Autorski tekst Politika

Vladimir Đukanović podstrekuje i štiti nasilnike

Vladimir Đukanović poznatiji kao Đuka, istaknuti je fukncioner i poslanik SNS i jedan od onih koji javno iznosi ono što svaki član ove stranke zaista misli. To je postalo jasno time što je prošle jeseni otvoreno na društvenim mrežama vređao pripadnike LGBT populacije i tvrdio da svi u njegovoj stranci isto misle ‘’samo se foliraju’’. Analogija je, dakle, jasna – Đuka javno kaže ono što naprednjaci zaista misle.

Pre dva dana je na svom tviter nalogu otvoreno branio bahate nasilnike i batinaše koji su napadali novinare na protestu prilikom inauguracije ispred Doma Narodne Skupštine. Kao u paralelom univerzumu, od nasilnika je pravio žrtve, izrugivajući se zdravom razumu, te je nazivao novinare provokatorima koji su namerno došli da izazivaju incident, ističući da će se lično založiti da ‘’momci budu zaštićeni’’, Verovatno će urgirati kod predsednika svoje stranke da im dodeli i ordenje.

Pristojan i vaspitan svet gnuša se besprizornih i sramnih stavova poslanika Đukanovića jer oni su uvreda za sve nas. Svi ćemo sutradan proći kao novinari na inauguraciji, ukoliko se pobunimo protiv divljaštva i prostakluka. Braneći batinaše, on šalje jasnu poruku i otvoreni stav iz vrha stranke kojoj pripada, da je nasilje adekvatan i čak poželjan odgovor na kritiku i neslaganje. Pored toga, njegovi nasilnici su ometali novinare tokom obavljanja njihovog posla, a koji se odnosi na izveštavanje, tako da svojim stavom brani ometanje lica tokom vršenja njihove dužnosti

Krajnje je vreme da medijski radnici, sva novinarska udruženja, organizacije koje se bave ljudskim pravima i svako ko ne pristaje da živi u društvu koje nagrađuje bahatost, besramnost i odobrava nasilje, da osudi sramne, ali i strahovito opasne stavove Vladimira Đukanovića koji priželjkuje društvo u kome ne sme da postoji ikakva kritika, već isključivo obožavanje aktuelne vlasti. To je put koji ne vodi nigde drugde, do u potpunu diktaturu u kojoj ne postoje nikakve slobode niti ljudska prava. To je društvo u kome i mi sami živimo. Ukoliko se ne budemo glasno protiv toga pobunili – daćemo prećutni pristanak. Nedvosmisleno ograđivanje od ovih primitivnih stavova koji od batinaša prave žrtve, a od građana koji su istinske žrtve ovog režima i koji se usude da ga kritikuju, cinično označavaju kao ‘’protivnike i kočničare napretka’’ jeste prvi korak koji moramo da odlučno napravimo kako bismo izgradili društvo koje ne toleriše divljaštvo, već ga najgrublje osuđuje.

Mr Leposava Đorđević
članica Pokreta “Dosta je bilo”

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Pa i Vučić je izneo gotovo isti stav, samo malo “mekše” i perfidnije, juče, na konferenciji za štampu.

    • Pozdrav svima iz sve snage.
      Da li ce se mediji “probuditi”.
      Upravo tako, i Leposava i Ana, i ja smo zakljucili da sto djukanovic kaze u jednoj recenici, vucic obrazlaze umnogo duze. Sam se secam egzaltiranog djukanovica, da prizeljkuje opozicija napusti skupstinu, da ako se on pita ni jedan odbor ne treba ni da pomisli da ima predsednika iz opozicije, itd.
      Ali o nakaradnim ispadima djukanovica, vucica, maje, martonovica, orlica, mi komentatori mozemo krace ili duze, bolje ili losije objasniti na ovom sajtu, ali gospodja Leposava je, po meni, pokusala podstaci novinare u svakom pogledu.
      Neka se i mali broj novinara ohrabri (makar i posle 200 slicnih ispada i ovakvih tekstova) medijski mrak ce se maratonski osvetljavati. Izlaznost je u tome medijima. Apstinente nece animirati jedan Zika, nego objektivni mediji.
      Pozdrav svoma iz sve snage od jednog Zike

  • Ovaj lik, zvani Đuka – moler, živi je dokaz, da je evolucija čovjeka na samom početku. Ako je Đuka – moler čovjek, nisam više ta vrsta.

  • a taj djuka zaludjivao narod na radio fokusu, lagao i pravio put vucicu za prolaz, a onda nestao, i dobio lutriju kao nagradu .