Саопштењe Скупштина Финансије

СНС покушава да сакрије седнице одбора од посланика

Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава је требало данас да се састане са делегацијом Међународног монетарног фонда. Чланови одбора су обавештени само сат и по раније и то само обавештењем на скупштинском сајту. Очигледан циљ СНС-а је да некако избегне присуство опозиционих посланика. Јер, за састанка са ММФ-ом одбор сигурно није сазнао тек јутрос.

Према Пословнику Народне скупштине, седнице Одбора се по правилу заказују понедељком и то недељу дана раније, што је у овом случају, али и у многим другим раније, прекршено. Иако су у обавези да информишу чланове Одбора недељу дана раније, па макар и 24 часова раније и на начин да буду уверени да су сви позив примили, они су усвојили праксу да то не чине.

Претпостављамо, у овом случају, да су хтели да избегну присуство председника “Доста је било” Саше Радуловића на састанку са делегацијом ММФ-а због другачијег тона разговора који би његовим присуством овај састанак сигурно попримио.

Влада је смањила дефицит тако што је завукла руку дубоко у џеп грађана и привреде, противуставно смањила пензије, смањила плате лекарима, полицији, наставницима, тако што извлачи непостојећу добит из јавних предузећа док се она задужују, повећала је све порезе и акцизе и на тај начин “уштедела” преко милијарду евра. “Уштедела” је влада узимајући из џепова грађана и привреде. За то време ништа нису урадили на увођењу реда у држави, спречавању корупције, укидању страначког запошљавања, буразерске економије. Грађани и привреда су уштедели, партократија није. Партократија је добила да за себе и своје страначке кадрове троши више. За ММФ је до сада једино било важно да се смањи дефицит и није им било битно како. Ова неодржива, кратковида политика на жалост гура Србију још дубље у проблем.

Преузети на себе одговорност да се на незаконит начин избегавају обавезе у покушају да се веома важни државнички послови обављају као на приватним кружоцима је за сваку осуду. Овога пута нису успели, јер посланици ДЈБ-а од почетка знају са ким имају посла, и свој посао обављају приљежно и одговорно према грађанима чије интересе заступају у Народној Скупштини.

Пошто смо сазнали за састанак, састанак је отказан.

Прилог:

Print – screen обавештења које је објављено на сајту Скупштине, а сада је повучено

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Замолио бих Сашу Радуловића и ДЈБ да објаве текст на сајту о томе како је изгледао састанак Одбора за финансије са делегацијом Међународног монетарног фонда.
  Унапред се захваљујем.

  • Pozdrav Vama Milane i svim ostalim.
   Pa zasedanje Odbora je otkazano, posto se naslutilo da bi nas Sasa na to zasedanje dosao iako su zasedanje pokusali sakriti.
   Jedan Zika
   Da je odrzano moglo bi se pogledati na sajtu parlameta, uz uslov pristojnog kompjutera.

  • Хвала Вам, драги Жико. 🙂
   Тек сада примећујем да сам превидео последњу реченицу текста.
   Реченица је кратка и издвојена од последњег пасуса, па сам је прескочио у првом читању.
   Хвала Вам!

 • Programerski gledano, trivijalno je napraviti skript koji ce svakih 5 minuta proveravati stranicu Skupstine i slati SMS kad ima promena (kad se pokavi nova informacija). Postedelo bi vas vremena i zivaca

  • I šta onda? Nije u tome poenta. Poenta je da vlast sve što je nepopularno gura pod tepih koristeći se tim jajarskim smicalicama: zakazuje skupštinu sat vremena unapred tako da opozicija ne stigne da se pripremi, onemogući prenos preko interneta, kontrolisani mediji naravno ništa ne spominju…