic kaze u jednoj recenici, vucic obrazlaze umnogo duze. Sam se secam egzaltiranog djukanovica, da prizeljkuje opozicija napusti skupstinu, da ako se on pita ni jedan odbor ne treba ni da pomisli da ima predsednika iz opozicije, itd.
Ali o nakaradnim ispadima djukanovica, vucica, maje, martonovica, orlica, mi komentatori mozemo krace ili duze, bolje ili losije objasniti na ovom sajtu, ali gospodja Leposava je, po meni, pokusala podstaci novinare u svakom pogledu.
Neka se i mali broj novinara ohrabri (makar i posle 200 slicnih ispada i ovakvih tekstova) medijski mrak ce se maratonski osvetljavati. Izlaznost je u tome medijima. Apstinente nece animirati jedan Zika, nego objektivni mediji.
Pozdrav svoma iz sve snage od jednog Zike

Đorđe
Гост
Đorđe

Ovaj lik, zvani Đuka – moler, živi je dokaz, da je evolucija čovjeka na samom početku. Ako je Đuka – moler čovjek, nisam više ta vrsta.

djokica
Гост
djokica

a taj djuka zaludjivao narod na radio fokusu, lagao i pravio put vucicu za prolaz, a onda nestao, i dobio lutriju kao nagradu .