Saopštenje Skupština Finansije

SNS pokušava da sakrije sednice odbora od poslanika

Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava je trebalo danas da se sastane sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda. Članovi odbora su obavešteni samo sat i po ranije i to samo obaveštenjem na skupštinskom sajtu. Očigledan cilj SNS-a je da nekako izbegne prisustvo opozicionih poslanika. Jer, za sastanka sa MMF-om odbor sigurno nije saznao tek jutros.

Prema Poslovniku Narodne skupštine, sednice Odbora se po pravilu zakazuju ponedeljkom i to nedelju dana ranije, što je u ovom slučaju, ali i u mnogim drugim ranije, prekršeno. Iako su u obavezi da informišu članove Odbora nedelju dana ranije, pa makar i 24 časova ranije i na način da budu uvereni da su svi poziv primili, oni su usvojili praksu da to ne čine.

Pretpostavljamo, u ovom slučaju, da su hteli da izbegnu prisustvo predsednika “Dosta je bilo” Saše Radulovića na sastanku sa delegacijom MMF-a zbog drugačijeg tona razgovora koji bi njegovim prisustvom ovaj sastanak sigurno poprimio.

Vlada je smanjila deficit tako što je zavukla ruku duboko u džep građana i privrede, protivustavno smanjila penzije, smanjila plate lekarima, policiji, nastavnicima, tako što izvlači nepostojeću dobit iz javnih preduzeća dok se ona zadužuju, povećala je sve poreze i akcize i na taj način “uštedela” preko milijardu evra. “Uštedela” je vlada uzimajući iz džepova građana i privrede. Za to vreme ništa nisu uradili na uvođenju reda u državi, sprečavanju korupcije, ukidanju stranačkog zapošljavanja, burazerske ekonomije. Građani i privreda su uštedeli, partokratija nije. Partokratija je dobila da za sebe i svoje stranačke kadrove troši više. Za MMF je do sada jedino bilo važno da se smanji deficit i nije im bilo bitno kako. Ova neodrživa, kratkovida politika na žalost gura Srbiju još dublje u problem.

Preuzeti na sebe odgovornost da se na nezakonit način izbegavaju obaveze u pokušaju da se veoma važni državnički poslovi obavljaju kao na privatnim kružocima je za svaku osudu. Ovoga puta nisu uspeli, jer poslanici DJB-a od početka znaju sa kim imaju posla, i svoj posao obavljaju prilježno i odgovorno prema građanima čije interese zastupaju u Narodnoj Skupštini.

Pošto smo saznali za sastanak, sastanak je otkazan.

Prilog:

Print – screen obaveštenja koje je objavljeno na sajtu Skupštine, a sada je povučeno

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ovakva praksa u Narodnoj skupstini Srbije nikako ne bi smela da se tolerise. Svaka cast pokretu Dosta je bilo.

  • Zamolio bih Sašu Radulovića i DJB da objave tekst na sajtu o tome kako je izgledao sastanak Odbora za finansije sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda.
    Unapred se zahvaljujem.

    • Pozdrav Vama Milane i svim ostalim.
      Pa zasedanje Odbora je otkazano, posto se naslutilo da bi nas Sasa na to zasedanje dosao iako su zasedanje pokusali sakriti.
      Jedan Zika
      Da je odrzano moglo bi se pogledati na sajtu parlameta, uz uslov pristojnog kompjutera.

    • Hvala Vam, dragi Žiko. 🙂
      Tek sada primećujem da sam prevideo poslednju rečenicu teksta.
      Rečenica je kratka i izdvojena od poslednjeg pasusa, pa sam je preskočio u prvom čitanju.
      Hvala Vam!

  • A kako znate da je otkazan? Mislim, jel postoji mogucnost da je taj sastanak odrzan tajno uz pricu da je otkazan?

  • Programerski gledano, trivijalno je napraviti skript koji ce svakih 5 minuta proveravati stranicu Skupstine i slati SMS kad ima promena (kad se pokavi nova informacija). Postedelo bi vas vremena i zivaca

    • I šta onda? Nije u tome poenta. Poenta je da vlast sve što je nepopularno gura pod tepih koristeći se tim jajarskim smicalicama: zakazuje skupštinu sat vremena unapred tako da opozicija ne stigne da se pripremi, onemogući prenos preko interneta, kontrolisani mediji naravno ništa ne spominju…