Београд Медији Реаговање

Главни уредник Данаса се прописно обрукао

Главни уредник листа Данас се својим јучерашњим “Објашњењем читаоцима” прописно обрукао. Заиста не можемо да верујемо да уредништво Данаса нема приступ барем једном правнику да провери ствари које су написали и да су дозволили да их један члан СНС-а вуче за нос већ дуже од годину дана те да излажу читаоце Данаса овим бесмислицама.

Довољно је било да било који правник Данаса провери ко је заступник групе грађана која је испред покрета ДЈБ изашла на изборе на Врачару 24. априла 2016. године. Једноставном провером је лако утврдити да је на изборе изашла ГГ “Доста је било – Саша Радуловић” чији је законски заступник адвокат Војин Биљић, чији је носилац листе доктор Ратко Јанков, чији је члан Мирослава Миленовић и други угледни Врачарци.

Правник би такође могао да објасни главном уреднику Данаса да споразум о групи грађана може да потпише било којих 10 грађана, да се назове како хоће и да тај споразум овери код јавног бележника, али да таква група грађана без потписа Саше Радуловића не значи ништа, баш као што и пише у члану 4. Па пошто је главни уредник прочитао члан 3, да ли је прочитао и члан 4 и питао онога из члана 3 где му је сагласност из члана 4. Рецимо главни уредник Данаса би могао да сакупи још девет запослених у Данасу, оде са њим код јавног бележника, и баш као и Бранислав Кланшчек, потпише споразум о образовању групе грађана “Доста је било – од Драже од срца – Саши Радуловићу”.

Као што смо више пута написали, Бранислав Кланшчек је избачен из покрета када је откривено да је покушао са сарадницима, којима је Данас такође давао простор у новинама, да фалсификује листу на Врачару и да себе стави на прво место листе, а рецимо доктора Ратка Јанкова на једанаесто. Пошто смо овакве ствари и очекивали, заштитили смо се на више начина, а један од њих је да без потписа Саше Радуловића овакви споразуми оверени код јавног бележника имају исту важност као и поменута група грађана “Доста је било – од Драже од срца – Саши Радуловићу”.

Позивамо главног уредника Данаса да се јавно извини читаоцима Данаса зато што је дозволио да га намагарчи један члан СНС-а са Врачара, звезда Пинка, Информера и Студија Б, који је покушао да намагарчи и одбор ДЈБ на Врачару. Срећом по ДЈБ, није му успело. ДЈБ – Врачар се извињава и читаоцима Данаса што их замара овим текстовима. Приморани смо да се бранимо.

Општински одбор “Доста је било – Врачар”

Прилог: 

cropped_Član SNS koji se predstavlja kao zastupnik DJB-cropped (2)

Повезани текстови:
Данас крши етички кодекс новинара Србије
Доста је било бира друштво, прихватите то
Отворено писмо дневном листу Данас
Феномен бившег члана
Хладно, хладно, хладно, Данас
Данас наставља да крши етички кодекс новинара Србије

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Što više prostora dajete ovom liku zvanom Branislav Klanšček, on više dobija na popularnosti, kod običnih ljudi s prosječnom intelegancijom. Skinite ga jednom sa dnevnog reda i neka se prestavlja, kao vanzemaljac i član DJB. Dostavite Draži Petroviću da ste ga na nivou predsjedništva DJB razriješili članstva iz tih i tih razloga i prestanite mu više davati na značaju. On postade kao bitan za naš DJB i čak za naše živote. Niko ne bi ni čitao njegove komentare u Danasu, od člnova DJB, da vi neskrenete pažnju tekstom ovdje. Treba li se okretati za svakom psom, koji zalaje. Pusti sve će taj šljam voda demokratije odnijeti. Pozdrav i više o njemu ni riječi molim…..

    • Nije bitno šta čitaju članovi DJB, koji, pretpostavljam, znaju o čemu se radi, već šta čitaju oni drugi koji na osnovu tekstova u Danasu formiraju mišljenje o DJB. Zato su ovakvi tekstovi bitni i uopšte ne vidim da time B.K. dobija na popularnosti. A ovo objašnjenje glavnog urednika je takvo da mi dođe da mu zavrnem uši. Treba svi da ga zovemo telefonom u Danas da mu kažemo kako jedan urednik jednih “uglednih” novina (što Danas to više nije, ali pretenduje da to bude) treba da se ponaša.

