Војводина Екологија Саопштењe

Фабрика воде – фабрика обећања

Вишедеценијски проблем лоше пијаће воде у Кикинди је изгледа на прагу решења. Потписивањем уговора у Београду локална власт је очигледно начинила први корак ка изградњи нове фабрике воде ,као и ревитализацији застареле водоводне мреже у граду. Покрет Доста је било у Кикинди подржава сваки потез који доприноси бољем и здравијем животу Кикинђана.

 

Међутим, поставља се питање зашто је пре више од четири године садашња локална власт зауставила пројекат изградње фабрике воде претходне гарнитуре? Више од четири године је изгубљено, а да разлог одлагања ове инвестиције није никад јасно саопштен!!!

Тражимо да се сада помпезно најављен уговор, потписан између осталог и од стране градоначелника Павла Маркова, министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и министра финансија Душана Вујовића јавно објави.

Грађани Кикинде као крајњи корисници услуга имају право да знају детаље овог уговора. Посебно је значајно за наше грађане да сазнају колика ће кубног метра воде бити на рачунима након окончања ове инвестиције, какав ће квалитет воде добити по тој цени, који су рокови уговореног посла, итд.

Сматрамо да само потпуном транспарентношћу може да се оствари бољи живот грађана. Покрет Доста је било, из тих разлога, сматра да је локална власт дужна да грађанима саопшти све детаље закљученог уговора, како би на време сазнали да ли је оваква инвестиција била најцелисходније решење за Кикинду у овом тренутку.

Доста је било је, дана 21.06.2017., поднео захтев за достављање информације од јавног значаја и тако потраживао од локалне самоуправе да потписани уговор да нашем одбору на увид. Очекујемо уговор у року од пар недеља. Циљ нам је да не дође до поновног натезања кроз које би прошле године, а да се поново ништа не уради, већ хоћемо да знамо рокове изградње које чекамо и одреднице на основу којих као грађани можемо да пратимо да ли се извршава уговорено, или је фабрика воде поново само фабрика обећања.

Потпуна транспарентност је део нашег програма и да она као  јавно вршење јавне власти тј. стављање грађанима на увид свих активности локалне самоуправе и јавних предузећа јесте једини начин да се смањи могућност злоупотреба и неодговорног понашања вршиоца
власти.

Одбор Доста је било у Кикинди

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар