Zapadna Srbija Saopštenje

Incident na sednici lokalnog parlamenta u Čačku

Incidenti koji su se dogodili na sednici lokalnog parlamenta u Čačku najbolje prikazuju odnos koji SNS i njihovi koalicini partneri iz SPS-a i DSS-a imaju prema najvažnijim tekovinama demokratije: slobodi govora, pravu na reč i izražavanju mišljenja i poštovanju skupštinskih procedura u vezi donošenja pravilnika ili odluka.

Po ugledu na svoje stranačke kolege iz Beograda, gde predsednica skupštine Maja Gojković, već duži niz godina demonstrira silu, samovolju i bahatost i lokalna odbornička grupa SNS sa svojim koalicionim partnerima, a predvođeni predsednikom lokalne skupštine Igorom Trifunovićem, pokušavaju da na silu usvoje novi poslovnik o radu lokalnog parlamenta. Koriste svoju institucionalnu ulogu predsedavanja da ne dozvole odbornicima opozicionih stranaka da govore za skupštinskom govornicom iako na to imaju pravo a sve to po njihovom smislu za uvodjenje reda i kontrolom svega. Rezultat takvog odnosa vladajuće većine i predsednika skupštine prema predstavnicima opozicije doveo je na kraju i do fizičkog obračuna (galama, guranje, psovke…) koji svakako ne priliči jednom gradu kakav je Čačak i što naša dosadašnja lokalna skupština tradicija do sada nije poznavala. Takav epilog u potpunosti dovodi u pitanje i obesmišljava dalji rad lokalne skupštine u ovom sazivu.

Očigledno je da lokalni predstanici SNS u želji da se dodvore svojoj centrali u Beogradu demonstriraju političku moć i pri tom, zaboravljaju na interese građana Čačka i ono o čemu bi zaista trebalo da se razgovara za lokalnom skupštinskom govornicom – problemi sa kojima se stanovnici Čačka svakodnevno susreću već dug vremenski period.

Gradski Odbor Stranke “Dosta je Bilo” , Čačak

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar