Državna uprava Saopštenje Skupština

Mandatarkin tim

Danas je u 9:15 minuta u Skupštinu Republike Srbije stigao predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade sa priloženim biografijama kandidata. Nakon čitanja njihovih biografija, koje su sami pisali i u njih sigurno uneli sve najbolje o sebi, jasno je da je predložena Vlada samo nastavak sistema koji je za sebe izgradila partokratija po kome se na najodgovornija mesta u državi postavljaju isključivo partijski poslušnici bez znanja, radnog iskustva, ideja i integriteta, sistema koji ubija Srbiju.

Kako drugačije objasniti postavljanje Vulina na mesto ministra odbrane. Šta ga u njegovoj biografiji preporučuje za obavljanje tog posla? Šta ga je kvalifikovalo da u prethodnoj vladi bude ministar za rad i socijalna pitanja?

Ili, šta je u prethodnoj vladi kvalifikovalo Zorana Đorđevića da vodi ministarstvo odbrane, a šta ga, osim partijske pripadnosti, kvalifikuje da vodi ministarstvo za rad i socijalna pitanja?

Tu su i partijski kadrovi bez dana nepartijskog radnog iskustva. Počev od SPS-ovih ministra Ružića i Antića, ili SNS-ove Jadranke Joksimović.

Kakve veze ima ministar Antić sa energetikom?
Kakve veze ima ministarka Mihajlović sa saobraćajem?
Kakve veze ima ministar Stefanović sa policijom i unutrašnjim poslovima?
Kakve veze ima ministar Ružić sa državnom upravom?
Kakve veze ima ministar bez portfelja Krkobabić sa regionalnim razvojem i javnim preduzećima, osim što je u Pošti zaposlio sve svoje?

Šta će Nenad Popović u Vladi? Čovek koji je bukvalno uništio Minel i oterao ga u stečaj. Koji, kao ni Karić, Dinkić i Šarić i svi drugi predsednikovi ljudi, nije odgovarao. U Vladu će ući jedan od ljudi koji je bukvalno učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji. Pored Gorana Kneževića, u Vladu ulazi još jedan ministar koji je bio hapšen a zatim oslobođen zbog zastarevanja predmeta, ministar Goran Trivan.

Ana Brnabić je u ovoj i ovakvoj Vladi već duže od godinu dana. Ona zna da ovu Vladu nije birala ona. Nijednog ministra. Ona sigurno zna da je vlada ogrezla u korupciji, zna za partijsko zapošljavanje, da na najodgovornija mesta dolaze najgori partijski poslušnici, zna za korupciju, zna za bahatost, zna za kontrolu medija, za poniženi parlament, zna za sva kršenja Ustava i zakona Srbije. I ćutala je o svemu ovome i sada to radi. I zna da je u novoj Vladi niko ništa neće pitati, kao što je nije pitao ni u prethodnoj. Zna i da nema mnogo iskustva čak ni za oblast za koju je bila zadužena kao ministarka u prethodnoj vladi. I pored svega toga, i pored činjenice da sigurno i sama zna da nije kvalifikovana da vodi Vladu, prihvatila je tu najodgovorniju poziciju u državi prihvatajući i da će Vladu umesto nje, suprotno Ustavu, voditi neko drugi. Zbog svega ovoga, ona nije ni kvalifikovana ni dostojna pozicije predsednika Vlade Republike Srbije.

Predsednica skupštine je u 10:15 zakazala sednicu Skupštine za sutra u 10:00 časova, kršeći Zakon i Poslovnik koji kaže da se sednice zakazuju najmanje 24 sata pre njihovog održavanja. Medije to i sve ostalo iz ovog saopštenja očigledno ne interesuje mnogo, a ne interesuje ni mnoge ambasadore evropskih zemalja u Srbiji. Jer naglabanja o seksualnoj orijentaciji su sigurno mnogo “važnija” od plata, penzija, životnog standarda, pretvaranje Srbije u zemlju jeftine radne snage, korupcije, partijskog zapošljavanja.

Prilog:

Predlog odluke o izboru Vlade Ane Brnabić sa biografijama kandidata

Predlog odluke o izboru Vlade_Ana Brnabić

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Nema sustinske promene. Ovo je malo nasminkana Vuciceva vlada. Najvise je losa rokacija Vulin-Djordjevic, stavlja vulina koji nije ni sluzio vojsku. Nema smene losih ministara Vukosavljevica, Knezevica, Vulina, Loncara… Dobro je sto se uvodi ministarstvo za ekologiju i Jadranka Joksimovic stavlja na celu ministarstva za evropske integracije. I dobro je sto je zena mandatar. Naravno dobro je ministarstvo za EU. Ova zemlja treba imati tri cilja-Evropa, Evropa, evropa-sto kaze Vuk Draskovic.

    Uspeh vlade zavisice koliko mandatarka bude bila nezavisno vodila politiku od Vucica.

    Na ekspozeu treba pitati mandatarku

    1. Kada ce ukinita biti partokratija?
    2. Kada ce biti vracene plate i penzije?
    3.Kada ce se uvesti sistem univerzalne socijalne zastite?
    4.Kada ce se smanjati poreze za mala i srednja preduzeca?
    5.Kada ce se ukinuti partijsko postavljanje u javnim preduzecima i drzavnim kancelarijama?
    6.Kada ce se smanjiti broj zaposlenih u drzavnoj upravi i javnim preduzecima….?
    ….

