Фото: Print Screen / Google Street View / БИРН
Ауторски текст Полиција

Приватна држава СНС клике

Србија је у рукама малобројне клике која је по свом нахођењу сада почела и да приводи државне службенике који раде свој посао. Нетом је откривено да је у августу прошле године, у покушају да фотографише извођење бесправних грађевинских радова испред куће министра полиције Небојше Стефановића, у полицијску станицу приведен инспектор Драгомир Јовановић. 

Да није било новинарског истраживања за ово привођење се никада не би ни сазнало, што одмах доводи у сумњу намере полиције. Јер, већ смо се сви навикли да СНС-а клика уме да злоупотреби сваки и најмањи догађај не би ли оптужили кога год стигну и бацали маглу у очи, али чак су и они хтели да заташкају овај случај. Јер, процена да ће свако схватити да је бахатост преша све границе чак је и њима била очигледан.

Наиме, инспектор је по позиву грађана дошао на Бежанијску косу, не знајући да је у питању кућа министра Стефановића. Извадио је фото-апарат и почео да ради свој посао, желећи да забележи радове који нису пријављени. Истог момента су се појавили униформисани, а затим и полицајац у цивилу, и инспектору забранили да ради свој посао. Одузели су му фото-апарат, а затим су га и привели у станицу полиције.

Каснија врло сумњива позивања да је полиција радила у спрези са Тужилаштвом (заиста блистав и неуобичајен пример ефикасности), као и да се све то десило неколико дана пошто је прећено министру, делују натегнуто. Све заправо асоцира на то да се владајућа странка према држави Србији односи као према својој приватној прћији у којој могу да хапсе, приводе, отимају, руше и граде онако како им је воља. Без поштовања закона, бахато, не поштујући ни минимум процедуре.

Владајућој клики очигледно више није довољно што су партијским запошљавањем премрежили читаву земљу својим послушницима, што су велике послове погубне за привреду ове земље са својим партнерима завршавали “у четири ока”, далеко од јавности, што су свој народ претворили у најјефтинију радну снагу у Европи, већ сада без преседана узимају у своје руке и право да хапсе како им се свиђа, отимају и држе невине људе у притвору.

Време је да се оваквој приватизацији државе, бахатости која је и полицију подредила својим приватним интересима стане на пут. Шта још треба да се деси да би грађани ове земље схватили коме су на изборима дали поверење? Зар није довољно отимања, рушења, хапшења? Ово није њихова приватна држава, и за овакве ствари би коначно морали да одговарају. И на следећим изборима, а и пред законом.

Татјана Чанак
чланица покрета “Доста је било – Саша Радуловић”

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Hvala vam sto objavljujete ovakve tekstove. Sta jos treba da se desi – imam predlog za vas sajt. Da sakupite sve dosadasnje kriminalne radnje ovog rezima za koje znate i o kojima ste vec pisali, i da svi ti tekstovi budu dostupni preko jednog linka. Mislim da bi to bila ogromna kolicina podataka. Mnogo toga smo vec procitali, pa i zaboravili, i narod je pomalo oguglao vec. Treba stalno podsecati na taj kriminal.