  • Naivni ko francuske sobarice. Ovo je na nivou “Uvažena baba Smiljana nije mogla da nam dostavi validan dokaz da nema više turšije u špajzu, te ćemo i dalje tvrditi da ima”. Grci nisu bili uopšte glupi kad su ustvrdili pravilo da se dokazuje pozitivna tvrdnja, a ne negativna, jer ako krenemo obrnuno, sve na svetu je dokazivo pa i to da recimo DJB ne zna da li je BK i dalje član i li nije. A što se zadržati na tome. Ja recimo mogu da tvrdim je kompletno uredništvo Danasa podmićemo od strane AV dokle god oni ne prilože valjan dokaz da NIJE tako (a to je hvala bogu blago nemoguće učiniti valjano). Sreća što pri tome nisam i javni tužilac ili pak sudija, zatvori bi bili puni onih koji ne mogu da dokažu da su nevini.

  • Glavni urednik lepo kaze, Klanscek je dostavio pisani i overeni dokaz da je Klanscek zastupnik GG, a DJB saopstenje. Svakome je verdostojnija pisana i ovrenerna isprava od saopstenja. Ako se vec taj Klanscek lazno predstavlja kao zastupnik, zasto DJB ne podnese tuzbu? Mozda problem lezi bas u toj ispravi, secam se da je taj isti Klanscek prosle godine pisao kako je falsifikovan sporazum o osnivanju GG za Vracar, na cijem celu je taj Vojin Bilic, uz pomoc pojedinih odbornika DJB (koji su preleteli iz LDPu DJB) na Savskom vencu i da na toj falsifikovanoj ispravi nedostaje neki broj.

    • Dušane, jel ti čitaš napisano? Branko jeste zastupnik nekakve grupe građana koja se zove Dosta je bilo Vračar ali je POENTA da ta grupa građana NEMA NIKAKVE VEZE sa DJB i to oni upravo govore već mesecima a ovima u Danas-u voda u ušima. DJB je na izbore izašao sa sopstvenom grupom građana i nalazi se u skupštini opštine, evo linka: http://vracar.rs/odbornici-skupstine-opstine-vracar/

    • Grupu Građana svako kome da osnuje. Ti okupiš par drugara i odete do nekog suda i overite grupu građana. Date joj ime kakvo želite. Posle mašeš tim papirom i tvrdiš kako si član nekakve grupe. Upravo se o tome ovde radi. Grupa čiji je zastupnik Branko Klanšček nema nikakve veze sa DJB osim po nazivu. Jeste, u momentu je ta grupa osnovana sa ciljem da izađe na izbore u ime DJB na Vračaru. Posle raznih nesuglasica, tj. toga da je Branko potpuno mimo ikakvih pravila pokreta napravio listu za izbore tako što je sebe stavio na prvo mesto liste, posle svoje drugare a na 11. mesto profesora Jankova (koji je sad poslanik), DJB centrala se nije složila sa time i odrekli su se te grupe, osnovali svoju i sa njom izašli na izbore. Stvar je u tome što Branko Klanšček nije hteo da prihvati sistem za koji se DJB zalaže, a to je da nas vode najbolji, pa je na vrh liste stavio sebe, koji ima završenu srednju školu a profesora univerziteta, koji je doktor nauka sa nekoliko objavljenih knjiga i naučnih radova stavio na 11. mesto. E pa Radulović nije hteo da pristane na to da nas na Vračaru predstavljaju delioci letaka pa ih je sve najurio, osnovao novu grupu i sa njom izašao na izbore. Branko Klanšček je izbačen iz pokreta što je sasvim na mestu jer Saša Radulović izuzetno drži do principa i gleda kvalifikacije. Potpuno je nebitno što Branko misli da je deljenjem letaka po ulici zaslužio da sebe stavi na prvo mesto ali DJB nije pokret gde takve stvari mogu da prođu. Naravno, sad je Branko duri kao malo dete ali ko mu je kriv. Ako misli da je bolji, neka osnuje svoj pokret i izađe na izbore sa njim. Pošto i sam zna da je niko i ništa i da mu mediji daju prostor isključivo kao neko ko (verovatno džabe) izigrava topovsko meso napadajući DJB.

    • A ja, Dusanne, čitam vaše komentare i pitam se šta vi uopšte ovde radite? Bolje idite kod Klanščeka pa zajedno osnujte stranku. Sve stvari koje su vam tobože nejasne su na ovom sajtu objašnjene sto puta, do tančina. Nema ovde nikoga na koga biste mogli uticati tim svojim tobože-pitanjima.