Beograd Mediji Reagovanje

Glavni urednik Danasa se propisno obrukao

Glavni urednik lista Danas se svojim jučerašnjim “Objašnjenjem čitaocima” propisno obrukao. Zaista ne možemo da verujemo da uredništvo Danasa nema pristup barem jednom pravniku da proveri stvari koje su napisali i da su dozvolili da ih jedan član SNS-a vuče za nos već duže od godinu dana te da izlažu čitaoce Danasa ovim besmislicama.

Dovoljno je bilo da bilo koji pravnik Danasa proveri ko je zastupnik grupe građana koja je ispred pokreta DJB izašla na izbore na Vračaru 24. aprila 2016. godine. Jednostavnom proverom je lako utvrditi da je na izbore izašla GG “Dosta je bilo – Saša Radulović” čiji je zakonski zastupnik advokat Vojin Biljić, čiji je nosilac liste doktor Ratko Jankov, čiji je član Miroslava Milenović i drugi ugledni Vračarci.

Pravnik bi takođe mogao da objasni glavnom uredniku Danasa da sporazum o grupi građana može da potpiše bilo kojih 10 građana, da se nazove kako hoće i da taj sporazum overi kod javnog beležnika, ali da takva grupa građana bez potpisa Saše Radulovića ne znači ništa, baš kao što i piše u članu 4. Pa pošto je glavni urednik pročitao član 3, da li je pročitao i član 4 i pitao onoga iz člana 3 gde mu je saglasnost iz člana 4. Recimo glavni urednik Danasa bi mogao da sakupi još devet zaposlenih u Danasu, ode sa njim kod javnog beležnika, i baš kao i Branislav Klanšček, potpiše sporazum o obrazovanju grupe građana “Dosta je bilo – od Draže od srca – Saši Raduloviću”.

Kao što smo više puta napisali, Branislav Klanšček je izbačen iz pokreta kada je otkriveno da je pokušao sa saradnicima, kojima je Danas takođe davao prostor u novinama, da falsifikuje listu na Vračaru i da sebe stavi na prvo mesto liste, a recimo doktora Ratka Jankova na jedanaesto. Pošto smo ovakve stvari i očekivali, zaštitili smo se na više načina, a jedan od njih je da bez potpisa Saše Radulovića ovakvi sporazumi overeni kod javnog beležnika imaju istu važnost kao i pomenuta grupa građana “Dosta je bilo – od Draže od srca – Saši Raduloviću”.

Pozivamo glavnog urednika Danasa da se javno izvini čitaocima Danasa zato što je dozvolio da ga namagarči jedan član SNS-a sa Vračara, zvezda Pinka, Informera i Studija B, koji je pokušao da namagarči i odbor DJB na Vračaru. Srećom po DJB, nije mu uspelo. DJB – Vračar se izvinjava i čitaocima Danasa što ih zamara ovim tekstovima. Primorani smo da se branimo.

Opštinski odbor “Dosta je bilo – Vračar”

Prilog: 

cropped_Član SNS koji se predstavlja kao zastupnik DJB-cropped (2)

Povezani tekstovi:
Danas krši etički kodeks novinara Srbije
Dosta je bilo bira društvo, prihvatite to
Otvoreno pismo dnevnom listu Danas
Fenomen bivšeg člana
Hladno, hladno, hladno, Danas
Danas nastavlja da krši etički kodeks novinara Srbije

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Što više prostora dajete ovom liku zvanom Branislav Klanšček, on više dobija na popularnosti, kod običnih ljudi s prosječnom intelegancijom. Skinite ga jednom sa dnevnog reda i neka se prestavlja, kao vanzemaljac i član DJB. Dostavite Draži Petroviću da ste ga na nivou predsjedništva DJB razriješili članstva iz tih i tih razloga i prestanite mu više davati na značaju. On postade kao bitan za naš DJB i čak za naše živote. Niko ne bi ni čitao njegove komentare u Danasu, od člnova DJB, da vi neskrenete pažnju tekstom ovdje. Treba li se okretati za svakom psom, koji zalaje. Pusti sve će taj šljam voda demokratije odnijeti. Pozdrav i više o njemu ni riječi molim…..

    • Nije bitno šta čitaju članovi DJB, koji, pretpostavljam, znaju o čemu se radi, već šta čitaju oni drugi koji na osnovu tekstova u Danasu formiraju mišljenje o DJB. Zato su ovakvi tekstovi bitni i uopšte ne vidim da time B.K. dobija na popularnosti. A ovo objašnjenje glavnog urednika je takvo da mi dođe da mu zavrnem uši. Treba svi da ga zovemo telefonom u Danas da mu kažemo kako jedan urednik jednih “uglednih” novina (što Danas to više nije, ali pretenduje da to bude) treba da se ponaša.