    • Postoji nešto mnogo gore od (5 – Partijsko zapošljavanje) a to je porodično-partijsko zapošljavanje. Preciznije, slučaj kada u istoj državnoj instituciji rade muž i žena, otac/majka i sin/ćerka, razna dalja i bliža rodbina a **svi** su članovi iste stranke pri čemu nije reč o ljudima iz vladajuće stranke nego o onima iz bivšeg DOS-a (G17, DS,…). Tražite na uvid spiskove zaposlenih u velikim ministarstvima (sa puno uprava i direkcija) pa će biti jasnije o čemu se radi.

    • Ova “slika” stanja potpuno odgovara stanju u Trezoru – bar tako kažu moje bivše kolege iz SDK…

  • AV najbolje vlada u interregnumu. Od 2012. 30% vremena je bio neki interregnum.
    Ovo sada je toliko poslušna vlada da joj nema ravne u istoriji (mislim srpskoj).
    AV se povukao na rezervni pložaj. To je za njega ipak gubitak. Morao je da postavi nekog klona na mesto premijera. Postavio je AB jer je ministri neće slušati. Slušaće njega jer on ima moć, ona ne. Međutim vladanje preko posrednika je puno zapleta. Vlada neće biti dugog veka.
    DJB treba da se ubrzano i dobro priprema za beogradske izbore jer će sa njima skoro sigrno ići i parlamentarni. Razloge već znamo.

  • Šta je koga kvalifikovalo da postane ministar za određeni resor?
    Vulina za odbranu: to što je vadio pištolj kad je branio Miloševića kada su ga hapsili u dvorištu vile Mir,
    Đorđevića za zapošljavanje: to što ima iskustvo u zapošljavanju, kako je od vozača postao ministar,
    Mihajlović za saobraćaj: to što joj je Đorđević bio vozač,
    Antića za energetiku: to što ga je pogodila ledenica u glavu (imao je zaštitnu kacigu) kada su popravljali zamrznute dalekovode,
    Stefanovića za policiju: to što treba policija da ga ispituja zbog slučaja rušenja i kidnapovanja u Savamali aprila 2016,
    Ružića za lokalnu samoupravu: to što je znao samim sobom da upravlja i da izdrži čak i onda kada je bio u sukobu sa predsednikom svoje stranke Ivicom Dačićem,
    Krkobabića za regionalni razvoj: to što kao stariji čovek (penzioner) podseća sve penzionere poreklom iz unutrašnjosti, a koji sada žive u Beogradu, na one dane kada su kao mladi živeli u selima raznih regiona i nosili teške kofe sa vodom iz udaljenog bunara da napoje krave,
    Brnabić za vođenje Vlade Srbije: to što pokazuje nacionalno jedinstvo, a ne razjedinjenost, jer će polubožanstvo – predsednik države i ona kao predsednik Vlade misliti, govoriti i odlučivati jedinstveno kao jedno, kao na grbu na kojem imamo dvoglavog – šta beše, odrekli smo se orla kao simbola dostojanstva, a prihvatili se, a da – fikusa kao simbola evropske varijante banana države.
    Pa to je misija koja nas ispunjava nadom u bolje sutra! To je naša Vlada i predsednik Srbije! Živeli!

  • Koliko sam cuo e sad ne znam da li je to tacno..ali jedna od profesroa koje poznejem rece da je Ana zavrsila Hall University..koji bas i ne nesto relevantan,da je on otprilike ranga Singidunuma kod nas..mozda sam pogresno slusao

  • Metod biranja poslusnika za ministre, je strategija stranog “investitora”.Lakse je manipulisati Drzavom ako je vode nesposobnjakovici.Medjutim, sa kojim god ljudima da pricam, toliko su gradjani cak i oni najposteniji postali “sebicni” da su svi u fazonu, samo da je meni dobro i da mi ne uzmu ovo malo sto imam.Lukavstvo je zavladalo medju ljudima.Ja sam javno pitao kolege na poslu, po cemu je dete nekog ko je godinama radilo u nekom Drzavnom poslu zasluzilo da “nasledi” radno mesto svog roditelja koji je tu radio iako je preduzece u kome radim privatizovano i to se takodje ponavlja.Nisu znali da mi kazu. Cutali su svi kao zaliveni.Mi moramo jednom da razumemo da Drzava to smo mi i kako postupamo sa komsijom, sa prolaznikom, sa prijateljem, da se tako ophodimo prema Drzavi. Trebaju ljudima da se usade prvo Nove prave vrednosti pa tek onda da se stvori Drzava. SADA SU VREDNOSTI KOJE SE POSTUJU MATERIJALNE VREDNOSTI.Nema cojstva, junastva, obtaza i postenja.Na tim vrednostima se ne prava i stabilna drzava!

  • Strasno. Pogledao sada prozivku ministara, uzasne, nesposobne, sebicne, stetocinske fukare smeju se u brk i dodeljuju sebi pozicije, igraju se drzave, a nama zivot prolazi. Srbija nestaje. Milioni zivota dati uzalud da bi pokoljenja zivela u slobodi i prosperitetu a ispade nas najveci neprijatelj domaca partokratska bagra koja je spremna zrtvovati sve drustvene izglede za bolje sutra, oterati inteligenciju, uvesti poltronstvo kao najvecu vrlinu, manipulisati sirokim i polupismenim narodnim masama i sigurno ih odvesti u propast. Snizlili populaciju, snizlili IQ drustva, snizili slobode i vrednosti, snizli standard…tuga i jecaj za nasu Srbiju…

  • Najgore od svega je sto je cena ovog cirkusa gramzivi SPS. Dacic je pametnim manevrom obezbedio veci udeo u Vladi, a samim tim piramidalno nize popunjavanje onih nevidljivih radnih mesta gde se drzava ozbiljno muze.