Ауторски текст Медији Реаговање

Блиц екс Курир

У својим упорним покушајима да постане Курир, Блиц је постао – Информер. Изгледа да су баш заболели скупштински наступи Саше Радуловића, па им ваља реаговати. Информер, Пинк, Студио Б су се истрошили у својим бесмисленим нападима, тако да је пропагандном тиму потребно освежење. Тако су из Блица стигла данашња питања које достављамо у прилогу.

У овој трансформацији Блицу помажу бивше новинарке Курира које се, у потреби да сваког јутра имају “тему” пробуде с питањем – шта данас преложити на колегијуму?

Заиста је требало уложити напор па предложити да се напише текст о томе да ли је шеф једне парламентарне опозиционе партије и даље посланик. Да, заиста је требало саставити питање – “Да ли је господин Радуловићу и даље посланик” у дану када је Скупштина Србије завршила дводневно десеточасовно заседање на коме је Саша Радуловић говорио неколико пута у директном преносу.

У ствари, то прво питање је требало да буде трик питање, пошто тензија достиже свој врхунац тек на другом питању које открива да новинарка Блица еx Курира има информацију да је “господин Радуловић избегао позив за суђење тако што је послао допис из Скупштине да није народни посланик”.

Драга новинарко, требало је да се само мало распитате и сазнали бисте да ствари стоје управо обрнуто. Да је Саша Радуловић хтео нешто да избегне на суду, он би МОГАО УПРАВО ДА СЕ ПОЗОВЕ НА ПОСЛАНИЧКИ ИМУНИТЕТ. Саша Радуловић се редовно одазива свим позивима суда. А када је скупштинско заседање у току, суду достави обавештење да је Маја Гојковић још једном преко ноћи заказала хитну седницу скупштине, тако да није могао да дође на суђење.

И још нешто. Ми вас молимо да нам доставите документ и извор ваше инфромације, у супротном ћемо сматрати да сте све само измислили.  Жао нам је што ћете, ако то не урадите, показати да не умете да радите ако не измишљате.

Ех, да, новинарка је послала и треће питање.
“Како смо имали прилику да у току недеље видимо господина Радуловића за посланичком клупом, да ли то значи да је он илегално тамо или је доставио суду лажне податке.”

Ето, новинарка је ипак тамо негде после поднева угледала Сашу Радуловића. То је утврдила, али ипак пита да ли је Саша тамо био илегално.

Да, Саша се маскиран ушуњао поред обезбеђења, онако мали од два метра, и у том илегалном боравку није могла да га открије ни председница скупштине Маја Гојковић која га је више десетина пута током два дана заседања прозивала по имену и презимену, већ је тако илегално, све скривајући се од суда, Саша гласно и јасно причао да га чују грађани Србије и да каже оно што ви не смете. Биће да то боли.

Био је Саша Радуловић у Скупштини Србије. Био и говорио оно што говори слободан човек који није подлегао општевладајућој хипнози.

Време је да поверујете својим очима.

И да вас подсетимо. Доста је било је већ тужио Блиц због текста “Хаос у ДЈБ због пара од кампање”. И тада сте, очигледно као и сада, про форме послали питања, а да већ имате наручен, спремљен текст.

Татјана Чанак
чланица удружења “Доста је било – Рестарт”
Београд

Повезани текстови: 

Тужба против Блица
Одговор на Блиц блато

Прилог:

Питања која је Блиц послао 30.6.2017.

FireShot Capture 13 - Blic, pitanje - al_ - https___mail.google.com_mail_u_0_#inbox_15cf8ca2aebf25c1

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Žuta štampa, žuti novinari i transparentnost. Dovoljni je što je DJB objavio dopis lista Blic. Radi transparentnosti objavljuje se i ime onog ko je takva pitanja postavio. Zaboga pa novinari su javne ličnosti!. Da li će ili neće dobiti odgovor od druge javne ličnosti, Saše Radulovića ili njegove organizacije je stvar procene upitanih.

  • Блиц је постао лист са толико примитивизма у одабиру вести и наслова, нарочито за насловну страну, да се стварно више не може разликовати од блатоида које овде није вредно помињати.
    Како се ниво овог листа тако спустио до те мере, остаје ми непознато. Вероватно да има истине у томе да је то лист под контролом и вођен људима који желе да од Србије направе сметлиште Европе. Ти власници Блица заједно са европским политичарима који држе нарко-вучића за осетљиво место, полако и током низа година све више успевају да од Србије направе европски Хондурас. Просто Европљанима одговара да имају у свом дворишту неку црну рупу у коју ће бацати све оно што желе да избаце из куће и та црна рупа треба да представља наличје Европе. Таквом својом сада већ вишедеценијском политиком успевају да и нас који волимо и ценимо Европу, макар оно што је добро у њој, претворе у евроскептике. Зато је нама осим поштења, способности и пожртвованости, потребно и достојанство да би личили на нормалан европски свет. А управо то достојанство “краљ кокаина” нема и жели да модел свог живота и схватања наметне свима нама. Е па, неће моћи, АлаВи! Ако ценим Данце и Швеђане, желим да се угледам на оно добро што имају, а не да постанемо савремени робови који су њима потребни само зато што су они богати. Неће моћи, АлаВи! Историја је сваког владара надживела, победила и изгазила. А перспективу будућности какву гајимо према светитељима, не да нећеш доживети, народ ће те упамтити као оне зле кабадахије пред коначно ослобођење од Турака. Иди, издајицо! Продао си се, па хоћеш и нас. Одлази из ове земље!

  • Та “новинарка” је стварно “тука”! Својом интелигенцијом фрапантно подсећа на новинарку Студија Б која је својевремено питала посланика Биџу “Да ли је тачно да сте се упиш… за време седнице?”, на шта јој је он одговорио “Пипните па ће те видети”! Та дама више није новинар и сада се бави политиком – погодите у којој странци!

  • Otvaram sajt blica i preko ekrana iskače reklama za blic nagradnu igru “stan u Beogradu na vodi”, sa sve nepostojećim kulama. Tad mi je bilo jasno šta su postali i više im ne svraćama na sajt. Samo me zanima kad će Somborca zameniti nekim naprednim karikaturistom.

  • A super je taj Blic, nemojte tako. Mnogo lepe novine, uvek me od srca na smeju. Malo domaće politike, pa red zapada koji drhti od nekog novog ruskog trt mrt, pa kome je sa estrade ispala s***. A Kurir od kad su prešli u opoziciju samo pršte , ne mož čovek da ih ne voli.