Foto: Print Screen / Google Street View / BIRN
Autorski tekst Policija

Privatna država SNS klike

Srbija je u rukama malobrojne klike koja je po svom nahođenju sada počela i da privodi državne službenike koji rade svoj posao. Netom je otkriveno da je u avgustu prošle godine, u pokušaju da fotografiše izvođenje bespravnih građevinskih radova ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića, u policijsku stanicu priveden inspektor Dragomir Jovanović. 

Da nije bilo novinarskog istraživanja za ovo privođenje se nikada ne bi ni saznalo, što odmah dovodi u sumnju namere policije. Jer, već smo se svi navikli da SNS-a klika ume da zloupotrebi svaki i najmanji događaj ne bi li optužili koga god stignu i bacali maglu u oči, ali čak su i oni hteli da zataškaju ovaj slučaj. Jer, procena da će svako shvatiti da je bahatost preša sve granice čak je i njima bila očigledan.

Naime, inspektor je po pozivu građana došao na Bežanijsku kosu, ne znajući da je u pitanju kuća ministra Stefanovića. Izvadio je foto-aparat i počeo da radi svoj posao, želeći da zabeleži radove koji nisu prijavljeni. Istog momenta su se pojavili uniformisani, a zatim i policajac u civilu, i inspektoru zabranili da radi svoj posao. Oduzeli su mu foto-aparat, a zatim su ga i priveli u stanicu policije.

Kasnija vrlo sumnjiva pozivanja da je policija radila u sprezi sa Tužilaštvom (zaista blistav i neuobičajen primer efikasnosti), kao i da se sve to desilo nekoliko dana pošto je prećeno ministru, deluju nategnuto. Sve zapravo asocira na to da se vladajuća stranka prema državi Srbiji odnosi kao prema svojoj privatnoj prćiji u kojoj mogu da hapse, privode, otimaju, ruše i grade onako kako im je volja. Bez poštovanja zakona, bahato, ne poštujući ni minimum procedure.

Vladajućoj kliki očigledno više nije dovoljno što su partijskim zapošljavanjem premrežili čitavu zemlju svojim poslušnicima, što su velike poslove pogubne za privredu ove zemlje sa svojim partnerima završavali “u četiri oka”, daleko od javnosti, što su svoj narod pretvorili u najjeftiniju radnu snagu u Evropi, već sada bez presedana uzimaju u svoje ruke i pravo da hapse kako im se sviđa, otimaju i drže nevine ljude u pritvoru.

Vreme je da se ovakvoj privatizaciji države, bahatosti koja je i policiju podredila svojim privatnim interesima stane na put. Šta još treba da se desi da bi građani ove zemlje shvatili kome su na izborima dali poverenje? Zar nije dovoljno otimanja, rušenja, hapšenja? Ovo nije njihova privatna država, i za ovakve stvari bi konačno morali da odgovaraju. I na sledećim izborima, a i pred zakonom.

Tatjana Čanak
članica pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Hvala vam sto objavljujete ovakve tekstove. Sta jos treba da se desi – imam predlog za vas sajt. Da sakupite sve dosadasnje kriminalne radnje ovog rezima za koje znate i o kojima ste vec pisali, i da svi ti tekstovi budu dostupni preko jednog linka. Mislim da bi to bila ogromna kolicina podataka. Mnogo toga smo vec procitali, pa i zaboravili, i narod je pomalo oguglao vec. Treba stalno podsecati na taj kriminal.