  • Naivni ko francuske sobarice. Ovo je na nivou “Uvažena baba Smiljana nije mogla da nam dostavi validan dokaz da nema više turšije u špajzu, te ćemo i dalje tvrditi da ima”. Grci nisu bili uopšte glupi kad su ustvrdili pravilo da se dokazuje pozitivna tvrdnja, a ne negativna, jer ako krenemo obrnuno, sve na svetu je dokazivo pa i to da recimo DJB ne zna da li je BK i dalje član i li nije. A što se zadržati na tome. Ja recimo mogu da tvrdim je kompletno uredništvo Danasa podmićemo od strane AV dokle god oni ne prilože valjan dokaz da NIJE tako (a to je hvala bogu blago nemoguće učiniti valjano). Sreća što pri tome nisam i javni tužilac ili pak sudija, zatvori bi bili puni onih koji ne mogu da dokažu da su nevini.

  • Ni meni nije jasno što se DANAS toliko bruka. Branko maše sa tim papirom da je zastupnik nekakve grupe građana “Dosta je bilo Vračar” a ta grupa niti je izlazila na izbore 2016 godine niti ima ikakve veze sa DJB osim po nazivu. DJB je na izbore izašao sa svojom grupom građana i to jasno može da se vidi na sajtu opštine: http://vracar.rs/odbornici-skupstine-opstine-vracar/

  • Glavni urednik lepo kaze, Klanscek je dostavio pisani i overeni dokaz da je Klanscek zastupnik GG, a DJB saopstenje. Svakome je verdostojnija pisana i ovrenerna isprava od saopstenja. Ako se vec taj Klanscek lazno predstavlja kao zastupnik, zasto DJB ne podnese tuzbu? Mozda problem lezi bas u toj ispravi, secam se da je taj isti Klanscek prosle godine pisao kako je falsifikovan sporazum o osnivanju GG za Vracar, na cijem celu je taj Vojin Bilic, uz pomoc pojedinih odbornika DJB (koji su preleteli iz LDPu DJB) na Savskom vencu i da na toj falsifikovanoj ispravi nedostaje neki broj.

    • Dušane, jel ti čitaš napisano? Branko jeste zastupnik nekakve grupe građana koja se zove Dosta je bilo Vračar ali je POENTA da ta grupa građana NEMA NIKAKVE VEZE sa DJB i to oni upravo govore već mesecima a ovima u Danas-u voda u ušima. DJB je na izbore izašao sa sopstvenom grupom građana i nalazi se u skupštini opštine, evo linka: http://vracar.rs/odbornici-skupstine-opstine-vracar/

    • Grupu Građana svako kome da osnuje. Ti okupiš par drugara i odete do nekog suda i overite grupu građana. Date joj ime kakvo želite. Posle mašeš tim papirom i tvrdiš kako si član nekakve grupe. Upravo se o tome ovde radi. Grupa čiji je zastupnik Branko Klanšček nema nikakve veze sa DJB osim po nazivu. Jeste, u momentu je ta grupa osnovana sa ciljem da izađe na izbore u ime DJB na Vračaru. Posle raznih nesuglasica, tj. toga da je Branko potpuno mimo ikakvih pravila pokreta napravio listu za izbore tako što je sebe stavio na prvo mesto liste, posle svoje drugare a na 11. mesto profesora Jankova (koji je sad poslanik), DJB centrala se nije složila sa time i odrekli su se te grupe, osnovali svoju i sa njom izašli na izbore. Stvar je u tome što Branko Klanšček nije hteo da prihvati sistem za koji se DJB zalaže, a to je da nas vode najbolji, pa je na vrh liste stavio sebe, koji ima završenu srednju školu a profesora univerziteta, koji je doktor nauka sa nekoliko objavljenih knjiga i naučnih radova stavio na 11. mesto. E pa Radulović nije hteo da pristane na to da nas na Vračaru predstavljaju delioci letaka pa ih je sve najurio, osnovao novu grupu i sa njom izašao na izbore. Branko Klanšček je izbačen iz pokreta što je sasvim na mestu jer Saša Radulović izuzetno drži do principa i gleda kvalifikacije. Potpuno je nebitno što Branko misli da je deljenjem letaka po ulici zaslužio da sebe stavi na prvo mesto ali DJB nije pokret gde takve stvari mogu da prođu. Naravno, sad je Branko duri kao malo dete ali ko mu je kriv. Ako misli da je bolji, neka osnuje svoj pokret i izađe na izbore sa njim. Pošto i sam zna da je niko i ništa i da mu mediji daju prostor isključivo kao neko ko (verovatno džabe) izigrava topovsko meso napadajući DJB.

    • A ja, Dusanne, čitam vaše komentare i pitam se šta vi uopšte ovde radite? Bolje idite kod Klanščeka pa zajedno osnujte stranku. Sve stvari koje su vam tobože nejasne su na ovom sajtu objašnjene sto puta, do tančina. Nema ovde nikoga na koga biste mogli uticati tim svojim tobože-pitanjima.