Београд Политика Саопштењe

Београђани плаћају, СНС расипа

Београдски избори су пред нама. То је могућност да грађани Београда врате свој град и одлуке о њему и његовом развоју у своје руке. То је прилика да се уклони штеточинска СНС власт и након тога крене комплетна обнова свих институција главног града. Доста је било се својим програмом обавезао становницима Београда на потпуну транспарентност трошења средстава из буџета и његову контролу.

Буџет Града Београда и 17 београдских општина у овој години износи око 920 милиона евра. Највећи извор прихода буџета су порези које плаћају становници Београда, пре свега порез на доходак и порез на имовину. Такође, сваки динар који Београђани плаћају на разне комуналне таксе, казне, вртиће и градски превоз, улази у буџет. А како се троши? То се не зна тачно.

Нема прецизних критеријума коме и зашто одлази новац из буџета. Нема јавних и стручних расправа о томе да ли Београђани желе фонтане или болнице. Нема јасних одлука о томе зашто је нешто капиталан пројекат. Уговори су тајни, земљиште се поклања, не знамо ко користи простор Јавних предузећа. Новац Београђана се расипа, а да нас нико не пита да ли то заиста желимо.

Доста је било је одлуку о Београду донео први зато што је одговорна странка, зато што не калкулише и зато што знамо како хоћемо да радимо. Времена за чекање нема. Избори би могли бити расписани већ на јесен. Не играмо политикантске игре, већ желимо да јасним одлукама учинимо живот у главном граду нормалним и пријатним за све његове становнике.

Спремни смо да учествујемо у ширем договору опозиције, али нисмо спремни да чекамо док се играју закулисне игре политичког позиционирања. Свака сарадња мора да почне од принципа, програма и људи. Ми смо своје истакли. Очекујемо да то ураде и други и то је онда темељ за разговор о заједничком наступу. Ми смо своју колону направили. Позивамо и друге да формирају своје колоне које су спремне да самостално изађу на изборе и да онда те колоне отворе разговор о заједничком наступу, заједничким принципима, програму и људима. На једној листи.

Не желимо да наш град има уско привилеговану касту и велики део сиромашних. Ми смо кренули у кампању. Прочитајте наше принципе и план у 20 тачака за Београд. Он је почетни документ на чијм ћемо детаљима радити у наредна два месеца. У септембру ће ДЈБ одржати унутарстраначке изборе за првог на листи који ће уједно бити и наш кандидат за градоначелника.

Вечерас, од 20 часова, на нашем званичном YouTube каналу и Facebook профилу одржаћемо отворену трибину о београдским изборима и плану ДЈБ у 20 тачака за Београд. Говориће адвокат Војин Биљић, председник Београдског одбора, и професор Душан Павловић, народни посланик и потпредседник странке ДЈБ.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар