Западна Србија Саопштењe

Инцидент на седници локалног парламента у Чачку

Инциденти који су се догодили на седници локалног парламента у Чачку најбоље приказују однос који СНС и њихови коалицини партнери из СПС-а и ДСС-а имају према најважнијим тековинама демократије: слободи говора, праву на реч и изражавању мишљења и поштовању скупштинских процедура у вези доношења правилника или одлука.

По угледу на своје страначке колеге из Београда, где председница скупштине Маја Гојковић, већ дужи низ година демонстрира силу, самовољу и бахатост и локална одборничка група СНС са својим коалиционим партнерима, а предвођени председником локалне скупштине Игором Трифуновићем, покушавају да на силу усвоје нови пословник о раду локалног парламента. Користе своју институционалну улогу председавања да не дозволе одборницима опозиционих странака да говоре за скупштинском говорницом иако на то имају право а све то по њиховом смислу за уводјење реда и контролом свега. Резултат таквог односа владајуће већине и председника скупштине према представницима опозиције довео је на крају и до физичког обрачуна (галама, гурање, псовке…) који свакако не приличи једном граду какав је Чачак и што наша досадашња локална скупштина традиција до сада није познавала. Такав епилог у потпуности доводи у питање и обесмишљава даљи рад локалне скупштине у овом сазиву.

Очигледно је да локални предстаници СНС у жељи да се додворе својој централи у Београду демонстрирају политичку моћ и при том, заборављају на интересе грађана Чачка и оно о чему би заиста требало да се разговара за локалном скупштинском говорницом – проблеми са којима се становници Чачка свакодневно сусрећу већ дуг временски период.

Градски Одбор Странке “Доста је Било” , Чачак

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар